Ga eropuit in eigen land met een OV-fiets

De OV-fietsen hebben de afgelopen jaren een grote opmars gemaakt: op vrijwel ieder groot station vind je ze tegenwoordig en in de stad zie je ze overal fietsen. Je kunt ze voor een klein bedrag huren en er vervolgens 24 uur lang gebruik van maken. Zo kun je er lekker met de fiets op uit gaan in de mooiste steden van Nederland. Niet elke plek is immers even goed bereikbaar met het reguliere OV, en tijdens een leuk fietstochtje ontdek je ook nog eens veel meer van de stad. Wie weet wat je onderweg voor leuks tegenkomt! Ga deze zomer dus eens lekker op verkenningstocht in een vreemde stad met een OV-fiets.

Hoe huur je een OV-fiets

Om een OV-fiets te huren heb je een gepersonaliseerde OV-chipkaart nodig. Met een anonieme OV-chipkaart kun je dus geen OV-fiets huren. Dit komt doordat het anders erg makkelijk is om een OV-fiets te stelen; bij een anonieme OV-chipkaart weet men immers niet wie de fiets huurt. Als je een gepersonaliseerde OV-chipkaart hebt, heb je wel nog een abonnement nodig om een OV-fiets te huren. Echter is dit abonnement kosteloos en hoef je dit slechts eenmalig online aan te zetten. Je kunt vanaf dan voor €4,15 per 24 uur een OV-fiets huren. Na 72 uur betaal je €5,- per 24 uur dat je de fiets huurt.  Je kunt twee OV-fietsen huren per OV-chipkaart.

Je zet het OV-fietsabonnement als volgt aan:

  • Ga naar de website van de NS.
  • Klik op verder naar bestellen.
  • Als je al een NS-account hebt, klik je op inloggen. Hier kun je je e-mailadres en wachtwoord invullen en vervolgens klikken op verder naar kaartgegevens.
  • Als je nog geen NS-account hebt moet je deze eerst aanmaken. Dit doe je door te klikken op het vak onder ‘e-mailadres’. Vervolgens kun je je e-mailadres invullen en klikken op verder naar gegevens. Hier moet je de gevraagde gegevens invullen. Daarna kun je klikken op verder naar kaartgegevens.
  • Onder ‘Ik heb al een persoonlijke ov-chipkaart’ typ je nu het kaartnummer van je persoonlijke OV-chipkaart. Je vindt deze op de kaart zelf, onder ‘kaartnummer’.
  • Klik op het hokje om akkoord te gaan met alle voorwaarden.
  • Klik op Naar betalen.
  • Je moet nu één cent afrekenen. Dit is nodig zodat je in het vervolg met die bankrekening kunt betalen voor de OV-fiets.
  • Je abonnement is nu geactiveerd!
Inleveren, schade en diefstal

Als je klaar bent met de OV-fiets, kun je deze weer inleveren op dezelfde locatie als waar je deze gehuurd hebt. Je kunt de OV-fiets ook bij een andere locatie inleveren, maar dan betaal je een extra toeslag van €10,-. Let hier dus goed op! Bij schade aan de OV-fiets, bijvoorbeeld een lekke band onderweg, moet je de de OV-fiets weer terugbrengen naar de locatie waar je deze gehuurd hebt. De band wordt dan kosteloos geplakt. Als je de fiets elders wil laten repareren, betaal je hier zelf voor. Als je direct na het huren van de fiets merkt dat er iets mis is, dan mag je de fiets binnen 10 minuten kosteloos omruilen voor een andere fiets. Bij diefstal van de fiets betaal je een eigen risico en dien je aangifte te doen bij de politie. Mocht je geen fietssleutel kunnen aanleveren, bijvoorbeeld omdat je zelf vergeten bent om de fiets op slot te doen, dan betaal je de aanschafwaarde van de fiets. Als je fietssleutel kwijt of gestolen is, betaal je de kosten van een nieuwe sleutel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 739 reviews.
Skip to content