Consumentenbond test seniorencomputers

In opdracht van SeniorWeb en de Rabobank heeft de Consumentenbond het gebruiksgemak en de beveiliging van een aantal seniorencomputers onderzocht.

De consumentenbond is er bij het beoordelen van de computers vanuit gegaan dat ze geschikt moeten zijn voor oudere mensen die voor het eerst met een computer gaan werken. Het gaat om mensen die een zekere angst voor de computer hebben en vaak niet kunnen terugvallen op computerhulp in hun omgeving. De seniorencomputer moet dus zeer simpel in het gebruik zijn, veilig én er moet een goede helpdesk zijn.

De seniorencomputers die zijn getest zijn de volgende: de PC Basic, de S-computer, de Twigo, NovaTouch en natuurlijk onze SimPC. Goed nieuws: de SimPC is het gebruiksvriendelijkst van alle geteste systemen bevonden! De SimPC heeft een duidelijk bureaublad met grote knoppen, helder taalgebruik en veel functionaliteit. Ook zijn zij onder andere positief over de snelheid van de SimPC.

Ons systeem kent volgens de consumentenbond ook wat kleine minpuntjes. Zo vinden zij bijvoorbeeld de e-mailontvangst wat onhandig en vinden zij het jammer dat er geen extra software geïnstalleerd kan worden. Echter werken wij eraan om het zelf installeren van software in de toekomst mogelijk te maken.

Na het vergelijken van de SimPC met de andere seniorencomputers heeft de Consumentenbond geconcludeerd dat de SimPC is aan te raden voor beginnende computergebruikers. De volledige testresultaten van de Consumentenbond kunt u lezen op de website van SeniorWeb.

SimCoach tips in uw mailbox

Geef uzelf op voor onze actuele instructietips, dan krijgt u ze meteen in uw mailbox. U ontvangt ook maximaal 1x per maand een nieuwsbrief met belangrijke aankondigingen en aantrekkelijke acties. U kunt uzelf altijd weer uitschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu