Bellen en internetten in het buitenland

Bij bellen en internetten in het buitenland heerst altijd de angst voor een hoge telefoonrekening. Dat is absoluut niet nodig als u met een paar zaken rekening houdt. Bellen in landen binnen de EU kan tegenwoordig zelfs met uw standaard mobiele abonnement.

Hieronder leest u hoe u een hoge telefoonrekening kunt voorkomen.

[us_single_image image=”19081″]

Bellen in landen binnen de Europese Unie

Sinds juni 2017 kunt u in landen die binnen de EU vallen gewoon gebruik maken van de belminuten en het aantal MB dat u kunt internetten binnen uw standaard mobiele abonnement. Waar u dan recht op heeft hangt af van uw abonnement.

Let op:

 • De nieuwe regels voor bellen binnen de EU gelden alleen voor EU landen en niet voor bijvoorbeeld Zwitserland en Turkije. Voor sommige landen wordt een uitzondering gemaakt. Wij raden aan om dit bij uw mobiele aanbieder te informeren zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.
 • Kijk uit als u gaat cruisen; Bellen binnen de kosten van uw eigen abonnement geldt niet op zee of in de lucht, bijvoorbeeld op de veerboot, het cruiseschip of in het vliegtuig. Hiervoor geldt een satelliet tarief. Informeer bij uw mobiele aanbieder welke tarieven dat zijn.
 • Als u binnen uw abonnement kosten betaald voor bellen vanuit Nederland naar het buitenland, dan betaald u deze kosten ook als u in het buitenland bent. Dus ook als u bijvoorbeeld vanaf uw camping of hotel met uw telefoon een restaurant in de buurt wilt reserveren.

Op vakantie buiten de Europese Unie
Buiten de Europese Unie betaalt u extra kosten voor bellen en internetten. De kosten voor bellen vanuit deze landen worden door uw aanbieder bepaalt en verschilt per aanbieder. Op de site van uw aanbieder staan altijd de kosten voor bellen en internetten per land of zone van landen. Of check het middels deze handige link. Als u geen extra kosten wilt maken voor internet in het buitenland kunt u het beste uw roaming (gebruik data in het buitenland) uitzetten zolang u op vakantie bent en gebruik maken van WIFI.

Heeft u vragen over vragen over bellen naar het buitenland? Bel gerust met onze SimCoaches: 020 – 422 60 00.

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • ik heb de roaming ook altijd” uit” staan in Nederland,gebruik dit nooit.Is het zinvol om dit in ons land “aan”te zetten?weet iemand hier iets meer over te vertellen?bvd

  Beantwoorden
  • Beste meneer De Jong,

   Dank voor uw reactie.
   Roaming betekent letterlijk zwerven. Door deze optie kan uw telefoon switchen naar een andere netwerk provider zodra u bij uw eigen provider geen bereik meer heeft. In Nederland is de dekking voldoende en maakt u geen gebruik van roaming. In het buitenland maakt u in de meeste gevallen wel gebruik van roaming. In dat geval is het belangrijk om te checken of u extra kosten gaat maken (zie bovenstaand artikel). Of roaming in Nederland wel of niet aan staat maakt niet zoveel uit.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content