Tikkie maakt geld terugbetalen een makkie!

Hoewel we het zelf nog wel eens ontkennen, staan wij Nederlanders toch echt bekend als een redelijk gierig volk. Onze reputatie is zelfs zo erg dat in Engelstalige landen de uitdrukking “Going Dutch” wordt gebruikt bij het delen van de rekening. Je kunt dus op z’n minst wel stellen dat wij Nederlanders een zuinig volk zijn. Wat niet per se een slechte eigenschap hoeft te zijn, het is voor de portemonnee immers niet verkeerd om goed te letten op wat er in en uit gaat. Een app die daarom een gigantisch succes is in Nederland, is Tikkie.

Tikkie is een app waarmee je geld kunt terugvragen aan iemand, of een geldbedrag naar iemand kunt overmaken. Zonder gedoe! het enige vereiste is internetbankieren. Via de Tikkie app kan je een bericht opstellen waarmee iemand anders gemakkelijk een geldbedrag naar jou kan overmaken. Zo’n berichtje ziet er als volgt uit:

De persoon naar wie u dit berichtje stuurt, kan op deze link klikken en wordt dan gelijk doorverbonden naar zijn of haar eigen internetbankieren app. Op deze manier kan er direct betaald worden. Ideaal als u samen uit eten bent geweest en de rekening wil delen!

Gebruik maken van Tikkie kan in een aantal eenvoudige stappen. Allereerst moet u de app natuurlijk installeren op uw toestel. Dit kunt u gratis in de Google Play Store doen! Vervolgens kunt u de app openen en zult u uw bankgegevens in moeten vullen. Dit doet u zodat het geld dat u terug gaat vragen wel op uw rekening terecht komt. Als u het aanmaken van uw account en invoeren van bankgegevens voltooid heeft, kunt u aan de slag met Tikkie! Het versturen van een Tikkie spreekt heel erg voor zich: u moet het terug te vragen bedrag invoeren, een titel (vaak waar het terug te vragen bedrag voor was, bijvoorbeeld “bioscoopkaartjes” of “diner”). Vervolgens hoeft u alleen nog maar de persoon naar wie u de zogeheten Tikkie wilt versturen te selecteren. En voilà! Zo kunt u door middel van een eenvoudig berichtje gemakkelijk geld terugvragen. Ook wel zo fijn voor de persoon aan wie u geld terug wil vragen: losgeld op zak hebben of bankgegevens uitwisselen is immers niet meer nodig!

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 738 reviews.
Skip to content