De 3 van SIM: Podcasts en luisterboeken

Spannende misdaadthrillers, interessante columns, nieuwsartikelen en cabaret: tegenwoordig kunt u dit niet alleen maar lezen of bekijken, maar u kunt er ook alleen naar luisteren. Waar en wanneer u maar wil. Tijdens het wandelen, autorijden of terwijl u ergens op wacht; een podcast of audioboek is de perfecte manier om uw tijd op een prettige manier te spenderen. U kunt diverse audiobestanden met verschillende thema’s downloaden wanneer u internet heeft, vervolgens kunt u ze op elk gewenst moment afspelen. Of u het nou prettig vindt om een boek voorgelezen te krijgen of het leuk vindt om radioprogramma’s te luisteren, de opties zijn eindeloos. Zowel computers als smartphones bieden diverse manieren om naar podcasts en audioboeken te luisteren. SIM heeft drie fijne opties voor u op een rijtje gezet!

LuisterBieb
De LuisterBieb app is opgezet door de bibliotheek en biedt iedereen met een bibliotheeklidmaatschap toegang tot diverse audioboeken. Ook zonder bibliotheeklidmaatschap kunt u audioboeken luisteren, het aanbod aan audioboeken zal dan wel kleiner zijn. In de LuisterBieb app kunt u rustig door alle boeken heen bladeren, de beschrijvingen lezen en wanneer u van plan bent het boek te gaan luisteren kunt u het downloaden. Bij elk boek staat aangegeven hoe lang het luisteren ervan zal gaan duren; van korte verhalen van een uurtje, tot vijftien uur durende romans.
Kosteloos toegang tot audioboeken
Simpele app
Alleen als app te gebruiken, niet als website
Bibliotheeklidmaatschap vereist als u toegang wil tot het volledige aanbod audioboeken

Castbox
In tegenstelling tot de LuisterBieb, biedt Castbox naast luisterboeken ook diverse podcasts. Deze podcasts kunnen gaan over de politiek, het nieuws, sport, komedie en ga zo maar door. Talloze thema’s komen in podcasts aan bod. Ook instanties als de NOS en NPO maken podcasts die via Castbox te beluisteren zijn. Niet alleen erg vermakelijk om naar te luisteren, maar ook nog eens informatief. Als fijne bijkomstigheid biedt Castbox ook nog eens vele radiozenders aan. U kunt kosteloos gebruik maken van Castbox via de website en app. Ook bij Castbox kunt u podcasts downloaden en aan uw afspeellijst toevoegen, zodat u ze overal kunt beluisteren.
Groot aanbod aan podcasts
Ook radiozenders zijn te beluisteren
Weinig audioboeken
Een deel van de podcasts is Engelstalig

Storytel
Ook de website en app van Storytel bieden een gigantisch aanbod aan luisterboeken. Vrijwel elk boek dat u zoekt zult u hier vinden. Ook populaire bestsellers en boeken die pas net uitgekomen zijn kunt u via Storytel beluisteren. De luisterboeken zijn ingedeeld in verschillende categorieën zoals misdaad, non-fictie, romans, geschiedenis, etc. Zo kunt u gemakkelijk boeken vinden die u interesseren. Voor het gebruik van deze app betaalt u echter wel een klein maandelijks bedrag. De eerste 14 dagen kunt u Storytel kosteloos uitproberen, hierna betaalt u €9,99 per maand. Dit lijkt misschien veel geld, maar met het kopen van losse boeken bent u vele malen duurder uit.
Extreem groot aanbod aan luisterboeken
Ook nieuwe boeken verschijnen snel op Storytel
Het gebruik van Storytel kost €9,99 per maand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content