SimCompleet in praktijk: Hoe gaat het nu?

Nieuws

We zijn inmiddels een paar maanden verder. De 86-jarige mevrouw Grandiek was in mei een van de eersten die gebruik heeft mogen maken van het SimCompleet pakket. Zonder enige ervaring met computers, tablets of internet heeft zij de sprong in het diepe gewaagd en is ze aan de slag gegaan met een tablet, in de hoop zelfstandig te kunnen beeldbellen met haar familie. Dankzij SimCompleet kreeg zij een tablet met internetverbinding, helemaal klaar voor gebruik. Voor de 86-jarige mevrouw Grandiek was het gebruik van de tablet een grote uitdaging; al die verschillende knoppen met verschillende functies, het was behoorlijk wennen. Inmiddels gaat het stapje voor stapje steeds beter en raakt ze steeds meer gewend aan de tablet.

‘Ik vind het hartstikke leuk om elkaar te kunnen zien door dat schermpje, en al die foto’s die ik kreeg van de vakantie van de kinderen. Dat vind ik heel leuk. Alleen af en toe krijg ik nog wel dingen in beeld die ik niet begrijp, dan moet ik even bellen voor hulp. Maar dat zal wel ouderdom zijn’, vertelt mevrouw Grandiek lachend. Ze is inmiddels zo’n drie maanden bezig met de tablet en leert nog steeds elke dag nieuwe dingen. ‘Het blijft gewoon lastig voor ons, wij zijn er niet mee opgegroeid. Maar als ik iets niet snap laat ik het er niet bij zitten hoor, dan ga ik wel door. En dan komt er iemand langs of dan bel ik even en dan word ik wel weer geholpen’

Het beeldbellen, wat mevrouw Grandiek zo graag wilde, heeft ze inmiddels onder de knie. ‘Dat gaat echt hartstikke leuk, dat beeldbellen, want dan zie je die kinderen ook en dan vertellen ze wat, dat vind ik heel leuk. Dan heb je wel echt meer dat contact, door de telefoon heb je natuurlijk ook contact maar dan zie je elkaar niet, hier wel. Dat is hartstikke leuk’, vertelt mevrouw Grandiek trots. ‘Het blijft natuurlijk allemaal wel lastig en de enige dag gaat het ietsjes beter dan de andere dag, soms klik ik weer ergens op en dan ben ik het even kwijt’.

Naarmate mevrouw Grandiek meer gewend raakt aan de tablet, beleeft ze er ook steeds meer plezier aan. ‘Als iets dan uiteindelijk gelukt is, vind ik dat heel leuk!’, vertelt ze. Al met al gaat het dus steeds ietsjes beter. ‘Ik heb al een hele hoop dingen gezien en het komt allemaal steeds beter in mijn hoofd’. Een jaar geleden had mevrouw Grandiek nooit gedacht dat ze nog met haar kinderen zou kunnen beeldbellen, inmiddels lukt het haar om zelfstandig een Skype gesprek te starten. Mevrouw Grandiek bewijst maar weer: niemand is ooit te oud om te leren!

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

 • A.H. Spikkert
  3 september 2020 10:43

  Beste mensen van Sim-pc,

  Graag wil ik alle medewerkers van Sim-pc feliciteren met het jubileum.
  Mijn vrouw en ik zijn heel trots dat wij lid zijn van Sim-pc. Waar we heel blij van worden is, wanneer wij een taalfout maken, dat het foute woord wordt onderstreept.
  Sim-pc heeft ons in de vele jaren fijn geholpen wanneer we ergens mee zaten, waardoor het gebruik maken van onze Pc, als zeer prettig wordt ervaren.

  Een paar opmerkingen, we weten niet waarom het woord Sim-pc wordt onderstreept. Ook wanneer we een naam van iemand plaatsen wordt de naam onderstreept, terwijl de naam goed is geformuleerd.
  Het komt iedere keer voor als we een mail versturen, dat de zelfde mail meerdere keren wordt vermeldt terwijl ik die mail maar een keer heb aan geklikt.
  Tenslotte terwijl ik met deze mail bezig ben zijn de woorden de ene keer wel leesbaar even later niet meer leesbaar.

  Ik wens jullie allen gezondheid en werk plezier.

  Trees en Henk Spikkert.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 627 reviews.
Skip to content