Google-terugblik: dit waren de populairste zoektermen van 2021

Ieder jaar blikt Google terug op de zoektermen die dat jaar het meest zijn gezocht. Nou ja, niet letterlijk het meest, maar opvallend veel. Ze onderzoeken dus welke termen dat jaar bijzonder veel gezocht zijn ten opzichte van voorgaande jaren. De zoektermen geven een goed beeld van wat Nederlanders het afgelopen jaar bezig heeft gehouden. Ook dit jaar staan er weer een aantal verrassende, leuke en minder leuke zoektermen in de lijst. Benieuwd naar 2021 in zoektermen? Lees hier de top 4!

Avondklok

Als vierde op de ranglijst vinden we de term avondklok. Vooral in het begin van 2021 zag Google een gigantische piek in zoekopdrachten omtrent de avondklok. Ook zoektermen als avondklok verklaring of vanaf wanneer avondklok deden het opvallend goed. De avondklok hield de zoekmachine dus behoorlijk bezig!

Stemwijzer

Op nummer drie in de ranglijst vinden we de Stemwijzer. Deze websites helpen kiezers om te bepalen waar ze hun stem op uit moeten brengen en waren dit jaar populairder dan ooit. Dit heeft uiteraard alles te maken met de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Kennelijk was het voor veel kiezers een moeilijke keuze om te maken; ze konden immers wel wat hulp van de Stemwijzer gebruiken.

EK 2021

Ook het EK 2021 leefde behoorlijk onder gebruikers van Google. Opvallend is dat juist de term EK 2021 op de tweede plek van dit lijstje is geëindigd: de officiële naam van het toernooi was immers Euro 2020, omdat het toernooi oorspronkelijk in 2020 plaats had moeten vinden. Ook op het Italiaanse voetbalteam en het Belgische voetbalteam werd veel gegoogeld. En hoewel Nederland het zelf niet tot de finale heeft geschopt, werd ook de term EK 2021 finale veel opgezocht. Gelukkig hebben we volgend jaar weer een kans op het WK. Zou WK 2022 volgend jaar dan ook een plek in dit lijstje bemachtigen?

Peter R. de Vries

De eerste plek van dit lijstje heeft helaas te maken met een minder leuke gebeurtenis. De meest opvallend vaak gezochte zoekterm van 2021 is namelijk Peter R. de Vries. Na zijn overlijden begin juli is er ontzettend veel op zijn naam gezocht. Veel gebruikers wilden meer weten over zijn leven en de manier waarop hij is omgekomen. Ook zochten mensen naar beelden van de aanslag op zijn leven.

 

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 882 reviews.
Skip to content