Niet naar de kerk, wel een Kerstmis: zo woon je de Kerstmis online bij

Voor velen zal het helaas ook dit jaar weer lastig worden om zoals vanouds een Kerstmis bij te wonen in de kerk. Gelukkig organiseren veel kerken handige alternatieven waarmee mensen thuis alsnog de Kerstmis kunnen bekijken.

Kerkdienstgemist.nl
Deze handige website is het hele jaar lang te gebruiken om gemiste kerkdiensten terug te kijken. Dit jaar zal deze website extra goed van pas komen, want hiermee kan iedereen met een laptop, computer, smartphone of tablet vanuit huis de kerkdiensten tijdens de kerstdagen bijwonen. Kerkdiensten opzoeken en terugzoeken via kerkdienstgemist.nl gaat als volgt:

  • Ga naar www.kerkdienstgemist.nl 
  • Typ de naam van jouw kerk in de ‘zoek kerk’ balk.
  • Klik op de gewenste kerk.
  • Hier vind je het overzicht van alle afgelopen kerkdiensten van jouw kerk, als je op een van de kerkdiensten klikt kan je deze terugkijken.
  • Wanneer je op ‘agenda’ klikt zie je de geplande kerkdiensten van jouw kerk. Zo kun je zien welke kerkdiensten er bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen uitgezonden zullen worden. Ook staat er een tijdstip bij, dit is het tijdstip waarop de live-uitzending zal beginnen. Zo weet je precies wanneer je de laptop of tablet klaar moet zetten!

Vierkerstmis.nl
Een andere website die helemaal in het teken staat van Kerstmis, is www.vierkerstmis.nl. Deze website is opgezet door de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland en staat bomvol leuke tips en ideeën om thuis een mooi kerstfeest te vieren. Op de website vind je mooie kerstverhalen om te lezen, videoboodschappen van bisschoppen, liefdadigheidsacties en posters en kerstkaarten die je kunt uitprinten. Ook vind je op deze website een zoekfunctie om je eigen parochie op te zoeken. Via de website van je eigen parochie vind je alle informatie over de viering van jouw kerk. Wellicht vind je hier ook nog een handige livestream of andere leuke initiatieven om Kerstmis thuis te vieren! 

 

4 reacties. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 882 reviews.
Skip to content