Nieuwsbrief september 2014

In de eerste helft van 2014 hebben bijna 12 miljoen Nederlanders een aankoop op het internet gedaan. Tijdschriften kunt u via de Kiosk van Google Play nu gewoon op uw tablet lezen en zo’n 8 miljoen Nederlanders bezoeken dagelijks Facebook. Hierover meer in het SimNieuws. Verder geven wij toelichting op de veranderingen in tarieven voor het bellen met onze helpdesk en willen we u attenderen op valse mails die in omloop zijn; van de belastingdienst deze keer.

facebook-1

Facebook uitgelicht

Met bijna 8 miljoen dagelijkse bezoekers is Facebook in Nederland ontzettend populair. Dit sociale netwerk wordt gebruikt om in contact te komen en blijven met bekenden, maar ook om mensen te vinden en spelletjes te spelen. Op Facebook kunt u een eigen pagina aanmaken met allerlei informatie, zoals foto’s en berichtjes.

Wat is Facebook?

Facebook is een sociaal netwerk waar u informatie over uzelf op kwijt kunt, zoals hobby’s en vakantiefoto’s. U zoekt bekenden op en nodigt ze uit voor een digitale vriendschap. Zij kunnen de informatie bekijken die u op uw persoonlijke pagina hebt gezet. Mensen kunnen niet ongevraagd vrienden met u worden, u moet vriendschapsverzoeken van anderen aanvaarden en als u zelf mensen uitnodigt moeten zij uw invitatie accepteren.

facebook_logo_detailSneeuwbaleffect

Alle toegevoegde personen komen in uw contactenlijst te staan en omdat u ook de gelegenheid hebt om vrienden van vrienden uit te nodigen ontstaat er een sneeuwbaleffect. U hebt al snel een hele lijst vrienden. U communiceert met uw contactpersonen door berichtjes te verzenden of te chatten.

U kunt Facebook op verschillende manieren gebruiken:

  • Anderen laten weten hoe het met u gaat
  • Kijken hoe het met anderen gaat
  • Oude bekenden opsporen
  • Spelletjes spelen met andere bezoekers, zoals schaken en monopoly

Met Facebook onderhoudt u gemakkelijk contact met vrienden en familie en spoort u oude bekenden van vroeger op. U ziet wat ze tegenwoordig doen en waar ze wonen, en misschien zijn er foto’s. Het is erg makkelijk om contact te leggen. U reageert bijvoorbeeld op een foto of u verzendt een persoonlijk berichtje.

Ook op Facebook?

Als u ook op Facebook wilt dan dient u een account aan te maken. Wilt u weten hoe u een eigen pagina aanmaakt? Op YouTube vonden we een goede instructievideo.

Facebook_like_butonEn als u een pagina heeft aangemaakt of al een facebook pagina heeft, vergeet dan niet om de Facebook pagina van SimPC te bezoeken en te liken!

Bezoek onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste SimPC nieuws

Valse mail belastingdienst in omloop

belastingIn dit SimNieuws een waarschuwing voor valse e-mails. Deze keer zogenaamd verstuurd door de Belastingdienst. Op haar website waarschuwt de Belastingdienst op dit moment iedereen voor valse e-mails. Deze e-mails hebben als afzender ASN DigiD, Belastingdienst NL en DigiD. Open de e-mails niet, maar verwijder deze meteen.

De Belastingdienst gebruikt in bepaalde gevallen e-mail. Maar in een e-mail vraagt de Belastingdienst u nooit om persoonlijke gegevens. Krijgt u een e-mail waarin dat toch gebeurt, dan is er sprake van fraude (phishing).

Verandering tarieven Helpdesk SimPC

helpdesk-1U kon het al kort lezen. Er gelden nieuwe tarieven voor het bellen met onze helpdesk. Voorheen betaalde u een bedrag per minuut voor het bellen met onze helpdesk. Tegenwoordig betaalt iedereen voor het bellen met onze helpdesk € 0,15 ct per minuut waarbij er een maximum per gesprek geldt van € 1,-. Dit naast de gewone belkosten die uw eigen telefoonaanbieder u in rekening brengt.

Kiosk_logoNederlandse Kiosk in Google Play

Bezit u een tablet of een smartphone? Dan hebben we nieuws voor u. Sinds kort is Google Play van een update voorzien die een Nederlandse Kiosk toevoegt aan Googles app-winkel. In deze Kiosk kunt u terecht voor allerhande betaalde en (tijdelijk) gratis tijdschriften. Google Play is er vanaf nu  niet alleen meer voor apps, spelletjes, muziek, video’s en boeken, maar ook voor uw favoriete tijdschriften.

kiosk_elsevier

Bladen lezen in Google Play Kiosk

Wij namen de proef op de som en gingen voor een tijdelijk gratis exemplaar van Elsevier. Na op ‘Toevoegen aan Kiosk’ en vervolgens ‘Kopen’ te drukken, kregen we de melding ‘Betaling geslaagd’. Vervolgens konden we direct vanuit Google Play Kiosk het blad lezen, in- en uitzoomen op foto’s en tekst en navigeren naar een andere bladzijde. De weergave op onze SimTab was prima en we hebben geen last gehad van haperingen tijdens het bladeren. Heeft u een tablet probeer dan zelf ook een tijdschrift te lezen in de Nederlandse Kiosk in Google Play.

Nederland winkelt massaal online 

Bijna 12 miljoen Nederlanders hebben in het eerste half jaar van 2014 via internet een aankoop gedaan. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentengedrag in Nederland.

Populaire aankopen op het internet zijn tickets voor attracties en evenementen, het boeken van reizen en vliegtickets. En ook verzekeringen worden vaak online afgesloten. Van alle aankopen in Nederland wordt nu al bijna een vijfde via het internet aangeschaft.

Nu online shoppen zo een vlucht heeft genomen, konden we bij SIM natuurlijk niet achterblijven. Onze gemoderniseerde website is onlangs van een webwinkel voorzien. Al onze modellen SimPC maar ook de smartphone (SimPhone) en tablet (SimTab) zijn in onze webwinkel verkrijgbaar.


Vorig bericht
SimTab – Productvideo
Volgend bericht
Voor senioren geoptimaliseerde tablet, smartphone en computer nu ook beschikbaar in Bodegraven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 561 reviews.