E-mail verbeteringen

In deze update zijn een aantal wijzigingen in het E-mail programma doorgevoerd.

Spellingscontrole

In het verleden gaf de SimPC spelfouten aan met rode kringels, maar was het niet mogelijk om verbetersuggesties te krijgen. Dit is nu mogelijk door op het woord te klikken met de rechter muisknop. Dit werkt alleen als u uw e-mail schrijft met opmaak. Deze functie kunt u aanzetten in het menu Instellingen … Algemene Voorkeuren … E-mail. Zie ook ons vorige bericht over E-mail met opmaak.

E-mail spellingscontrole

Bijlagen

Het bijlageveld is aangepast. U kunt niet meer typen in dit veld; als u erop klikt verschijnt net als met de bijlageknop een menu waarin u het bestand dat u wilt toevoegen kunt uitkiezen. Bijlagen kunt u uit het veld verwijderen door op het kruisje achter de naam te klikken.

Heeft u veel bijlagen toegevoegd, dan kan het zijn dat ze niet allemaal op de eerste regel passen. In dat geval ziet u drie puntjes aan de rechterkant van het veld staan. U kunt dan de muis boven het veld houden om alle bijlagen te zien.

Mocht u willen weten waar een bijlage ook al weer staat in bestandsbeheer, dan kunt u de muis boven een bijlage houden en verschijnt de locatie van het bestand in bestandsbeheer.

E-mail bijlageveld

Regelafstand

Dan nog een tip met het schrijven van e-mail met opmaak naar aanleiding van vragen die we hebben gekregen: Met de Enter-toets begint u een nieuwe alinea, daarom is de regelafstand wat groter dan normaal. Bij het schrijven van normale tekst is dit meestal het enige wat u nodig heeft, maar wilt u toch naar de volgende regel zonder een nieuwe alinea te beginnen, houd dan de Shift-toets ingedrukt terwijl u op Enter drukt. De regelafstand zal dan kleiner zijn.

Overig

Tot slot hebben we Firefox, het programma achter de Internet-knop bijgewerkt tot versie 40.0.3 zodat u veilig kan blijven surfen op het internet.

SimCoach tips in uw mailbox

Geef uzelf op voor onze actuele instructietips, dan krijgt u ze meteen in uw mailbox. U ontvangt ook maximaal 1x per maand een nieuwsbrief met belangrijke aankondigingen en aantrekkelijke acties. U kunt uzelf altijd weer uitschrijven.

Vorig bericht
SimPC gaat verhuizen!
Volgend bericht
Opa en oma aan de WhatsApp

4 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • Aanvulling: er had ook wel vermeld kunnen worden dat het optievenster dat meestal onder de rechter muisknop te vinden is nu ook in e-mail verschijnt. (o.a. kopiëren / plakken)

  Beantwoorden
 • Bedankt voor de update en verbetering e-mail. 2 of meer enters voor meer regelspatie is toch handiger. Kon kennelijk niet anders. Groet, K.V.

  Beantwoorden
 • riky brandsma
  22 september 2015 09:38

  dank je nu weer opde hoogte wat er verbetert is groet riky fijne dag

  Beantwoorden
 • Fijn dat ik nu weet dat ik bij de mail berichten de shift toets moet gebruiken om op een nieuwe regel te komen. Ik vond het lastig om steeds een nieuwe alinea te krijgen. Bedankt!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu