Hiep hiep hoera, SIM bestaat 15 jaar!

Nieuws
Sim 15 jaar

Tussen al het Corona-nieuws door heeft SIM deze maand een feestelijke mededeling. We bestaan in augustus namelijk precies 15 jaar! Daarom blikken we deze maand terug op de weg die SIM heeft afgelegd sinds 2005, die ons heeft gebracht tot waar we vandaag de dag staan. Een handjevol enthousiaste ondernemers is uitgegroeid tot een volwaardig team van specialisten, waarmee SIM zich nog altijd blijft doorontwikkelen. Wat eerst een doelstelling was, hebben we inmiddels kunnen verwezenlijken: vele duizenden mensen hebben wij met SIM digitaal vaardig kunnen maken. En daar zijn we trots op! Daarom presenteren wij ter ere van dit 15 jarige jubileum een nostalgische blik in het verleden van SIM!

2004: SIM is geboren
In 2004 is het idee voor gebruiksvriendelijke computers, waarmee internet voor iederéén toegankelijk wordt, geboren. Een groepje creatieve ondernemers gaat hiermee aan de slag en er wordt gewerkt aan de allereerste generatie SimPC computers.

2005: Lancering eerste SimPC
Op 30 augustus 2005 is het dan eindelijk zo ver: de allereerste SimPC wordt in ontvangst genomen door niemand minder dan toenmalig Minister van Economische Zaken, Laurens Jan Brinkhorst. Het succes van SIM blijft niet onbeloond: een paar maanden later wordt de SimPC door het NRC uitgeroepen tot Nederlands product van het jaar!

2007: SimTop komt op de markt
Intussen is de opmars van de laptop in volle gang en stijgt deze compacte variant van de computer razendsnel in populariteit. Uiteraard kon SIM niet achterblijven op deze ontwikkeling. Al gauw introduceert SIM haar de gloednieuwe variant van de laptop: De SimTop.

2010: Introductie SimTouch
Na de SimPC en SimTop, brengt SIM in 2010 een nóg gebruiksvriendelijker product uit. Het inmiddels vijf jaar oude bedrijf heeft een revolutionair gebruiksvriendelijk toestel ontwikkeld dat met touchscreen te bedienen is: de SimTouch.

2011: Een koninklijke kennismaking
Vlak na de lancering van de SimTouch heeft toenmalig Kroonprins Willem Alexander kennis mogen maken met het nieuwe vlaggenschip van SIM. Tijdens een werkbezoek heeft hij onze collega’s van SIM de hand geschud en de mogelijkheid gekregen om zelf aan de slag te gaan met de SimTouch. De koning was erg te spreken over de SimTouch en heeft een van onze collega’s zelfs verteld dat hij het jammer vond dat zijn eigen vader hier geen gebruik meer van heeft kunnen maken. Met deze mooie koninklijke complimenten kon dit jaar voor SIM niet meer stuk!

2014: SIM voegt tablet en smartphone toe aan assortiment
Het is inmiddels 2014 en ook de smartphones en tablets maken hun opmars. SIM kan uiteraard niet achterblijven en ontwikkelt een eigen smartphone en tablet, waarmee iedereen mee kan komen in deze technologische ontwikkelingen. De SimTab en SimPhone worden gelanceerd, en zullen voorlopig ook niet meer uit het assortiment verdwijnen.

2018: SIM in de winkels
In 2018 gaat SIM een fantastische samenwerking aan met Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Vanaf nu kan iedereen de SimPhone en SimTab uitproberen en kopen in een van de vele Vegro Thuiszorgwinkels.
2019: Terugkomst SimPC computer
De computers leken lange tijd van het toneel verdwenen te zijn, maar SIM brengt de SimPC terug in een nieuw jasje. Er bleek namelijk toch behoefte aan een groot computerscherm met een los toetsenbord en muis, maar zonder een onhandige grote computerkast. Deze zogeheten All-in-One computer biedt dus alle gemakken van een computer, zonder de ongemakken zoals een computerkast, bedrading en ingewikkelde aansluiting.

2020: Alles in 1 met SimCompleet
Dan zijn we plotseling alweer in 2020 beland, het jaar dat waarschijnlijk toch wel bekend zal staan om de corona pandemie. SIM heeft in dit roerige jaar niet stilgezeten, maar juist keihard gewerkt aan het SimCompleet pakket, waarmee ouderen die nog niet voorzien waren van internet toch digitaal verbonden kunnen blijven met vrienden en familie.

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

  • M.Regts-Schermer
    28 augustus 2020 21:34

    Heb vanaf eerste begin een sim-pc. Gekocht op een beurs in Utrecht geloof ik. Ben er erg tevreden mee maar gebruik nu meer de i-pad.Verder van harte gefeliciteerd en veel succes.

    Beantwoorden
  • Van harte gefeliciteerd met deze 15 jaar. Ik hoop nog de nodige jaren gebruik te kunnen maken van SIM.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 627 reviews.
Skip to content