Beleef de herfst met de #2uurnatuur Challenge

Wist je dat mensen die gemiddeld 2 uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven? IVN start daarom elke herfst met de #2uurnatuur Challenge, om mensen te stimuleren om ook het najaar lekker de natuur in te trekken. In 2021 gingen ruim 20.000 mensen je voor, doe jij dit jaar ook mee?

Tijd doorbrengen in de natuur is ontzettend goed voor je! De wetenschap laat zien dat het zorgt voor meer creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en een betere stemming. Genoeg redenen om regelmatig de natuur in te gaan, zou je zeggen. Echter lukt het driekwart van de Nederlanders niet om gemiddeld twee uur per week in de natuur door te brengen. Vooral mensen tussen de 18 en 35 jaar komen nauwelijks bij deze twee uur in de buurt. 55-plussers doen het daarentegen weer wat beter, zij besteden gemiddeld ruim twee uur per week in de natuur.

En waarom moeten we nou juist in de herfst naar buiten gaan? Nou, dat heeft een aantal goede redenen. Ten eerste geeft wandelen een boost aan je immuunsysteem. Het vermindert de aanmaak van je stresshormonen en verlaagt de bloeddruk. Ook is de lucht in natuurgebieden of bossen vaak een stuk schoner en maak je door buiten te zijn vitamine D aan. Uiteraard komt wandelen ook je conditie ten goede en voel je je daardoor fitter en vitaler. Kortom: de natuur is hét medicijn tegen een herfstdip!

Door je aan te melden voor de IVN #2uurnatuur Challenge krijg je iedere week leuke activiteiten en ideeën toegestuurd om de natuur in te gaan. Zo’n 80% van de deelnemers van voorgaande jaren gaf aan zich daadwerkelijk vrolijker en meer ontspannen te voelen. Meld je daarom nu aan voor de #2uurnatuur Challenge en trek vandaag nog de natuur in! Meedoen is helemaal gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 820 reviews.
Skip to content