Check eenvoudig verdachte linkjes met Checkjelinkje

Iedereen ontvangt wel eens verdachte linkjes via Whatsapp. Het is vaak moeilijk om in te schatten of deze linkjes te vertrouwen zijn of niet en of het dus wel veilig is om deze te openen. Voor je het weet word je namelijk doorgestuurd naar een vals betaalverzoek of een neppe bankwebsite. Wees dus altijd alert met onbekende linkjes! Via Appjelinkje kun je al jouw linkjes direct doorsturen en wordt er gecontroleerd of de linkjes veilig zijn of niet.

Checkjelinkje is een initiatief dat zich inzet om internetfraude aan te pakken. Zij bieden handvatten aan internetgebruikers om de kans op oplichting of fraude te verkleinen. Dit doen zij door twee handige services aan te bieden die gratis en voor iedereen toegankelijk zijn: Checkjelinkje en Appjelinkje.


Checkjelinkje

Checkjelinkje is een online hulpmiddel om verdachte linkjes te controleren. Je kunt gemakkelijk naar hun website gaan en het linkje invoeren in de zoekbalk. De website vertelt je dan meteen of het linkje veilig is om te openen of niet. Zo beperk je het risico op online oplichting!

Appjelinkje

Appjelinkje is bijna hetzelfde als Checkjelinkje, maar dan is Appjelinkje speciaal gemaakt voor Whatsapplinkjes. Je kunt de linkjes checken door ze te versturen naar het speciale Whatsappnummer van Appjelinkje: 088-7546800. Wanneer je een linkje doorstuurt naar dit nummer, krijg je binnen een paar seconden een bericht terug waarin staat of het linkje betrouwbaar is of niet.

 

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • J.A. Kruis
  5 mei 2022 11:36

  ik weet soms niet of ik op een vraag moet reageren. B.v. ik kreeg bericht dat er iemand wilde komen om te laptop schoon te maken en te controleren. hierop heb ik niet gereageerd omdat ik het niet vertrouw.

  Beantwoorden
  • Frank van Dansik
   6 mei 2022 10:00

   Goed dat u ons een bericht stuurt en ik denk u er heel goed aan doet om niet reageren op dit verzoek. Een onbekend bedrijf zal nooit zomaar langskomen om een laptop of computer te controleren. Ook wij van SIM niet. Als u een situatie niet vertrouwd en iemand zegt namens SIM te bellen, dan is ons advies om ons zelf terug te bellen en dan het telefoonnummer van SIM te gebruiken dat in uw handleiding (of op onze website staat). Zo kunt kunt u als u iets niet vertrouwd altijd controleren of een verzoek oid echt is. Dus ook ook als iemand zegt te bellen namens bijvoorbeeld uw bank.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 712 reviews.
Skip to content