6 dingen om rekening mee te houden tijdens een coronaproof kerstdiner

Mocht je tot een van de gelukkigen behoren die tijdens deze vreemde feestdagen toch verantwoord met familie of vrienden kan dineren, dan zijn er een aantal belangrijke hygiëneregels om in acht te nemen. Met het opvolgen van deze regels verklein je de kans op besmetting en kan je naar omstandigheden toch veilig samen dineren.

1. Hou je ten alle tijden aan de regels van het kabinet
Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar tijdens de feestdagen is het toch verleidelijk om wat meer dan drie mensen uit te nodigen. Ook het overtreden van de 1,5 meter afstand sluipt er snel bij in wanneer je eenmaal omringd bent door familie en vrienden. Blijf daarom goed aan deze regels denken: een huishouden mag maximaal drie mensen uitnodigen, hou ten alle tijden 1,5 meter afstand en blijf thuis bij klachten!

2. Let op serviesgoed
Helaas is besmetting door een virus via een oppervlakte, zoals serviesgoed, ook mogelijk. Het is daarom raadzaam om gasten voor de zekerheid eigen serviesgoed mee te laten nemen. Wanneer je ervoor kiest dit niet te doen, is het erg belangrijk om het servies dat je voor de gast(en) klaarzet zo min mogelijk of eventueel met plastic handschoenen aan te raken en het na afloop goed af te spoelen met water en zeep(!).

3. Serveer snacks en losse gerechten in aparte schaaltjes voor gasten
Wanneer je losse snacks, gerechtjes of borrelhapjes serveert is het belangrijk om deze in aparte schaaltjes voor gasten te serveren. Zo hoef je niet hetzelfde eten en servies aan te raken.

4. Hou ook aan tafel 1,5 meter afstand
Ook aan tafel tijdens het diner is het belangrijk om de gast(en) en de bewoners van het huis op 1,5 meter van elkaar te laten zitten. Dit kan aan een grote tafel, of door een extra tafeltje voor de gasten neer te zetten. Zo heeft iedereen genoeg ruimte om veilig te dineren.

5. Let op de handhygiëne
Handen wassen voor het eten, na het eten en wanneer je naar het toilet bent geweest zijn belangrijke hygiënemaatregelen om in acht te nemen tijdens een coronaproof kerstdiner. 20 seconden lang, met water en zeep. Ook is het handig om flesjes desinfecterende handgel op tafel te zetten.

6. Spreek af wie er het meest gaat lopen
Zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen door het huis hoeven te lopen tijdens het kerstdiner. Laat één iemand bijvoorbeeld de verschillende gangen serveren en de drankjes uit de koelkast pakken, zo voorkom je dat meerdere mensen door het huis lopen en daarbij geen 1,5 meter afstand kunnen houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content