De 3 van SIM: kook de lekkerste gerechten met een van deze maaltijdboxen

Het is een trend die we al een aantal jaren voorbij zien komen: de maaltijdbox. Een maaltijdbox is, zoals de naam al doet vermoeden, een box met een aantal maaltijden. Maar let op: je moet ze nog wel zelf bereiden. In de box worden slechts de ingrediënten met het bijbehorende recept geleverd, vervolgens kun je hier zelf mee aan de slag! Het voordeel van een maaltijdbox is dat je enkel de ingrediënten geleverd krijgt die nodig zijn voor het recept, niets meer en niets minder! Zo hou je geen eten over en hoef je dus niks weg te gooien. Daarnaast zorgt een maaltijdbox ervoor dat je nieuwe recepten ontdekt waar je anders niet zo snel in aanraking mee zou komen. Zo kook je nog eens wat anders dan dat standaard AVG’tje (aardappels-vlees-groente).

Er is tegenwoordig een breed aanbod aan maaltijdboxen op de markt. De ene box focust op duurzaamheid, de ander op gezonde recepten. Elke maaltijdbox heeft zo z’n voor- en nadelen. Wat alle boxen gemeen hebben, is dat ze bij jou aan de deur bezorgd worden. Ook is het bij elke box mogelijk om per week te beslissen of je hem wil ontvangen of niet. Ben je nou benieuwd geworden naar de verschillende soort boxen? Hieronder worden drie van deze maaltijdboxen uitgebreid toegelicht!

Marley Spoon

Met Marley Spoon heb je wekelijks keuze uit zo’n dertig recepten. Hieronder vallen recepten met vlees, vis, maar ook vegetarische recepten en kindvriendelijke recepten. De recepten hebben een gemiddelde kooktijd van zo’n 30 á 40 minuten en bestaan uit zes simpele stappen. Je kunt de recepten van te voren bekijken, zo zie je direct bij welk niveau het recept hoort (eenvoudig of middel) en wat de bereidingstijd is. Op die manier kun je zelf beslissen hoe makkelijk of moeilijk je het voor jezelf maakt! Ook kun je door de beschikbare recepten van de komende week bladeren en op basis daarvan beslissen of er wat lekkers voor jou bij zit of niet.

Prijs (box voor 2 personen met 3 maaltijden): €41,95

+ Ruim aanbod aan recepten, die je zelf kunt selecteren voor jouw maaltijdbox
– De ingrediënten zijn niet allemaal biologisch of uit eigen streek

De Krat

De Krat was in 2010 de eerste die begon met het thuisbezorgen van maaltijdboxen. Elf jaar later zijn ze hier nog steeds volop mee bezig! De Krat is een duurzame maaltijdbox, dit betekent dat al hun groenten, vlees, zuivel en eieren uit Nederland komen. De Krat koopt enkel producten van bedrijven die werken met respect voor mens, dier en milieu. Zo weet je dat je maaltijd niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen! De Krat kookt daarnaast ook met de seizoenen mee, zodat producten niet onnodig de wereld over hoeven te vliegen. Je kunt bij de Krat kiezen uit de volgende maaltijdboxen: de Gemakskrat, de Gemakskrat vega, de Snelle Gezinskrat en de Weekendkrat Extra. Elke Krat levert drie maaltijden, je kunt zelf selecteren of je de Krat voor twee, drie of vier personen bestelt. Je kunt de recepten uit de Krat van te voren bekijken, zo kun per week beslissen of je de Krat die week wil bestellen of niet. Je kunt de Krat ook eenmalig bestellen!

Prijs (box voor 2 personen met 3 maaltijden): €40,00

+ Duurzame en biologische producten uit eigen streek
– Geen vrije keuze om je maaltijdbox samen te stellen uit verschillende recepten

Versh

De maaltijdboxen van Versh kenmerken zich door hun gunstige prijskaartje. Versch is namelijk de goedkoopste aanbieder van maaltijdbox op de markt! Wel focust Versh zich op het gebruik van gezonde, seizoensgebonden producten. Zo houden ze de box gezond en goedkoop! Het enige minpunt van Versh kan zijn dat je bij sommige recepten van zelf al een aantal ingrediënten in huis moet hebben. Denk hierbij aan ingrediënten als olijfolie, azijn, sojasaus, ketjap, bouillonblokjes, honing, basisspecerijen en zout en peper. Deze ingrediënten worden namelijk niet automatisch in de box meegeleverd.

Prijs (box voor 2 personen met 3 maaltijden): €32,50

+ Goedkoop
– Voor sommige recepten zijn eigen ingrediënten benodigd

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content