Kies de zorgverzekering die bij jou past met de Consumentenbond Zorgvergelijker

Het kiezen van een geschikte zorgverzekering is ieder jaar weer een lastige opgave. Er zijn tientallen aanbieders, die onderling allemaal van elkaar verschillen. Wel fysiotherapie, geen fysiotherapie, wel tandarts, geen tandarts, keuze uit alle ziekenhuizen, keuze uit een beperkt aantal ziekenhuizen… Het is haast niet bij te houden welke verzekering wat precies vergoedt! Daarom heeft de Consumentenbond een Zorgvergelijker opgesteld. Dit is een simpele digitale vragenlijst, waar je kunt invullen wat je belangrijk vindt bij een zorgverzekeraar. De website zoekt dan de beste zorgverzekeringen voor je uit! 

De Zorgvergelijker van de Consumentenbond onderzoekt onafhankelijk wat de beste zorgverzekering voor jou is. Ze adverteren dus niet met zorgverzekeraars waar ze mee samenwerken. Dat maakt dat de Consumentenbond betrouwbaar advies kan geven. Je hoeft daarnaast ook geen account aan te maken op de website, de Consumentenbond laat je meteen zien wat de beste zorgverzekeraars zijn voor jou. Via de Zorgvergelijker kan je gemakkelijk naar de websites van de zorgverzekeringen die voor jou zijn uitgekozen. Als je wilt kun je ze daar zelfs meteen afsluiten!

Je kunt de Zorgwijzer invullen aan de hand van de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van de Consumentenbond Zorgvergelijker.
 2. Je moet nu wat persoonlijke gegevens invullen. Deze heeft de Zorgvergelijker nodig om de beste optie voor jou te kunnen berekenen.
 3. Als je naar beneden scrolt, zie je ‘postcode’ staan. Vul nu je postcode in. De Zorgvergelijker heeft die nodig om het aantal beschikbare zorgverleners in jouw omgeving te bekijken.
 4. Vul je geboortedatum in. De Zorgvergelijker heeft die nodig omdat je leeftijd invloed heeft op je premie voor aanvullende verzekeringen.
 5. Vink aan of je man of vrouw bent.
 6. Je kunt eventueel een partner of kind toevoegen aan de verzekering. Dit doe je door op het plusje te klikken. Vervolgens moet je diens gegevens invullen.
 7. Als je naar beneden scrolt, kun je optioneel je emailadres invullen. Dan krijg je de resultaten van Zorgvergelijker toegestuurd. Dit is niet verplicht.
 8. Klik op ‘Ga verder’.
 9. Geef aan hoeveel eigen risico je wilt: 385,  485, 585, 685, 785 of 885 euro.
 10. Vervolgens zie je een lijst met aanvullende verzekeringen. Als je op een aanvullende verzekering klikt, krijg je meer informatie over de verzekering te zien. Je kunt het hokje aanvinken als je gebruik wil maken van de aanvullende verzekering.
 11. Je krijgt nu een lijst te zien met de beste verzekeringen voor jou. Bij elke verzekering staat aangegeven wat de maandelijkse premie is, bij welke ziekenhuizen je toegang krijgt en welk cijfer de verzekering krijgt. Als je klikt op ‘meer informatie’, zie je alle uitgebreide informatie over de verzekering. Klik op ‘Aanvragen’ om naar de website van de zorgverzekeraar te gaan om daar een zorgverzekering af te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content