SIM werkt met open source software. Open source software is software waarvan de broncode vrij beschikbaar is. De gedachte achter dit concept is vrijheid:

  • vrijheid van distributie
  • vrijheid van gebruik
  • vrijheid om de broncode te wijzigen

De simPC maakt een aantal belangrijke en recente open source ontwikkelingen makkelijk bereikbaar voor iedereen. Zo kunt u surfen met de uitstekende webbrowser Firefox. En u kunt gebruik maken van de kantoorapplicaties van Open Office. Wij zorgen voor onderhoud en voeren noodzakelijke aanpassingen door. Hieronder vindt u een overzicht van de Open Source software waarvan de simPC gebruik maakt.

Gentoo Linux http://www.gentoo.org
Linux kernel (2.6 en later) http://www.kernel.org
Kerberos http://web.mit.edu/kerberos/www/dist/index.html
OpenAFS http://www.openafs.org/release/latest.html
X Window System http://www.x.org
fbpanel http://fbpanel.sourceforge.net
Firefox http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/
Mplayer http://www.mplayerhq.hu/
ROX-Filer http://rox.sourceforge.net/desktop/
Open Office.org http://www.openoffice.org
Common UNIX Printing System http://www.cups.org
Jupload http://www.jupload.biz

 

In lijn met artikel 3b van de GNU/Linux General Public License (GPL, versie 2, juni 1991), artikel 6c van de GNU Lesser General Public License (LGPL, versie 2.1, februari 1999) en artikel 3b iv van de IBM Public License Version 1.0, stelt simPC de broncode van gebruikte open source programmatuur beschikbaar aan derden (zie source code lijst). In het algemeen hebben wijzigingen door simPC in de broncode van open source programmatuur betrekking op:

  • het beperken van functionaliteit c.q. het selectief gebruik maken van broncode
  • het stabiel en veilig integreren van broncode in de technische architectuur van simPC, door het aanbrengen van vaste of dynamische verwijzingen naar databases en bestandslocaties
  • het combineren van open source, bijvoorbeeld door het opnemen van extensies in Firefox of plugins in Mplayer
  • het aanpassen van de vormgeving van de gebruikersinterface, door bijvoorbeeld wijziging van kleurcodes en iconen of door het toepassen van z.g. skins

De organisatie achter simPC zet zich in om eigen systemen en open source technologie gezamenlijk beschikbaar te maken in een full service model. Dit distributiemodel met diensten voor toegevoegde waarde is een oorspronkelijk uitgangspunt van de Free Software Foundation (zie ook GNU GPL Preamble).

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content