Speel de leukste spelletjes met de MAX Geheugentrainer

Je kent de Omroep MAX Geheugentrainer misschien wel van televisie. In dit programma wordt het geheugen van deelnemers op de proef gesteld, door middel van uitdagende testjes. Je kunt deze testjes niet alleen op televisie bekijken, maar je kunt ze ook zelf spelen! In de MAX Geheugentrainer-app vindt je de leukste spelletjes om jouw geheugen mee te trainen. Niet alleen leuk, maar ook nog eens erg handig: naarmate je ouder wordt, wil het geheugen immers nog wel eens een steekje laten vallen. Gelukkig kun je je geheugen gewoon blijven trainen! Net zoals bij de spieren in je lichaam, kun je bepaalde oefeningen doen om je geheugen fit en scherp te houden. Met de MAX Geheugentrainer doe je dit op een leuke, speelse manier!

Je kunt verschillende spelletjes spelen in de app. Je kunt ook een account aanmaken bij de app, maar dat hoeft niet. Als je een account aanmaakt, kun je spelletjes spelen tegen vrienden en kun je je persoonlijke topscores bijhouden. Als je geen account aanmaakt, speel je als gast. Je krijgt dan alleen toegang tot de spellen, en niet alle extra functies.

Hoe zoek je een spel uit?

 1. Open de MAX Geheugentrainer app.
 2. Tik op de gele balk onderin het scherm. Hier staat ‘Speel als gast’ in.
 3. Tik op de gele balk waar ‘Spellen’ in staat.
 4. Door omhoog en naar beneden te vegen, blader je door de pagina met spellen.
 5. Zoals je kunt zien zijn de spellen ingedeeld in vier categorieën: Geheugen, Rekenen, Concentratie en Taal. Onder elk van deze kopjes staan de bijbehorende spellen.
 6. Als je de spelregels van een spel wil zien, moet je op het spel tikken. Tik vervolgens op het vraagteken rechtsboven. Je krijgt dan de speluitleg te zien aan de hand van verschillende plaatjes met tekst. Tik op de gele pijl om naar het volgende plaatje te gaan.
 7. Als je alle plaatjes hebt bekeken, tik je op de witte pijl links boven in beeld. Je gaat dan terug naar het vorige menu. Als je nog een keer op de witte pijl links boven in beeld tikt, ga je terug naar het menu met alle spellen.

 

Hoe speel je een spel?

 1. Tik op het MAX Geheugentrainer icoontje op de tablet.
 2. Tik op de gele balk onderin het scherm. Hier staat ‘Speel als gast’ in.
 3. Tik op de gele balk waar ‘Spellen’ in staat.
 4. Door omhoog en naar beneden te vegen, blader je door de pagina met spellen.
 5. Tik op een spel dat je wil spelen.
 6. Het niveau staat standaard ingesteld op ‘beginner’. Wil je het niveau verhogen? Tik dan op het plusje in de witte balk midden in het scherm.
 7. Tik vervolgens op ‘Start’ als je wil beginnen met spelen.

 

Tijdens het spelen

Als je een spel aan het spelen bent, zie je links boven in beeld twee verticale streepjes naast elkaar staan. Als je hierop tikt, pauzeert het spel automatisch. Je krijgt nu een menu te zien met vier opties: Hoofdmenu, Ander spel, Speluitleg en Terug. Tik op Hoofdmenu om terug te gaan naar het hoofdmenu van de app. Het spel stopt dan automatisch en je score gaat verloren. Tik op ‘Ander spel’ om terug te keren naar het menu met alle spellen. Je kunt dan een ander spel kiezen om te spelen. Tik op ‘Speluitleg’ om nogmaals de uitleg van het spel te bekijken. Je kunt daarna gewoon weer doorgaan met het spel. Tik daarna weer op ‘Terug’ om het spel te hervatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 819 reviews.
Skip to content