Een kijkje achter de schermen…

Deze maand zal ‘’een kijkje achter de schermen’’ er iets anders uitzien dan gewoonlijk. U zult namelijk geen gewoon interview met een van onze collega’s lezen, maar u zult kennismaken met de stem achter de maandelijkse nieuwsbrief: in deze editie van ‘’een kijkje achter de schermen..’’ zal ik mezelf  introduceren!

Over mij
Mijn naam is Yaël van Dansik, ik ben 17 jaar en ik woon in Oostzaan. Ik ben sinds november 2018 werkzaam bij SimPC en schrijf elke maand de nieuwsbrief. In tegenstelling tot eerder voorgestelde collega’s ben ik niet full-time in dienst bij SIM, maar doe ik dit werk naast mijn middelbare school. Ik ben dit jaar begonnen met het zesde en daarmee laatste jaar van mijn VWO opleiding.

Wat is je functie binnen SIM?
Ik schrijf dus elke maand de nieuwsbrief van SIM. Hiervoor schrijf ik drie verschillende artikelen over diverse onderwerpen, variërend van handige apps tot leuke nieuwtjes en tips. Ik verdiep mij dus in wat er op het moment allemaal speelt in de ‘’online wereld’’  Daarnaast neem ik elke maand een (telefonisch) interview af met een van mijn collega’s voor de rubriek ‘’een kijkje achter de schermen..’’. Met uitzondering van deze maand dan natuurlijk 😉

Hoe ben je bij SIM terecht gekomen
Mijn vader, Frank, werkt al zo lang ik mij kan herinneren bij SimPC. Ik was dan ook al lange tijd bekend met SIM en wat hier allemaal gedaan wordt. Toen er vorig jaar een plek vrij kwam voor het schrijven van de nieuwsbrief, vroeg mijn vader of mij dat wat leek. Ik vind het persoonlijk erg om te schrijven dus om daar mijn werk van te maken leek mij super! Daarnaast breng ik als 17 jarige tiener (misschien wel iets te) veel uren door op mijn smartphone, waardoor ik maar al te goed weet wat zich online allemaal afspeelt. Maar ondanks dat snap ik natuurlijk ook dat het een heel ander verhaal is wanneer je bent opgegroeid met typemachines en beeldbuizen, in plaats van laptops en smart-tv’s. Ik hoop daarom ook dat ik met het schrijven van deze maandelijkse nieuwsbrief een bruggetje kan leggen tussen deze twee werelden, en de technologie van tegenwoordig een stukje begrijpelijker maken. En ik hoop stiekem ook dat jullie er uiteindelijk, hoe ingewikkeld het soms ook lijkt, een beetje plezier uit kunnen halen.

Hoe ziet je leven buiten SIM eruit?
Zoals ik al eerder genoemd had zit ik dit jaar in mijn eindexamenjaar van het VWO. Dit betekent helaas dat school een groot deel van mijn leven uitmaakt op het moment. Maar gelukkig doe ik ook nog een hoop leuke dingen buiten school om, zo volleybal ik bijvoorbeeld nog 3 á 4 keer per week en doe ik regelmatig leuke dingen met vrienden of familie.

Wat maakt dit werk zo leuk?
Ik vind dit werk erg leuk en prettig om te doen omdat ik ontzettend veel vrijheid krijg. Ik mag zelf bepalen waar ik de artikelen over schrijf en kan er dus mijn eigen draai aan geven. Voor mij is dit daarom een stuk leuker en uitdagender dan bijvoorbeeld vakkenvullen in de supermarkt, zoals veel van mijn leeftijdsgenoten doen. Daarnaast kan ik zelf indelen hoe en wanneer ik mijn tijd besteed en kan ik lekker vanuit huis werken.

5 reacties. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content