Nieuwsbrief maart 2014

Nieuws
2 reacties

Inleiding

Wat een heerlijke dagen op de redactie van SimNieuws. Het is weer lente! Voor veel mensen tijd om de winterse kleding in te ruilen voor wat luchtigere kledij. Voor ons een mooie gelegenheid om de SimPC met een fris thema van een nieuw jasje te voorzien. We zijn naar Heemstede gegaan om daar getuige te zijn van de uitreiking van één van de tien SimTouch computers die we in het kader van ons 10-jarig bestaan weggeven. Het was leerzaam om al uw reacties over Facebook te lezen. Verder leest u deze keer meer over veilig internet bankieren met uw SimPC. Tenslotte nodigen we u uit om onze nieuwe spelmodule SimPlay uit te proberen.

Veilig internetbankieren met SimPC

internetbankieren

Meer dan 90% van onze overboekingen gaan inmiddels via internet. Het is dus belangrijk dat internetbankieren veilig is. Wellicht heeft u het al via uw bank of in de media vernomen. Sinds 1 januari 2014 heeft de Nederlandse Vereniging van Banken een aantal uniforme regels opgesteld waaraan een klant zelf moet voldoen om veilig te bankieren via internet. Als u aan deze regels voldoet dan loopt u zelf geen risico om bij internetfraude voor de schade aansprakelijk gesteld te worden. Onze helpdesk heeft de afgelopen periode veel vragen gekregen over de nieuwe regels voor internetbankieren.

Vandaar dat wij u in dit artikel graag uitleggen wat deze aangepaste regels voor u als SimPC gebruiker betekenen. Wat doet SimPC voor u en wat dient u zelf te doen om veilig te kunnen internetbankieren? Onderstaand treft u de vijf regels die voor iedereen gelden. Tussen deze uniforme regels door vertellen wij wat dit voor u als SimPC gebruiker betekent.

1. Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor uw bankzaken

Met het SimServiceAbonnement zorgen wij voor de beveiliging! Uw SimPC kan niet besmet worden met virussen of andere  schadelijke programma’s. En voor de programma’s die u wel gebruikt geldt dat deze geen beveiligingslekken hebben en helemaal veilig zijn. Uw SimPC is optimaal beveiligd en als u altijd de knop internetbankieren in het menu van uw SimPC gebruikt om naar de internetbankierpagina van uw bank te gaan dan weet u ook zeker dat u op de juiste website van uw eigen bank terecht komt.

2.  Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander wordt gebruikt

3.  Houd uw beveiligingscode geheim

4.  Controleer de bankrekeningnummers

5.  Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op

Ons advies: Zelf dient u ervoor te zorgen dat u uw persoonlijke (bank)gegevens voor uzelf houd zodat deze niet in verkeerde handen vallen. Negeer dus eventuele  e-mail berichten of telefonische verzoeken die zogenaamd van uw bank afkomstig zijn en waar u gevraagd wordt om inlichtingen te verstrekken over uw rekening(en) of inlogcodes. Uw bank zal dit soort verzoeken namelijk nooit ongevraagd doen.

Conclusie: Als u ervoor zorgt u privé gegevens ook echt privé blijven dan zorgen wij ervoor dat uw computer veilig en altijd op orde is om met een gerust gevoel te kunnen internetbankieren.

facebookWat vindt u van Facebook?

In de vorige editie gaven we aan nieuwsgierig te zijn naar uw mening of ervaringen met Facebook. Dit naar aanleiding van het artikel ‘Ouderen op Facebook’ waarin werd vermeld dat ook ouderen zich massaal op Facebook  begeven.  En dat hebben we geweten! Er kwamen veel reacties op onze oproep. En de meningen blijken verdeeld. Opmerkelijk was dat de reacties in drie ongeveer even grote categorieën opgesplitst konden worden. Er is een groep SimPC gebruikers die niks heeft met Facebook. Het gewoonweg niet interessant genoeg vindt of bewust met, als vaak genoemde reden het  privacy aspect, geen gebruik maakt van Facebook. Een tweede groep gaf aan (nog) te weinig over Facebook te weten, of niet te weten hoe je een profiel moet aanmaken. Deze SimPC gebruikers mogen natuurlijk altijd contact opnemen met de helpdesk. Dan kunnen we uw persoonlijke vragen beantwoorden of u helpen bij het aanmaken van een eigen profiel. Tenslotte hebben we ook een hoop leuke reacties gekregen van mensen die behoorlijk actief zijn op Facebook. En hier positieve ervaringen mee hebben. Facebook wordt veel gebruikt om contact te onderhouden met familie, vrienden of andere bekenden. Vaak genoemd werd ook dat mensen door het bekijken van foto’s en berichtjes  de handel en wandel van familie en vrienden op Facebook een beetje kunnen meebeleven.  Ook kregen we aantal reacties van SimPC gebruikers die via Facebook hernieuwde vriendschappen hebben opgedaan. Weer in contact zijn gekomen met mensen die zij uit het oog verloren waren. Leuk om te lezen was ook dat er mensen zijn die via Facebook kennis hebben gemaakt met mensen die dezelfde hobby of interesse delen. U snapt wel dat we inmiddels ook wel heel benieuwd zijn naar het absolute aantal SimPC gebruikers dat een profiel op Facebook heeft.  Dus heeft ook u een profiel op Facebook dan willen we u verzoeken om de Facebook pagina van SimPC te bezoeken en ons ‘te liken’. Zo kunnen wij u ook via Facebook van de laatste nieuwtjes op de hoogte houden. 

Nieuwe spelletjesmodule;  SimPlay

simplayIs het u al opgevallen? We hebben bij de laatste update ons spel menu uitgebreid met een nieuwe spelmodule; SimPlay. Dit is een verzameling van spellen die gebruikt kunnen worden voor geheugentraining.

Met de gebruiksvriendelijke spelletjes kunnen spelers het geheugen activeren met spellen zoals memory, puzzels en quizen. Daarnaast bevat SimPlay spellen die o.a. de rekenvaardigheid, het ruimtelijk inzicht en het reactievermogen stimuleren. We bieden SimPlay graag als extra service aan onze gebruikers aan. We hopen dat veel mensen plezier gaan beleven aan SimPlay. En mocht u nog vragen hebben over SimPlay dan kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Een nieuw thema voor uw simPC

Als u veel achter uw computer zit dan weet u hoe belangrijk het is dat het scherm van uw SimPC er goed uitziet. En alhoewel we nooit klachten hebben ontvangen over ons huidige thema vonden we het tijd om uw ook een alternatief voor dit thema te kunnen bieden. Vanaf vandaag kunt u ervoor kiezen om uw SimPC in een nieuw jasje te steken en deze van een nieuw thema te voorzien. We noemen dit Thema 2.

Thema 1

Thema 2

Vindt u ons nieuwe thema mooi en wilt u dit instellen voor gebruik op uw eigen computer? Druk dan op de knop ‘instellingen’ op het tweede scherm van uw startscherm. Kies vervolgens voor de knop  ‘algemene voorkeuren’. Klik daarna op de optie ‘thema’ en kies voor Thema 2. Het thema voor uw SimPC wordt dan automatisch gewijzigd in Thema 2. Mocht u toch weer liever Thema 1 willen hebben, dan kunt u dit op dezelfde wijze altijd weer aanpassen.

SimPC trakteert op SimTouch computers!

Om ons 10-jarig jubileum te vieren hebben we in het SimNieuws van januari de oproep gedaan om samen met u 10 SimTouch computers weg te geven. U mocht bepalen aan wie! Uit talrijke leuke maar soms ook ontroerende aanmeldingen die zijn binnen gekomen hebben we met de grootst mogelijk moeite een selectie gemaakt van 10 SimPC gebruikers die een SimTouch mogen (of hebben mogen) weggeven.

Deze SimPC gebruikers zijn:

 1. Dhr. Tonino uit Heemstede
 2. Mw. Meijer uit Middelburg
 3. Mw. Havik uit Wormer
 4. Dhr. Koopman uit Enschede
 5. Dhr. Van Leeuwen uit Amsterdam
 6. Mw. De Jong uit Leeuwarden
 7. Dhr. Mulder uit Nieuwegein
 8. Mw. Geerman uit Eindhoven
 9. Mw. Te Molder uit Mariënvelde
 10. Mw. Van Hamm-Rijsdijk uit Geleen

Samen met Dhr. Jules Tonino, zelf in bezit van een SimPC sinds 2008, zijn we naar Heemstede afgereisd om bij de uitreiking van een SimPC’s aanwezig te kunnen zijn. Daar troffen we  de verheugde begunstigde aan; Zuster Madeleine Koolmees. Jules Tonino had Zuster Madeleine genomineerd omdat zij een SimPC volgens hem heel goed kan gebruiken. En niet alleen als fervent puzzelaar om spelletjes op te spelen, maar zeer zeker ook om via de computer contact te kunnen onderhouden met haar neef in Peru.  Zuster Madeleine heeft een veelbewogen leven waarbij ze ondanks haar handicap (kinderpolio) en alle hiermee gepaard gaande ongemakken toch is staat is geweest om zelf als verpleeghulp te werken in een verpleegtehuis. En alhoewel Zuster Madeleine slecht ter been, en afgekeurd is voor dit werk, is ze nog heel steeds actief. Onder meer met het verzorgen van bezigheidstherapie voor dementerende ouderen. Net als Jules Tonino nemen wij ons petje af voor Zuster Madeleine en we hopen dat ze lang en veel plezier mag beleven aan haar SimPC.

SimCoach tips in uw mailbox

Geef uzelf op voor onze actuele instructietips, dan krijgt u ze meteen in uw mailbox. U ontvangt ook maximaal 1x per maand een nieuwsbrief met belangrijke aankondigingen en aantrekkelijke acties. U kunt uzelf altijd weer uitschrijven.

Volgend bericht
Nieuwsbrief april 2014

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • mevr. J. Boerboom
  23 april 2014 09:11

  Beste medewerkers,
  Bij deze laat ik u weten, dat ik het nieuwe scherm van de computer prettig vind. De kleuren en de achtergrond van het scherm waardeer ik zeer. Leuk, dat het zo mogelijk was.
  Vriendelijke groeten, mevr. Boerboom

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu