Nieuwsbrief april 2014

Inleiding

Alhoewel het voorjaar in volle gang is, heeft het bij SIM wel wat weg van Oud & Nieuw. We zijn hier in een feestelijke stemming. We hebben een nieuwe website en een lang gekoesterde wens gaat in vervulling. Vol trots mogen we twee nieuwe SIM producten presenteren; een smartphone en een tablet. Nieuw is ook de mogelijkheid om met uw SimPC online bridge te spelen. En zoals rondom Oud & Nieuw gebruikelijk blikken we terug. Dit keer samen met Margriet van Gelder; SimPC gebruiker van het eerste uur.

SimPC heeft een nieuwe website!

Nieuwe website simpc.nl

De nieuwe SimPC website

Onze nieuwe website www.simpc.nl is online! Met onze nieuwe website willen we klanten en andere belangstellenden nog beter informeren. Onze nieuwe website heeft een moderne vormgeving, duidelijke structuur, heldere navigatie en een uitgebreide informatievoorziening. De site is daarmee weer aangepast aan deze tijd en bovendien ook goed te bezoeken met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

We nodigen u graag uit om onze website te bezoeken!

In gesprek met Margriet van Gelder, SimPC gebruiker van het eerste uur

Het SimNieuws gaat vandaag in gesprek met Margriet van Gelder. En dat vinden we bijzonder. Margriet van Gelder is namelijk een van de allereerste SimPC gebruikers. In 2005 is zij zelfs aanwezig geweest bij de officiële uitreiking van de eerste SimPC aan toenmalig Minister Brinkhorst.   

Hoe bent u in aanraking gekomen met SimPC?

Eigenlijk had ik niets op met computers. Mijn omgeving met mijn zoon voorop vond dat ook ik aan de computer moest. Zelf zag ik die noodzaak helemaal niet. Ik was naar India om naailes te geven aan kansarme vrouwen en tijdens mijn afwezigheid heeft mijn zoon de SimPC besteld en laten installeren. Dat was dus een behoorlijke verrassing voor me. En al heel snel daarna stond er een jongeman voor mijn deur die me wegwijs heeft gemaakt op de SimPC.

Wat is u bijgebleven van de uitreiking van de 1e simPC aan toenmalig Minister Brinkhorst?

Het gekke was dat ik in eerste instantie eigenlijk niet in de gaten had dat mijn SimPC zo’n bijzondere computer is. Ja ik vond het opvallend dat ik er zo snel lekker mee overweg kon. En het idee dat de beveiliging en het onderhoud automatisch voor werd verzorgd vond en vind ik erg prettig. Maar dat het een bijzonder apparaat is, werd me pas duidelijk toen ik werd uitgenodigd voor de officiële uitreiking van de eerste SimPC aan minister Brinkhorst. Wat me is bijgebleven is dat de minister onder de indruk was van de eenvoud van het gebruik van de SimPC. Dat ben ik zelf ook nog steeds en als digibeet sta ik mijn mannetje op mijn SimPC.

Waarvoor gebruikt u de SimPC?

Ik gebruik mijn SimPC ten eerste voor email. Alle correspondentie gaat tegenwoordig via de mail. Daarnaast regel ik ook al mijn bankzaken met de computer en ik gebruik de SimPC om zaken op te zoeken en te bekijken op internet.
Wat vindt u het fijnste aan uw simPC?

Simpel gezegd dat ik nooit geen gezeur heb met mijn computer. Iedere keer als ik weer eens één van mijn vriendinnen hoor klagen over problemen met hun computer dan besef ik me hoe blij ik ben met mijn SimPC. Ik roep dan ook meestal; Mens neem een SimPC dan ben je van het gedonder af.

Bent u na al die tijd niet eens toe aan een nieuwe SimPC?

Ha, ha, hij werkt na al die jaren nog steeds perfect dus ik zie geen enkele reden . Ik ben nog van de oude garde, lekker zuinig, zolang iets goed is niet weg doen!

SIM introduceert de SimPhone & SimTab

Tablets en smartphones zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in Nederland. Meer dan 50% van de huishoudens beschikt over een tablet en het gebruik van smartphones loopt, als we de onderzoeken mogen geloven, zelfs op richting de 80%. En dat is natuurlijk niet voor niets want tablets en smartphones hebben in principe veel te bieden. Vreemd genoeg staat de ontwikkeling van dergelijke apparaten voor senioren nog in de kinderschoenen. Hoe zorg je er voor dat alles ondanks een klein beeldscherm goed leesbaar is? Hoe maak je alle functies toegankelijk en eenvoudig te gebruiken? Wie helpt met het instellen en inrichten van het apparaat? En wie staat er klaar als iets een keer niet lukt? Het lijkt erop dat grote elektronica fabrikanten senioren over het hoofd zien. SIM doet dat niet! Met onze kennis en ervaring met SimPC hebben we een tablet en een smartphone kunnen ontwikkelen die geoptimaliseerd zijn voor het gebruik door senioren.

SimTab & SimPhone

Met trots presenteren we de SimTab en de SimPhone! Twee moderne aanwinsten die opvallen door veelzijdigheid in gebruik en een makkelijke bediening. Met grote pictogrammen en een duidelijke menustructuur kan iedereen met de SimTab en SimPhone overweg. Zeker mensen die een SimPC gewend zijn. Beide apparaten werken op het mobiele besturingssysteem Android en worden volledig gebruiksklaar opgeleverd met een dertigtal veel gebruikte apps (programma’s). Toch heeft iedereen volledige vrijheid door het ruime aanbod aan beschikbare apps van Google Play™. Aanvullende apps zijn eenvoudig te installeren. Zelf of met onze hulp. Want SIM staat vanzelfsprekend ook voor de SimTab en SimPhone gebruik met raad en daad klaar.

SimPhone

De SimPhone is een eenvoudige smartphone om in verbinding te blijven met familie, vrienden en de wereld. Bellen, berichten uitwisselen, foto’s en video’s maken of bekijken. Surfen op het internet of een spelletje spelen. De SimPhone is een compleet uitgeruste en technisch goede smartphone die dit allemaal eenvoudig mogelijk maakt. Het beeldscherm heeft een prettig formaat van 10,16 cm. De grote letters en pictogrammen komen daardoor goed tot hun recht. Het scherm is groot genoeg voor comfortabel gebruik van internet en camera. Maar de telefoon is compact genoeg om deze bijvoorbeeld in de broekzak te bewaren. Het solide ontwerp zorgt ervoor dat deze smartphone lekker in de hand ligt. Voor wie dat wil kan de SimPhone kosteloos worden uitgerust met een SOS knop. In geval van nood kan dan een alarm-oproep en / of SMS-bericht -inclusief informatie over uw locatie- worden verstuurd naar een vooraf ingesteld telefoonnummer.

SimTab

SimTab

De SimTab is een superhandige en makkelijk hanteerbare tablet voor vermaak, communicatie en dagelijkse bezigheden. Alles is goed zichtbaar met het heldere 25,7 cm (10,1”) grote beeldscherm. Met zijn krachtige (1.6 Ghz) processor en een accu die zes uur onafgebroken meegaat, is deze tablet uitgerust om alle taken probleemloos uit te voeren. Het moderne design met de metalen achterkant zorgt voor een elegante uitstraling en geeft de SimTab stevigheid en goed houvast.

Service en ondersteuning met SimCoach

Met de SimCoach kunnen we onze gebruikers de best mogelijke service en ondersteuning bieden. De SimTab en de SimPhone zijn daarvoor uitgerust met een handige app zodat onze klantenservice u op afstand kan helpen. Zodoende kunnen we alle mogelijke service bieden bij het instellen. Of bij het verhelpen van problemen en storingen.

Introductie aanbieding SimPhone & SimTab

Heeft u nog geen smartphone of tablet en overweegt u er ééntje aan te schaffen? Dan heeft u als SimPC gebruiker en streepje voor en willen wij u graag in de gelegenheid stellen om als één van de eersten, tegen aantrekkelijke condities gebruik, te maken van de SimTab of de SimPhone. De SimPhone is met ingang van heden leverbaar. De SimTab kunt u nu alvast bestellen, zodat u die eind mei in huis heeft.

                                       SimPhone      SimTab

Normaal tarief          € 199,-             € 279,-

Klantenkorting          € 25,-               € 40,-

Voordeelprijs             € 174,-             € 239,-

Bovengenoemde prijzen gelden zolang de voorraad strekt en zijn inclusief bezorging aan huis en 24 maanden fabrieksgarantie.

Uw SimServiceAbonnement voorziet in de volledige ondersteuning van de SimTab of SimPhone. Zodoende bent u zonder dat u daarvoor extra hoeft te betalen met de SimCoach verzekerd van de beste service en ondersteuning.

Op onze nieuwe website (www.simpc.nl) vindt u uitgebreide productinformatie. Persoonlijk advies of bestellen? Stuur dan een mail aan info@simpc.nl onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons natuurlijk ook zelf bellen en tijdens kantooruren contact opnemen met onze helpdesk.

Online Bridgen; speel StepBridge op uw SimPC

Op verzoek van velen is StepBridge, het online bridge programma van de Nederlandse Bridge Bond (NBB), nu ook beschikbaar op SimPC. StepBridge is er voor het plezier van iedereen die bridgen leuk vindt en biedt voor elke bridger wat wils. Of u nu een doorgewinterde bridger bent, recreant, of net klaar met een (beginners)cursus, met ruim 9000 leden zijn er altijd StepBridgers waarmee u met de computer op uw eigen niveau kunt spelen. Om kennis te kunnen maken met StepBrigde kunt u vrijblijvend een proefabonnement aanvragen. U kunt dan een maand lang meespelen met een maximum van 300 spellen. Pas daarna besluit u of u definitief lid wordt van de grootste bridgeclub van Nederland. De kosten voor het lidmaatschap bedragen € 61,- per jaar. Bent u al lid van de NBB, dan ontvangt u € 21,- euro korting en bedragen de kosten voor het lidmaatschap € 40,- per jaar.

Om het u nog makkelijker te maken hebben we een bridge webmix voor u gemaakt. Hier vindt u niet alleen het online Bridgeprogramma StepBridge maar ook een handleiding voor StepBridge en krijgt u makkelijk toegang tot een proefaccount voor StepBridge.

SimPC Bridge

Bekijk onze Bridge webmix met daarop StepBridge door hier te klikken:

http://symbaloo.simpc.com/mix/simpcbridge.

SimCoach tips in uw mailbox

Geef uzelf op voor onze actuele instructietips, dan krijgt u ze meteen in uw mailbox. U ontvangt ook maximaal 1x per maand een nieuwsbrief met belangrijke aankondigingen en aantrekkelijke acties. U kunt uzelf altijd weer uitschrijven.

Vorig bericht
Nieuwsbrief maart 2014
Volgend bericht
SimPhone – Productvideo

25 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • c.b. de jongh-ruitenbeek
  28 mei 2014 11:37

  Bij mijn SimTouch, waar ik ontzettend veel plezier mee heb, heb ik 10 mei j.l. ook een SimTab gereserveerd. Die wil ik aan mijn man geven, weet u al wanneer hij komt? Ik heb verder niets meer gehoord als dat het bericht was ontvangen.
  Hartelijke groet, Mevr. de Jongh.

  Beantwoorden
  • Hartelijk dank voor uw reactie mevr. de Jongh! Het team van ontwikkelaars die van de SimPhone versie een SimTab versie maken zijn op dit moment druk bezig. Wij verwachten u volgende week te kunnen informeren. Er wordt telefonisch contact met u opgenomen. SimPC wenst u alvast veel plezier met uw SimTab!

   Beantwoorden
 • Nelleke van Ginhoven
  14 mei 2014 14:00

  Ik ben elke keer blij met de aanschaf van de simtop en dadelijk de simtab.
  Het nieuwe startscherm van de simtop (of simpc) ziet er strak en volwassen uit.
  Het is fijn zonder zorgen op een veilige computer te werken.

  Beantwoorden
 • Corrie de Zwart
  13 mei 2014 19:00

  Graag meer info smartfone zoals camera hoe zijn de foto’s hoe over te zetten
  prepaid bellen welke provider
  met of zonder hoesje ter bescherming
  met of zonder styluspen
  Groet Corrie de Zwart

  Beantwoorden
  • Bedankt voor uw vragen. We doen ons best om binnenkort meer informatie op te plaatsen. De helpdesk neemt contact met u op om al uw vragen te kunnen beantwoorden.

   Beantwoorden
 • Mevr. Tijdink
  12 mei 2014 17:31

  Mevr. van Gelder heeft gemeld, wat ik ook gezegd zou hebben.
  Heel blij met sim en al 5 jaar veel plezier van mijn sim.
  Kwam toevallig bij kennissen, en hoorde dat zijn zus ook met veel plezier sim heeft.
  Hij verzuchte: waarom kopen niet meer oudere zo`n simpele SIM.
  Nu moet ik altijd problemen oplossen op ‘n pc..
  Dank voor alle goede hulp.
  Mevr. Tijdink

  Beantwoorden
  • Wat fijn om te horen mevrouw Tijdink! Wij danken u hartelijk voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen vijf jaar.

   Beantwoorden
 • Jan Swijnenburg
  5 mei 2014 10:37

  Wij hebben nu bijna zes jaar een laptop. Deze zal t.z.t. vervangen moeten worden en dan moeten we kiezen tussen weer een laptop of een SimTab. Wat zijn de mogelijkheden van beide apparaten?
  De laptop gebruiken we o.a. voor internetbankieren en het opslaan van foto’s. Ook de rekenbladen hebben we nodig voor de boekhouding van een vereniging.
  Graag iets meer informatie.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor uw vraag meneer Swijnenburg.

   1. U kunt internetbankieren op de SimTab en op de SimTop. Internetbankieren op de Tablet kan minder uitgebreid zijn. Dit hangt af van de applicatie die is uitgegeven door de bank.

   2. U kunt met de tablet foto’s maken, deze worden direct opgeslagen op uw tablet. Met de SimTop kunt alleen foto’s toevoegen (met een digitale camera) en beheren.

   3. Het mogelijk om rekenbladen te openen of te bewerken op een tablet. Ook dit kan minder uitgebreid zijn dan op de SimTop.

   De helpdesk neemt contact met u op om u verder te helpen met uw keuze en om u meer informatie te geven.

   Beantwoorden
 • Als ambassadeur van SimPC, vind ik het een enorme uitdaging om ouderen of mensen die geen ervaring of zelfs angst hebben voor deze prachtige apparaten, te helpen ervaren hoe betrekkelijk eenvoudig, met een beetje hulp deze middelen ons leven kunnen veraangenamen. Laatste weken diverse mensen geholpen deze keuzes te maken.

  Beantwoorden
 • L.Koolhoven
  2 mei 2014 15:32

  Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe computer

  Alleen vraag ik mij af of wij bij windows zijn?
  Ook is het fijn dat we beschermd zijn

  Beantwoorden
  • Leuk om te horen! U heeft een computer waar ons eigen SIM besturingssysteem op staat. Gebaseerd op het ‘Linux’ besturingssysteem. Heeft u meer vragen over het besturingssysteem? Dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk.

   Beantwoorden
 • Anneke Paats
  1 mei 2014 17:58

  Ik heb nu alweer 6 of 7 jaar sim, ben er erg blij mee het is echt een onbezorgde computer.
  Eerst heb ik gewoon een sim gehad en nu heb ik al 2 jaar een simtop echt fijn.
  Maar nu zag ik ineens dat er nu ook een smartphone is, nou die wil ik graag hebben, dus ik denk dat ik hem eind mei wil bestellen.
  het is heel fijn dat het de zelfde is, als je het even niet weet dat je dan gewoon kan bellen
  dat geeft een vertrouwt gevoel.
  Simpc heeft mijn leven verrijkt, voorheen had ik nog nooit op een pc gewerkt, en met simpc
  gaat het zo makkelijk heel fijn hoor.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor uw reactie mevrouw Paats! Uw tevredenheid vinden wij belangrijk. Wij zien (eind mei) uw bestelling graag tegemoet. U kunt telefonisch bestellen of via SimPC.nl

   Beantwoorden
 • J.J. Pruissen
  1 mei 2014 09:07

  Wow! Geweldig!!
  Eindelijk !? een smartphone met het gemak van een Simpc…
  Wilde eigenlijk niet aan een smartphone, maar wordt door de snel veranderende wereld min of meer gedwongen om mee te gaan…
  Ook een gunstige aanschafprijs…
  Ga nu met een gerust hart en gemak toch maar over op een smartphone…

  Beantwoorden
  • Bedankt mevrouw Pruissen! Wist u al dat u, als bestaande klant, korting krijgt bij aankoop van een SimPhone of SimTab?

   Beantwoorden
 • h.hofman-kuper
  30 april 2014 22:01

  Het gebruikte lettertype, het geringe contrast (vanwege de grijze kleur) en de geringe lettergrootte maakt dat de
  nieuwsbrief en ook de website voor ouderen slecht leesbaar is, terwijl SimPC toch juist ook ouderen als
  doelgroep heeft. Jammer en voor verbetering vatbaar.
  Met vriendelijke groet, hokubus.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor uw reactie. We kunnen de leesbaarheid verbeteren in de volgende nieuwsbrief. Het is ook mogelijk om de internetpagina te vergroten met het vergrootglas rechtsboven op uw beeldscherm.
   Vergrootglas

   Beantwoorden
 • ellie deJong
  30 april 2014 21:19

  Een schitterende aanwinst ,zeer makkelijk te bedienen.

  Beantwoorden
 • Henri Weghorst
  30 april 2014 17:16

  Ik vind het wel mooi wat u allemaal voor ouderen tot stand brengt.
  Ben inmiddels 83 jaar en heb voorlopig voldoende aan mijn SimPC.

  Beantwoorden
 • W.van de Kamp
  30 april 2014 16:00

  Het zou zinnig zijn om meer over smartphone te vertellen.
  Is prepaid mogelijk?
  Kun je soepel in bus,trein,op terras of in stad inloggen?
  Moet er betaald worden om in centrum stad op andere netwerken in te loggen.
  Wat kunnen bijkomende kosten zijn?
  Prima idee in elk geval om een simphone te ontwikkelen.
  Als die even veilig is als simpc worden er veel ouderen vast erg gelukkig.
  Vriendelijke groet,Mevr. W van de Kamp

  Beantwoorden
  • Bedankt voor uw reactie mevrouw van de Kamp. Er komt binnenkort meer informatie op de website over abonnementen, mogelijke bijkomende kosten en de veiligheid. De SimPC helpdesk neemt contact met u op om al uw vragen te beantwoorden.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu