Met de SOS-knop van SIM is hulp altijd dichtbij

We gebruiken onze smartphones tegenwoordig voor van alles en nog wat: videobellen, appen, foto’s maken, eindeloos door Facebook scrollen, spelletjes spelen en nog veel meer leuke dingen. Maar wist je dat jouw SimPhone naast al die leuke en vermakelijk functies ook één hele belangrijke veiligheidsfunctie heeft? Dat is namelijk de SOS-knop. Dit is een ingebouwde alarmknop op de SimPhone die je kunt indrukken wanneer zich een gevaarlijke of vervelende situatie voordoet. Als je de SOS-knop indrukt wordt er automatisch alarm geslagen, je kunt zelf instellen wat er dan precies gebeurt en met wie er contact wordt opgenomen. Staat jouw SOS-knop al goed ingesteld? Zo niet, volg dan gauw de volgende stappen om de alarmknop gemakkelijk naar wens in te stellen!

 

Je navigeert als volgt naar het instellingenmenu van de SOS-knop:

 

  1. Ontgrendel je SimPhone. Als het goed is ben je nu automatisch op het startscherm.
  2. Tik op de drie ronde bolletjes op het startscherm.
  3. Tik nu op ‘Voorkeuren’.
  4. Tik nu op ‘SOS instellingen’.
  5. Je bent nu bij het instellingenmenu van de SOS-knop. Hier kun je de instellingen naar wens wijzigen.

 

Het instellingenmenu van de SOS-knop


Wanneer je eenmaal bij het instellingenmenu van de SOS-knop bent, zie je een aantal opties in beeld. Deze opties worden hieronder stap voor stap toegelicht.

Bel telefoonnummer: 

Wanneer je op dit balkje klikt kun je een telefoonnummer invoeren. Dit is het telefoonnummer dat automatisch gebeld zal worden wanneer je de SOS-knop indrukt. Wil je meerdere nummers toevoegen? Plaats dan een komma tussen de nummers!

SMS telefoonnummer:

Wanneer je op dit balkje klikt kun je wederom een telefoonnummer invoeren. Dit is het telefoonnummer waarnaar automatisch een sms-bericht zal worden verstuurd wanneer je de SOS-knop indrukt. Wil je meerdere nummers toevoegen? Plaats dan ook hier een komma tussen de nummers!

Seconden wachten tot bellen:

In dit menu kun je aangeven hoeveel seconden nadat de SOS-knop wordt ingedrukt er een telefoongesprek uitgaat naar de door jou opgegeven telefoonnummers. Je kunt helemaal zelf kiezen hoeveel seconden dit moeten zijn. Wanneer je bang bent dat je de knop wel eens per ongeluk in zal drukken, kun je ervoor kiezen om de teller op wat meer seconden te zetten (bijvoorbeeld 30 of 45). Op die manier heb je nog tijd om de SOS-melding te annuleren, voordat mensen onnodig gebeld of ge-sms’t worden.

Seconden wachten tot sms’en:

In dit menu kun je aangeven hoeveel seconden nadat de SOS-knop wordt ingedrukt er een sms wordt verstuurd naar het door jou opgegeven telefoonnummer.

SMS tekst bericht:

Hier kun je instellen welke tekst er in het bericht staat dat wordt verzonden als je de SOS-knop indrukt. Voorbeelden van teksten die je kunt intypen zijn: ‘Ik heb zojuist mijn SOS-knop ingedrukt, dit betekent dat er wat ergs aan de hand is. Kom zo snel mogelijk naar mij toe’ of ‘Dit is een automatisch verzonden sms-bericht via de SOS-knop, dat betekent dat zich een gevaarlijke situatie voordoet. Stuur zo snel mogelijk hulp’. Ook zou je met de mensen die je toevoegt aan de SOS-knop kunnen bespreken welke tekst er het beste in het sms’je kan staan.

Automatisch bellen

Je hoeft dit menu enkel aan te vinken als je wil dat er automatisch mensen gebeld worden als de SOS-knop wordt ingedrukt. Als dit niet wil kun je het vinkje uitzetten.

Automatische SMS

Je hoeft dit menu enkel aan te vinken als je wil dat er automatisch mensen ge-sms’t worden als de SOS-knop wordt ingedrukt. Als dit niet wil kun je het vinkje uitzetten.

GPS locatie aan einde van SMS toevoegen

Als je dit menu aanvinkt, wordt je GPS-locatie automatisch toegevoegd aan het sms-bericht. Zo kan men direct zien waar je je bevindt op het moment dat de SOS-knop wordt ingedrukt.

 

Waar vind je de SOS-knop?


Het kan zijn dat je de SOS-knop nog niet op een handige plek op de SimPhone hebt geplaatst. Hierdoor zal de knop in een noodsituatie niet snel vindbaar zijn en dat is natuurlijk niet handig. Zorg daarom dat je de SOS-knop op een handige en makkelijk vindbare plek zet. De SOS-knop staat als een app op de SimPhone, je kunt hem dus net als gewone apps verplaatsen. Dit doe je door op de drie bolletjes op het startscherm te tikken en vervolgens naar ‘knoppen aanpassen’ te gaan.

 

Mocht het nou nog niet helemaal lukken om de SOS-knop goed in te stellen? Of heb je nog andere vragen? Aarzel niet en neem contact op met een van onze SimCoaches! Zij staan je geduldig te woord en zorgen ervoor dat ook jouw SOS-knop straks goed ingesteld staat.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content