Help of wordt geholpen door een goede buur!

Nieuws

Help of wordt geholpen door een goede buur!

Juist in de vreemde tijd waarin we nu leven zijn er een hele hoop mensen die wel een helpende hand kunnen gebruiken. Veel mensen mogen het huis niet uit, wat kan leiden tot vervelende problemen. Gelukkig zijn er ook een hele hoop mensen die thuis zitten en bereid zijn om een ander wel een handje te helpen. Bijvoorbeeld bij het doen van een boodschap, eenvoudige klusjes als het vervangen van een lamp of gewoon even gezellig kletsen aan de telefoon. Mocht je nou hulp nodig hebben of wat extra tijd over hebben om een ander te helpen? Burennetwerk Amsterdam helpt om helpers en hulpbehoevenden in de omgeving van Amsterdam aan elkaar te koppelen en op die manier zoveel mogelijk mensen van hulp te voorzien.

Wilt u helpen?

Mocht u in de omgeving Amsterdam wonen en uw buren af en toe willen helpen met eenvoudige klusjes? Schrijf u dan snel in bij www.burennetwerk.nl. U kunt zelf aangeven op welk gebied u graag mensen wil helpen. Vervolgens neemt Burennetwerk contact met u op en proberen ze u aan iemand te koppelen. Juist in deze coronacrisis zijn er erg veel mensen die u ontzettend blij kunt maken met simpele dingen als een boodschap doen of een gezellig telefoongesprekje. Aarzel dus niet en schrijf u in, mits u hier natuurlijk fysiek toe in staat bent. Iets wat voor u erg simpel en laagdrempelig lijkt, kan voor een ander van grote waarde zijn!

Zoekt u hulp?

Kunt u graag een helpende hand gebruiken? Ook bij u in de buurt wonen een hele hoop mensen die graag een steentje bijdragen. Schroom daarom niet om uw aan te melden bij Burennetwerk. U kunt zich op twee manieren aanmelden:
1. Bellen
U kunt telefonisch contact opnemen met Burennetwerk via 020-6239771. De medewerkers kunnen u telefonisch helpen en zo inschrijven bij Burennetwerk. Vervolgens nemen zij zo snel mogelijk contact met u op wanneer er een match is gevonden.

2. Online inschrijven
U kunt u aanmelden via een formulier op de website. Hier kunt u aangeven waarmee u graag hulp zou willen. Burennetwerk gaat dan op zoek naar een match voor u. Wanneer ze deze gevonden hebben, nemen ze contact met u op.

Corona maatregelen

Uiteraard kunnen deze weken bepaalde hulpvragen, die normaal gesproken wel kunnen worden uitgevoerd, niet worden uitgevoerd. Denk hierbij aan sociale activiteiten zoals samen een rondje lopen of een kopje koffie drinken. De hulpvragen liggen nu vooral gefocust op taken als boodschappen doen en per telefoon gezellig kletsen. Urgente klusjes zoals het vervangen van een lamp in de slaapkamer kunnen nog worden gedaan, echter moet daarbij wel heel goed rekening worden gehouden met 1,5 meter afstand houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content