Vloggen, bloggen en bingewatchen: wat houdt het nou eigenlijk in?

In de media en onder jonge mensen komen termen als vloggen, likes en influencers steeds vaker voorbij. Bij de nieuwe generaties zijn deze termen al lang en breedt in het vocabulaire opgenomen, maar er zijn ook nog een hoop mensen die nog niet helemaal ‘’up-to-date’’ (zoals dat tegenwoordig genoemd wordt) zijn met deze nieuwe begrippen. Het duurt altijd even voordat deze in de Van Dale worden opgenomen, dus bij deze alvast een spoedcursusje!

  1. Vloggen
    Waar mensen voorheen vaak naar reality series keken op televisie om het dagelijks leven van mensen te volgen, wordt dat tegenwoordig met zogeheten ‘’vlogs’’ gedaan. Het woord ‘’vlog’’ is een combinatie van de woorden ‘’video’’ en ‘’weblog’’. Met een vlog wordt dus een soort digitaal video dagboek bijgehouden. Mensen laten door middel van een vlog zien wat ze in hun dagelijks leven doen en filmen dit zelf met hun telefoon of camera. Inmiddels zijn er al honderden Nederlandse vloggers die via deze manier hun leven delen met de buitenwereld. Er zijn zelfs vloggers die hier hun geld mee verdienen! Mocht u nou benieuwd zijn, deze vlogs zijn stuk voor stuk op Youtube te bewonderen!
  2. Bloggen
    Bloggen is al iets ouderwetser en werd voor de opkomst van het vloggen al volop gedaan. Bloggen kan eigenlijk gezien worden als de grote zus van het vloggen, want met de blog begon het allemaal: mensen wilden hun leven delen met de buitenwereld, en begonnen daarom met het plaatsen van persoonlijke artikelen op websites. De bedoeling van een blog is dat er regelmatig artikelen worden geplaatst, zodat een bepaald publiek deze blog kan volgen. Tegenwoordig zijn blogs niet alleen meer persoonlijke online dagboeken, maar zijn er blogs te vinden over diverse onderwerpen; van blogs over koken en make-up tot game en computer blogs!
  3. Influencers
    Ook de term ‘’influencer’’ (afgeleid van het Engelse woord ‘’influence’’, dat ‘’invloed’’ betekent) wordt steeds meer in de media genoemd. Influencers zijn invloedrijke personen die op socialmedia honderden, duizenden en soms wel miljoenen volgers hebben. Deze mensen posten dingen over hun leven, mensen vinden dit leuk om te zien en daarom volgen zij de influencers. Echter zit er een hoop verborgen reclame in deze ‘’influencer-marketing’’ gestopt: Succesvolle influencers krijgen vaak veel geld om bepaalde producten in hun foto’s of video’s te laten zien en maken zo dus reclame voor bepaalde producten. Er is de afgelopen tijd steeds meer ophef over influencers, omdat deze influencers het koopgedrag van vooral jonge kinderen sterk kunnen beïnvloeden.
  4. Bingewatchen
    Met de komst van aanbieders als Netflix, Videoland en HBO hebben veel mensen toegang tot een groot aanbod aan series. Een week wachten op een aflevering is dus niet meer nodig, want alle afleveringen van een serie staan al voor je klaar. Je kan deze kijken waar en wanneer je maar wil. Hartstikke fijn natuurlijk, maar voor mensen met weinig zelfbeheersing kan dit nog wel eens problemen opleveren. Het is namelijk erg verleidelijk om lekker een heel seizoen van een serie in één dag uit te kijken. Het kijken van overdadig veel afleveringen van een bepaalde serie op een dag, wordt ‘’bingewatchen’’ genoemd.
  5. Snappen
    Snappen (spreek uit als: sneppen) is iets wat vooral onder de jeugd razend populair is. Via de app Snapchat kan je foto’s maken en naar je vrienden sturen, hierbij kun je zelf bepalen hoe lang de persoon naar deze foto mag kijken. Dit kan 1,2,3 of zelfs 10 seconden zijn. Kortom: de foto die je stuurt is zo weer weg en wordt in principe niet opgeslagen op het toestel van de ander. Foto’s maken en naar je vrienden sturen via Snapchat, wordt dus ‘’snappen’’ genoemd. Dit wordt vaak gebruikt voor grappige, spontane dingen die in de omgeving gebeuren en die je graag met vrienden wil delen.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

  • mw A.M.M. Mulder
    30 september 2019 22:39

    Men is nooit te oud om te leren; zo heb ik een vraag: hoe kan ik van vrienden ontvangen emails de bijgevoegde foto’s die ik in mijn bestand heb opgeslagen overzetten naar mijn bibliotheek ? -als dit überhaupt mogelijk is.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

* Verplicht veld

Sim zal de informatie die je op dit formulier invult gebruiken om contact met je op te nemen en om updates en marketing te verzorgen. Laat ons weten op welke manieren je van ons wilt horen:

Je kunt op elk gewenst moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die je van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@simpc.nl. We behandelen je informatie met respect. Ga voor meer informatie over ons privacybeleid. Door hieronder te klikken, ga je ermee akkoord dat wij je gegevens verwerken in overeenstemming met deze voorwaarden.


We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door je hieronder in te schrijven, ga je ermee akkoord dat je gegevens worden overgedragen aan Mailchimp voor verwerking. Meer lezen over het privacybeleid van Mailchimp.

De waardering van www.simpc.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 1079 reviews.
Ga naar de inhoud