Geen Kerstmis in de kerk? Dit zijn de alternatieven!

Ondanks dat ze wettelijk gezien open mogen blijven maken veel kerken toch de verstandige keuze om tijdens Kerstmis hun deuren te sluiten. Voor velen zal hiermee de jaarlijkse traditie van het bijwonen van een Kerstmis in de kerk wegvallen. Gelukkig zijn er een aantal online alternatieven opgezet, om mensen vanuit huis toch het kerstgevoel van de kerk te geven.

Kerkdienstgemist.nl
Deze handige website is het hele jaar lang te gebruiken om gemiste kerkdiensten terug te kijken. Dit jaar zal deze website extra goed van pas komen, want op deze manier kan iedereen met een laptop, computer, smartphone of tablet vanuit huis de kerkdiensten tijdens Kerstmis bijwonen. Kerkdiensten opzoeken en terugzoeken via kerkdienstgemist.nl gaat als volgt:

  • Ga naar www.kerkdienstgemist.nl
  • Typ de naam van jouw kerk in de ‘zoek kerk’ balk.
  • Klik op de gewenste kerk.
  • Hier vind je het overzicht van alle afgelopen kerkdiensten van jouw kerk, als je op een van de kerkdiensten klikt kan je deze terugkijken.
  • Wanneer je op ‘agenda’ klikt zie je de geplande kerkdiensten van jouw kerk. Zo kun je zien welke kerkdiensten er bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen uitgezonden zullen worden. Ook staat er een tijdstip bij, dit is het tijdstip waarop de live-uitzending zal beginnen. Zo weet je precies wanneer je de laptop of tablet klaar moet zetten!

Vierkerstmis.nl
Een andere website die helemaal in het teken staat van Kerstmis, is www.vierkerstmis.nl. Deze website is opgezet door de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland en staat bomvol leuke tips en ideeën om thuis een mooi kerstfeest te vieren. Op de website vind je mooie kerstverhalen om te lezen, video’s, liefdadigheidsacties en posters en kerstkaarten die je kunt uitprinten. Ook vind je op deze website een zoekfunctie om je eigen parochie op te zoeken. Via de website van je eigen parochie vind je alle informatie over de viering van jouw kerk. Wellicht vind je hier ook nog een handige livestream of andere leuke initiatieven om Kerstmis thuis te vieren!

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content