Doe mee aan de Nationale Voorleeslunch!

Vrijdag 1 oktober is het Nationale Ouderendag. Deze dag staat -zoals de naam wellicht al doet vermoeden- helemaal in het teken van ouderen. Want, zoals hun slogan luidt, ouder worden doe je samen en dat vieren we met iedereen in Nederland! Een van de activiteiten die jaarlijks op deze dag wordt georganiseerd is de Nationale Voorleeslunch. Tijdens dit evenement lezen bekende en onbekende Nederlanders in bibliotheken en zorginstellingen door heel Nederland verhalen voor. Ieder jaar schrijft een bekende auteur een mooi verhaal, dat vervolgens in heel Nederland wordt voorgelezen. 

Deelnemen
Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan de Voorleeslunch. Je kunt de lunch zelf bijwonen bij jou in de buurt of via de televisie, of je kunt helpen om een Voorleeslunch bij jou in de buurt te organiseren. Wil je graag fysiek aanwezig zijn bij een van de Voorleeslunches, dan kun je op www.nationalevoorleeslunch.nl de verschillende locaties vinden waar de lunch wordt georganiseerd. Mocht dit niet bij jou in de buurt zijn, dan kun je de Voorleeslunch ook lekker thuis vanachter de buis bijwonen, via Omroep Max. 1 Oktober wordt het verhaal hier namelijk live voorgelezen door niemand minder dan de schrijfster zelf: Mensje van Keulen! Wordt er nou nog geen lunch bij jou in de buurt georganiseerd en lijkt het je leuk om er zelf eentje te organiseren? Kijk dan op www.nationalevoorleeslunch.nl/meedoen/ voor meer informatie.

Waarom wordt de Voorleeslunch georganiseerd?
Het is bewezen dat voorgelezen worden een ontspannend effect heeft op mensen. Daarnaast kan een mooi verhaal aanleiding geven om met elkaar in gesprek te gaan en herinneringen op te halen. Tijdens de Nationale Voorleeslunch kan men dit zelf ervaren een samen een leuke middag beleven. Ook voor mensen met een visuele beperking, die wellicht zelf niet meer (goed) kunnen lezen, kan het erg fijn zijn om voorgelezen te worden.

Verhalen
Al sinds 2015 krijgt jaarlijks één bekende auteur de opdracht om speciaal voor de Nationale Voorleeslunch een verhaal te schrijven. Dit verhaal wordt vervolgens door heel Nederland op verschillende locaties voorgelezen. Dit jaar is de eer aan Mensje van Keulen om weer een prachtig voorleesverhaal te schrijven. Schrijvers als Marjan Berk, Jan Siebelink, Vonne van der Meer, Yvonne Keuls, Maarten Spanjer en Kees van Kooten zijn haar al voorgegaan. Benieuwd naar de verhalen van afgelopen jaren? Deze zijn hier terug te lezen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 882 reviews.
Skip to content