Zo luister je een podcast op je smartphone, tablet of computer!

Podcasts zijn hipper dan ooit! Een podcast is een audiofragment waarin mensen praten over een bepaald onderwerp. Van politiek tot koken en van misdaad tot cabaret: over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn er podcasts gemaakt! Het woord podcast komt van het Engelse ‘broadcast’ en ‘iPod’, een podcast is dus een audiobestand dat je kunt afspelen op je mobiel of tablet. Je kunt podcasts luisteren waar en wanneer je maar wil. Dit maakt podcasts ideaal om lekker in de auto, tijdens een wandeling of gewoon thuis op de bank te luisteren. Je kunt podcasts luisteren op zowel je telefoon of tablet als op je laptop of computer.

Via de laptop of computer

Je gaat gemakkelijk naar de pagina met podcasts op Spotify via deze link. Je kunt zelf bladeren door de pagina met podcasts. Een aantal titels van leuke podcasts zijn bijvoorbeeld Toen & Nu, Zestigers, Radio Danspaleis, Stervelingen en Julius Voorraadkast. Door op de titel te klikken, ga je automatisch naar deze podcast. Je komt dan op een pagina met allemaal afleveringen. Door naar boven en beneden te scrollen, blader je door de afleveringen. De meeste podcasts hebben ook een trailer: als je hier op klikt, krijg je een voorproefje te horen van waar de podcast over gaat.

Via de smartphone of tablet

Je kent Spotify misschien als app om muziek mee te luisteren, maar je kunt er ook podcasts op luisteren. Spotify heeft een groot aanbod aan podcasts over verschillende onderwerpen. Een podcast aanzetten op Spotify gaat als volgt:

  1. Download de app Spotify op je smartphone of tablet. Je kunt de app downloaden in de Play Store.
  2. Open de app Spotify op je tablet of smartphone.
  1. Tik op ‘zoeken’ onderin het scherm.
  2. Tik op de witte balk.
  3. Typ de naam in van de podcast die je wil luisteren.
  4. Je komt op een pagina met alle afleveringen. Sleep eventueel omhoog om een aflevering te vinden.
  5. Voor meer informatie tik je op een aflevering.
  6. Tik op de groene knop ‘Afspelen’ om de aflevering te starten.
  7. Als je terug wilt gaan naar het overzicht met afleveringen, tik je linksboven op het pijltje.
  8. Als je de aflevering aan het afspelen bent, kun je onderin het scherm tikken op de balk met de speler. Je ziet nu extra mogelijkheden, zoals pauzeren (tik op het rondje met twee verticale streepjes erin), de afspeelsnelheid aanpassen (tik op 1x), achteruit of vooruit spoelen (tik op het ronde pijltje met 15 erin).

Als je een podcast wil luisteren als je geen internet hebt, dan kun je de podcast downloaden. Hij wordt dan opgeslagen op je smartphone of tablet. Dit kun je doen op een moment dat je wel internet hebt. Als je een podcast afspeelt, dan tik je op de drie witte bolletjes rechtsboven. Tik vervolgens op downloaden. De podcast wordt nu opgeslagen op je apparaat. Dit kan enige minuten duren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 819 reviews.
Skip to content