Vanuit het idee dat iedereen makkelijk, veilig en zonder zorgen gebruik moet kunnen maken van de mogelijkheden van het internet hebben we in 2004 de eerste SimPC ontwikkeld. Inmiddels hebben vele duizenden mensen dit met SimPC kunnen ervaren. Secure Internet Machines (SIM) BV, het bedrijf achter SimPC, geldt als dé specialist op het gebied van onbezorgd beeldschermgebruik in Nederland.

De ontwikkelingen volgen zich in een razend tempo op en met de SimPC, de SimTab en de SimPhone heeft SIM een bijdetijdse en volwassen productlijn. Maar hoe de technologie en het internet zich ook mogen ontwikkelen ons basisprincipe blijft gelijk. Gebruiksvriendelijke apparatuur in combinatie met optimale ondersteuning dienen ervoor te zorgen dat onze diensten toegankelijk zijn voor iedereen! Een enthousiast team van ontwikkelaars, helpdeskmedewerkers, administratief en commercieel personeel zet zich dagelijks in om deze belofte waar te blijven maken.

2004

Van idee tot ontwikkeling

Het idee voor gebruiksvriendelijk computergebruik is geboren. Secure Internet Machines (SIM) wordt opgericht. Een team van enthousiastelingen start met de ontwikkeling van de eerste generatie SimPC.

2005

Lancering SimPC

Op 30 augustus 2005 wordt de eerste SimPC in ontvangst genomen door toenmalig minister van Economische Zaken; Laurens Jan Brinkhorst. Een paar maanden later wordt SimPC door NRC Handelsblad uitgeroepen tot Nederlands product van het jaar.

2007

Introductie SimTop

Laptops zijn inmiddels razend populair geworden in Nederland. SIM introduceert daarom haar laptop variant; De SimTop.

2010

Introductie SimTouch

Vijf jaar na de introductie van het eerste SimPC platform introduceert SIM de revolutionair gebruiksvriendelijke SimTouch met aanraakbediening.

2011

Koning Willem Alexander maakt kennis met SimTouch

Een werkbezoek van Koning Willem Alexander aan SIZA stond voor een groot deel in het teken van de kennismaking van de toenmalig Prins van Oranje met SimTouch. De consumentenbond geconcludeerd in datzelfde jaar na een uitvoerige test in samenwerking met Seniorweb en de Rabobank dat SimPC een aanrader is.

Foto's door: Vinkfotografie.nl
2014

10 jarig bestaan, introductie SimTab en SimPhone.

SIM bestaat 10 jaar en completeert in dit jubileumjaar haar modellijn met de introductie van de SimTablet en de SimPhone.

2016

Productlijn 2016-2017

SIM introduceert nieuw model SimPC, SimTop, SimPhone en SimTab.

2018

Uitbreiding van het aantal verkooppunten

SIM is met trots een nieuwe samenwerking aangegaan met Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Onze SimTab en SimPhone zijn nu ook verkrijgbaar in meer dan zestig Vegro Thuiszorgwinkels. In de winkels kunnen de SimTab en SimPhone worden uitgeprobeerd. Bekijk onze verkooppunten >

Onze Partners

Lees alles over onze service

Menu