Met deze app vind je altijd en overal toiletten

We herkennen de nare situatie allemaal: je bent ergens buitenshuis, maar moet plotseling erg nodig naar het toilet. Dan maar naar huis gaan? Of toch ergens op zoek gaan naar een toilet? Beide opties zijn niet ideaal. Naar huis gaan kan immers lang duren, maar het zoeken van een toilet ook. Gelukkig is er eindelijk een oplossing voor dit vervelende probleem, namelijk de Hoge Nood app! Door deze app betekent hoge nood voortaan geen nood meer, want de app brengt overzichtelijk in kaart waar je in de buurt naar het toilet kunt gaan.

De Hoge Nood app kun je downloaden in de Google Playstore. De app is simpel in gebruik en kent slechts één functie: het vinden van een toilet. Het enige noodzakelijke tijdens het gebruik van deze app is dat de locatie van je telefoon aan staat, zodat de app kan zien waar je je op dat moment bevindt. Je kunt je locatie aanzetten door van boven naar beneden over het scherm van je telefoon te vegen. Je ziet dan een venster met verschillende bolletjes. Tik nu op het bolletje waar ‘locatie’ bij staat.

Wanneer je de app opent zie je een lijst met toiletten bij jou in de buurt. Denk hierbij aan toiletten in horecagelegenheden, supermarkten, buurtcentra en bibliotheken. Deze toiletten zijn voor iedereen beschikbaar. Wel kan het zijn dat je bij sommige toiletten en kleine bijdrage moet betalen. Als dit het geval is, staat dat ook in de app vermeld. Ook staat bij elke locatie vermeld of het toilet nog open is en voor wie het toilet beschikbaar is. Je ziet dus ook of een toilet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en of je er een baby kunt verschonen.

Hoe vind je een toilet bij jou in de buurt met de Hoge Nood app?

  1. Open de Hoge Nood app. Zorg ervoor dat de locatie van je telefoon aan staat.
  2. Als je de app opent, zie je automatisch een lijst met toiletten bij jou in de buurt. Door omhoog en naar beneden te vegen over het scherm blader je door de lijst met toiletten.
  3. Bij elke plaats waar een toilet is, zie je links een gekleurd driehoekje staan. Dit driehoekje kan rood, oranje of groen zijn. Rood betekent dat het toilet gesloten is, groen betekent dat het toilet open is en oranje betekent dat de app niet weet of het toilet geopend of gesloten is.
  4. Bij elke plaats waar een toilet is, zie je een aantal icoontjes staan. De icoontjes geven aan voor wie het toilet beschikbaar is: het mannetje en het vrouwtje geven aan voor welk geslacht het toilet toegankelijk is; het icoontje van de rolstoel geeft aan of het toilet rolstoelvriendelijk is of niet; het icoontje van de baby die wordt verschoond geeft aan of er een verschoontafel aanwezig is.
  5. Als je op een toilet uit de lijst tikt, zie je nog meer informatie over dit toilet staan. Je kunt hier zien of je moet betalen voor het toilet of niet en je kunt reacties lezen die andere mensen hebben achtergelaten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content