Verbeterde ondersteuning voor verschillende beeldschermverhoudingen

In de laatste update van de SimPC hebben wij het uiterlijk van het startscherm verbeterd op beeldschermen die GEEN breedbeeld verhouding hebben.
Dit houdt in dat alleen klanten met een vierkante beeldschermverhouding, (zie afbeelding) wat van dit onderhoud zullen merken.

De beeldschermverhouding geeft aan wat de verhouding tussen lengte en breedte is van een beeldscherm. Oude computerbeeldschermen hebben een beeldschermverhouding van 4:3. Nieuwe computerschermen hebben een verhouding van 16:9. 4:3 spreek je uit als vier staat tot drie. En 16:9 spreek je uit als zestien staat tot negen. 4:3 betekent het volgende: is een beeldscherm 4 centimeter (of inch) lang dan is het beeldscherm 3 centimeter (of inch) hoog. En 16:9 betekent dus dat als een beeldscherm zestien centimeter breed is dan is het beeldscherm ook 9 centimeter hoog.

Indien u een vraag heeft over dit onderhoud, dan verzoeken wij u vriendelijke contact op te nemen met onze helpdesk op 0204226000, helpdesk@simpc.nl

acer_b193r_monitor

SimCoach tips in uw mailbox

Geef uzelf op voor onze actuele instructietips, dan krijgt u ze meteen in uw mailbox. U ontvangt ook maximaal 1x per maand een nieuwsbrief met belangrijke aankondigingen en aantrekkelijke acties. U kunt uzelf altijd weer uitschrijven.

Vorig bericht
E-mailprogramma Thunderbird
Volgend bericht
Adobe Flash plugin

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

  • Er zou eigenlijk wel bij gezegd kunnen worden wat het effect van dit onderhoud dan is. (bij 4:3 schermen)
    Bij een breedbeeld TV als monitor geen probleem. Format moet wel op ‘niet geschaald’ ingesteld worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu