Nieuwsbrief editie 2 2015

Nieuws
6 reacties

Zoeken op het internet met Google op de SimPC

Het internet is radio, televisie en gedrukte media zoals kranten al lang gepasseerd als grootste informatiebron. Bijna alles is op het internet te vinden. Voor het vinden van informatie heeft het internetbedrijf Google haar gelijknamige zoekmachine ontwikkeld. Google is de meest gebruikte zoekmachine en verwerkt wereldwijd ruim 3 miljard zoekopdrachten per dag.

In dit artikel vertellen we u meer over zoeken met Google op uw SimPC. We beginnen met twee belangrijke tips over het formuleren van de juiste zoektermen.

Houd het simpel en zoek specifiek

Wat u ook zoekt, ons motto is: ‘houd het simpel en zoek specifiek’. Hoe concreter uw zoektermen, hoe beter het resultaat. U wilt bijvoorbeeld weten welke wandelroutes er te vinden zijn in de omgeving van Dinant in de Ardennen (België). Om deze vraag te vertalen in een goede zoekopdracht volstaat het om het onderwerp ‘wandelroutes’ te koppelen aan een locatie ‘Dinant’. Zo houdt u het simpel en zoekt u specifiek.

Webvriendelijke woorden gebruiken

Een zoekmachine zoekt overeenkomsten tussen de woorden die u typt en pagina’s op internet. U krijgt dus waarschijnlijk de beste resultaten als u woorden gebruikt die waarschijnlijk op pagina’s worden gebruikt. U kunt dus bijvoorbeeld beter ‘wandelroutes’ opgeven dan ‘ik wil wandelen‘, omdat ‘wandelroutes’ de term is die waarschijnlijk op een website wordt gebruikt.

We gaan nu het antwoord op onze vraag opzoeken door de zoektermen op Google in te voeren. Volg onderstaande stappen:

Tip: U kunt de afbeeldingen vergroten door er op te klikken.

Stap 1: Om het internet te openen, druk op de rode knop: ‘Internet’.

Stap 2: Op het internetscherm ziet u in het midden van het beeldscherm het overzichtsvenster van Google. Dit venster gebruikt u om met Google te zoeken op het internet.

Stap 3: In de witte zoek balk kunt u uw zoekterm opgeven. We zijn op zoek naar wandelroutes in Dinant. In de witte balk tikken we de woorden wandelroutes en dinant. Bij het invoeren van deze termen hoeft u geen rekening te houden met hoofdletters, komma’s en zelfs veel spelfouten corrigeert Google automatisch.

Stap 4: In een nieuw tabblad worden vervolgens de resultaten van de zoekopdracht weergegeven. In dit geval heeft Google ruim drieduizend resultaten gevonden voor de zoekopdracht ‘wandelroutes dinant’. De voor de zoekopdracht meest relevante resultaten worden boven aan de pagina als eerste weergegeven.

Stap 5: We openen de website boven aan de pagina met de titel ‘Wandelen in Dinant – Overzicht van alle wandelroutes’ en krijgen als eindresultaat van deze zoekopdracht een website te zien met daarop een mooi overzicht van wandelroutes in de buurt van Dinant.

Prikken TromboseVrijheid door online zelfzorgservice

Internet, tabletcomputers en smartphones. Niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Langzaam maar zeker krijgt ook de digitalisering in de zorg voeten aan de grond. Hoewel het merendeel van de Nederlanders het begrip e-health nog niet kent, wordt er al wel gebruik van gemaakt. Trombose Zelfzorg bij De Nationale Trombose Dienst is hier een mooi voorbeeld van.

Wanneer iemand bepaalde bloedverdunners gebruikt om trombose te voorkomen is het belangrijk dat de stollingswaarde van het bloed (INR) regelmatig wordt gecontroleerd. Een groot deel van de trombosecliënten gaan hiervoor iedere twee weken bloedprikken bij de prikpost van de trombosedienst of wachten thuis op een bezoek van de prikzuster. Sinds enige jaren is er ook de mogelijkheid deze controle in eigen hand te nemen.

Met behulp van een meetapparaat kun je namelijk zelf de INR meten aan de hand van een vingerprik. De gemeten INR is eenvoudig online door te geven via een persoonlijke, beveiligde website. Op een digitaal doseerschema is precies af te lezen hoeveel tabletten er ingenomen moeten worden in de daaropvolgende periode. Ook krijgt men een herinnering per e-mail of SMS voor de volgende INR meting.

Online cursus zelfmanagement 

Je wordt niet zomaar aan je lot overgelaten. De cliënten van De Nationale Trombose Dienst volgen de zogenaamde e-learning, een cursus via internet. Hier leert men alles over antistolling en het zelfzorgen. Wanneer de e-learning succesvol is behaald, bezoekt een stollingsverpleegkundige van De Nationale Trombose Dienst de cliënt thuis om te oefenen en het proces af te ronden. Tijdens de zelfzorgperiode wordt de cliënt bijgestaan door een team van specialisten en is er sprake van nauw contact met het doseerteam.

Zo ziet u maar, ook hier is internet een mooi middel om cliënten langer in staat te stellen de eigen regie te behouden.

Bent u nieuwsgierig naar hoe zelfzorgen precies in zijn werk gaat? Bekijk hier dan de video van Linda, een cliënt van De Nationale Trombose Dienst.

Wilt u meer informatie over het zelfzorgen? Kijk dan ook eens op www.trombosezelfzorg.nl

zomervakantietabletTips voor gebruik van uw tablet op vakantie

De vakantieperiode is weer aangebroken. Miljoenen Nederlanders gaan op vakantie. Nederland neemt de tablet massaal mee op vakantie. Uit onderzoek is gebleken dat verleden jaar maar liefst 51% van de ouderen een tablet meenam op vakantie. Spelletjes, leesboeken, reisgidsen en andere traditionele spullen worden steeds vaker in vorm van apps op de tablet meegenomen. En natuurlijk is de tablet razend populair voor het onderhouden van contact met bekenden en om te surfen op internet. SIM zet een aantal handige tips op een rij om op vakantie optimaal gebruik te kunnen maken van de tablet.

Internet op de tablet op uw vakantieadres

Er zijn verschillende manieren om tijdens de vakantie (in het buitenland) verbinding met internet te kunnen maken met uw tablet. Zonder internet heeft een tablet namelijk een beperkte functionaliteit. Hier volgen enkele tips:

WiFi op de camping of in het hotel

Het is handig om bij het zoeken naar een geschikte camping, vakantiewoning of hotel van te voren te controleren over er (gratis) WiFi aanwezig is. Op websites van hotels en campings en ook in hotelgidsen staat vrijwel altijd aangegeven of WiFi aanwezig is en tegen welke tarieven en voorwaarden hiervan gebruik kan worden gemaakt. Vaak kan er gratis onbeperkt gebruik gemaakt worden van WiFi.

WiFi hotspots

Verschillende bedrijven en telecom- en internetaanbieders bieden gratis en betaalde WiFi hotspots aan in het buitenland. Een hotspot is een plek waar draadloze internettoegang wordt aangeboden.

In Nederland bieden T-Mobile, KPN en Ziggo (UPC) gratis hotspots aan voor haar vaste klanten. Daarnaast kan er vaak gebruik gemaakt worden van gratis hotspots bij restaurants (bijvoorbeeld McDonalds) en andere openbare gelegenheden. Reist u met de trein, dan kunt u gebruik maken van gratis WiFi in de trein bij NS.

Handige apps om te gebruiken tijdens de vakantie

Er zijn heel veel Apps beschikbaar die handig zijn op vakantie. We raden u aan om uw vakantiebestemming in te voeren in Google Play en te kijken welke apps onder deze zoekterm beschikbaar zijn. Onderstaand treft u een aantal voorbeelden van handige Apps om te downloaden voordat u op vakantie gaat:

Kaarten downloaden 

Er zijn vaak apps te vinden waarmee u kaarten kunt downloaden van de stad of omgeving die u gaat bezoeken. Op uw vakantie adres hoeft u dan geen verbinding met internet te maken om een kaart of plattegrond beschikbaar te hebben.

Gidsen en toeristische informatie

Van veel grote steden en voor veel bestemmingen zijn gratis apps beschikbaar met daarin specifieke toeristische informatie over uw vakantiebestemming.

Leer de taal

Honderden gratis apps zijn te downloaden waarmee u de meest voorkomende woorden en zinnen in een andere taal kunt leren. Handig als voorbereiding en voor onderweg!

Ledenaanbieding: SimTab met gratis op maat gemaakte beschermhoes.

Wilt u ook het gemak van een tablet ervaren en heeft u nog geen SimTab? Maak dan nu gebruik van onze exclusieve ledenaanbieding. Bestel nu uw SimTab bij ons en ontvang gratis een luxe op maat gemaakte beschermhoes ter waarde van € 30,-

SimTab

SimTab

Door het (25,7 cm) grote aanraakscherm en de overzichtelijke menustructuur laat de SimTab zich eenvoudig bedienen. Dit maakt deze solide tablet uitermate geschikt voor internet, e-mail, videogesprekken met Skype, foto’s en films bekijken, spelletjes, bankzaken of het lezen van boeken. Dankzij GooglePlay zijn er oneindig veel Apps binnen handbereik. Net als de helpende hand van de SimCoach voor ondersteuning die slechts één telefoontje is verwijderd. 

De SimTab werkt op WiFi

Voor de SimTab heeft u geen mobiel abonnement nodig. Thuis kunt u met uw internetverbinding draadloos via WiFi gebruik maken van de SimTab.

SimCoach

Met ondersteuning

We helpen u op weg en geven uitleg over de werking of het gebruik van apps. En als het nodig is nemen we uw SimTab op afstand over. Dezelfde service dus als u voor uw SimPC gewend bent. Maar SimPC leden hebben een streepje voor. Normaal is deze service bij de SimTab voor één jaar bij de aanschafprijs inbegrepen. Maar zolang u gebruik maakt van uw SimPC verzorgen wij ook de ondersteuning voor uw SimTab. U hoeft hier na het eerste jaar niet extra voor te betalen en bespaart zo mooi € 48,- per jaar.

SimTab_BeschermhoesBescherm uw SimTab met gratis op luxe op maat gemaakte hoes

Bescherm uw SimTab optimaal tegen krassen, stof en vlekken met deze op maat gemaakte beschermhoes. Alle aansluitingen en camera’s zijn vrij toegankelijk. De beschermhoes beschikt over een standfunctie in meerdere hoeken. Als u de hoes omklapt dan heeft u handige standaard voor de SimTab. Door de magnetische sluiting blijft de hoes mooi gesloten als u hem weer dicht klapt. Deze hoes heeft een winkelwaarde van € 30,-.

Ledenaanbieding: Bestel nu uw SimTab bij ons voor € 299,- en ontvang gratis de luxe op maat gemaakte beschermhoes. Wees er snel bij want de voorraad luxe beschermhoezen is beperkt en deze aanbieding is geldig zolang de voorraad strekt.

Gebruik maken van de aanbieding?

Webshop
Bestellen kunt u in onze webshop door hier te klikken.
E-mail
Of stuur een e-mail naar info@simpc.nl o.v.v. SimTab Nieuwsbrief Aanbieding
Telefoon
U kunt ook bestellen via telefoonnummer: 020 – 422 60 00

Wilt u eerst meer informatie over de SimTab?

Voorwaarden SimTab ledenaanbieding

* De SimTab ledenaanbieding is alleen geldig voor bestaande SimPC klanten en zolang de voorraad strekt.

Vorig bericht
Voor senioren geoptimaliseerde tablet, smartphone en computer nu ook beschikbaar in Bodegraven.
Volgend bericht
Adobe Flash Plugin wederom kwetsbaar en geblokkeerd

6 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • A.F.van Buul
  29 mei 2015 10:13

  Ik ben pas 81 jaar, maar ik ben nog steeds dolblij met mijn grote SIMPC Ik doe er erg veel op

  Beantwoorden
 • J.Nelemans
  28 mei 2015 18:18

  ik word – zoals de vorige scribent – binnenkort ook 84 jaar en heb veel plezier van mijn simpc. Verder geen poespas. Volhouden zo. Met vriendelijke groet.

  Beantwoorden
 • Benny-Behrens
  27 mei 2015 11:43

  Dhr M.A. de Ligt Als je houd van foto’s bekijken in de natuur ik woon midden in de natuur .
  Als ik jou Mail adres heb stuur ik zo Foto’s Op Groetjes Benny

  Beantwoorden
 • M.A.deLigt
  27 mei 2015 11:29

  Jammer henri,blijf proberen man.Ik word a,s.Zaterdag 90 en geniet van alle mogelijkheden die geboden worden.Zo kan ik mooi veel plaatjes bekijken van de plaatsen waar ik geweest ben met mijn vrouw zonder dat ik op Schiphol in de rij moet gaan staan om in te checken.Succes en nog veel goede jaren!
  M.A.de Ligt

  Beantwoorden
 • Henri Weghorst
  26 mei 2015 13:23

  mooi die nieuwsbrief.
  ben inmiddels 84 jaar, ga niet meer op reis en heb aan mijn thuis simpc genoeg en hoop daar nog jaren mee door te kunnen gaan. met al die nieuwigheden, hoe waardevol en mooi ook weet ik niet meer om te gaan.

  vr. groet,

  henri weghorst.

  Beantwoorden
  • Benny-Behrens
   27 mei 2015 11:36

   Hallo Henri .4 Juli word ik ook 84 ,We zijn dus van het zelfde bouwjaar ,Ik heb ook genoeg aan
   mijn simpc ,( het is alleen jammer dat je met deze simpc niet kunt scannen en branden )
   Ik heb de sim gemailt voor een simtous waar dit wel mee kan maar dan is alles anders .
   Daar zijn wij te oud voor ,Fijne dag en goede gezondheid bewaren .
   Met vriendelijke groet Benny /

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu