Google Maps: uw online kaart altijd op zak!

Google Maps: uw online kaart, routeplanner en navigatie altijd op zak!

Voorheen navigeerde men met kaarten, routeplanners en spoorboekjes, maar tegenwoordig is er een online hulpmiddel die dit alles in één bevat: Google Maps. Met al haar handige functies helpt Google Maps u om op diverse manieren van A naar B te navigeren. Of dit nou met de auto, de fiets of het openbaar vervoer is, Google Maps wijst u overal de weg. Mocht u nou een beetje trek krijgen onderweg, dan kan deze app u zelfs nog laten zien waar u het dichtstbijzijnde eettentje vindt. Kortom: Google Maps zit boordevol handige functies! Hier een aantal tips en tricks om het beste uit uw Google Maps te halen.

1. Kaarten
De ‘’hoofdfunctie’’ van Google Maps is toch wel het laten zien van kaarten. Zowel via de website als via de app kunt u digitaal de hele wereld over vliegen, langs alle landen, plaatsen en straten die u maar kunt bedenken. U kunt de staatkundige kaart bekijken om een goed inzicht te krijgen van alle landen, straten en steden, maar u kunt ook de satellietbeelden bekijken om een realistischer beeld te krijgen en de verschillende landschappen te bekijken. Mocht u de satellietbeelden nog niet realistisch genoeg vinden, dan kunt u via de Streetview optie een plek kiezen en daar letterlijk door de straten wandelen. Zo kunt u de hele wereld verkennen vanachter uw smartphone, pc of tablet. Alleen al met deze functie van Google Maps kunt u uren zoet zijn!

2. Hoe navigeer ik van a naar b met de app?
Google Maps is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens functioneel.
Met behulp van de Google Maps app kunt u zich namelijk gemakkelijk van A naar B navigeren. Dit kunt u doen met behulp van de volgende stappen:

  1. Een belangrijk detail waar u allereerst om moet denken wanneer u gebruik maakt van de Google Maps app, is het inschakelen van de locatiegegevens van uw smartphone, zodat Google Maps kan zien waar u zich op dat moment bevindt. U kunt de locatiegegevens aanzetten in uw instellingen, onder het kopje ‘’Locatie’’.
  2. Typ de plek in waar u naartoe wil navigeren, in het witte Google Maps balkje. Dit kan een adres zijn, een straatnaam, maar ook bijvoorbeeld de naam van een winkelcentrum.
  3. Dan verschijnt er een blauwe pijl met ‘’route’’ in beeld, wanneer u hierop klikt kunt u aangeven vanaf welke plek u naar de desbetreffende locatie wil navigeren. Dit kan bijvoorbeeld uw eigen woonadres zijn, in dat geval kunt u gemakkelijk uw straatnaam en huisnummer intypen. Het kan daarentegen ook voorkomen dat u niet precies weet in welke straat u zich op dat moment bevindt, dan kunt u simpelweg als startlocatie ‘’Mijn locatie’’ opgeven. Dan zal Google Maps de huidige locatie van uw mobiel gebruiken als startlocatie.
  4. Geef nu aan met welk vervoersmiddel u wenst te reizen. Google Maps biedt namelijk routes te voet, met de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer. Het is dus belangrijk dat u het juiste vervoersmiddel selecteert. Vervolgens verandert uw
    telefoon in een navigatiesysteem dat u naar uw locatie zal leiden.

3. Navigeren via de website
Ook als u niet in het bezit bent van een smartphone, of gewoon liever de route op papier heeft, kunt u navigeren via Google Maps. U kunt op de computer, op dezelfde manier als in de app, een bestemming invoeren. Google Maps zal dan een route voor u uitstippelen met richtingaanwijzingen en een kaartje. Deze kunt u vervolgens gemakkelijk uitprinten door op het printer logo te klikken en meenemen onderweg. Zo heeft u uw wandel- fiets- of autoroutes gewoon bij de hand!

4. Voorzieningen
Wanneer u een dagje uit bent en u op een onbekende plek begeeft, kan dat soms vervelende situaties opleveren. Bijvoorbeeld wanneer u onderweg bent met de auto en het lampje van de tank op rood springt en u geen idee heeft waar het dichtstbijzijnde tankstation zich bevindt, of wanneer u plotseling ontzettende trek krijgt maar er in heinde en verre geen supermarkt te bekennen lijkt. Op zo’n moment kan Google Maps u uit de brand helpen! In het hoofdmenu van Google Maps vindt u namelijk verschillende kopjes met voorzieningen, zoals restaurants, tankstations, scholen, apotheken, en ga zo maar door. Wanneer u een van deze voorzieningen aanklikt, zoekt Google Maps alle voorzieningen van de desbetreffende categorie bij u in de buurt. Zo ziet u dus precies waar in uw omgeving zich een supermarkt of tankstation bevindt, en kunt u hier gemakkelijk heen navigeren.

5. Google Maps offline gebruiken
Voor de bovengenoemde functies heeft u allemaal een internetverbinding nodig. Dit kan met behulp van een wifi netwerk of via uw mobiele gegevens. Natuurlijk kan het voorkomen dat u ergens geen internet heeft, bijvoorbeeld op vakantie, daarom heeft Google Maps hier wat op bedacht. Je kan namelijk ‘’offline kaarten’’ downloaden, zodat u geen internet meer nodig heeft om binnen dit gebied te navigeren.

Kom je er zelf niet uit? Bel onze SimCoach

tel: 0900-202 2650

Heeft u een vraag of een probleem met uw smartphone of tablet?
Onze SimCoaches staan voor u klaar om u te helpen. (90 cent per minuut + uw gebruikelijke belkosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content