De 3 van SIM: Gezond zijn, worden en blijven!

Ouder worden gaat helaas vaak gepaard met gezondheidsklachten. Er duiken steeds meer vreemde kwaaltjes op en er zullen ongetwijfeld meer bezoekjes aan de dokter gebracht worden dan voorheen. Daarom is het des te belangrijker om uw gezondheid goed in de gaten te houden en goed voor uzelf te zorgen. Deze maand hebben we 3 handige digitale hulpmiddelen op een rijtje voor u die uw eigen gezondheid en die van de mensen om u heen zeker ten goede zullen komen!

Moet ik naar de dokter?
De vraag ‘’moet ik naar de dokter?’’ is een vraag die iedereen zichzelf wel eens stelt. Zelf is dit vaak lastig in te schatten. Is het een onschuldig pijntje dat u voelt of schuilt er meer achter? Het liefst gaat u niet onnodig naar de huisarts, maar u wil het ook niet riskeren dat u met iets ernstigs achterblijft. Wanneer u uw klachten op internet opzoekt is de kans groot dat u meteen met heftige ziektes geconfronteerd wordt of informatie vindt die niet klopt. Dit kan veel onnodige stress veroorzaken. Gelukkig is er de app ‘’Moet ik naar de dokter?’’ en de website www.moetiknaardedokter.nl. Voor deze app en website hoeft u geen account aan te maken of in te loggen, u hoeft enkel een aantal eenvoudige stappen met vragen over u en uw klachten te doorlopen. Dit begint met de vraag of u een man of een vrouw bent, vervolgens wordt er naar uw leeftijd gevraagd en kunt u op een plaatje aanwijzen waar u klachten heeft. De vragenlijst zal zich steeds aanpassen aan uw antwoord en zo een zorgvuldig advies voor u samenstellen of het raadzaam is om naar de huisarts te gaan.

MedApp
Bijna 60% van de geneesmiddelen wordt niet ingenomen zoals voorgeschreven. Het kan soms ook behoorlijk ingewikkeld zijn om de tijdstippen en hoeveelheden van verschillende medicijnen te onthouden. Al helemaal wanneer u meerdere medicijnen tegelijkertijd gebruikt. Mocht het nog wel eens verkeerd gaan bij u, dan bent u zeker niet de enige. Daarom is de MedApp ontwikkeld, speciaal voor ondersteuning bij het slikken van medicijnen en meer.

Een van de handige functies die deze app te bieden heeft zijn wekkers en meldingen op tijdstippen dat u medicijnen moet slikken. U kunt precies instellen hoe laat u welke medicijnen moet nemen. Uw telefoon zal op dit moment dan een melding geven met het desbetreffende medicijn. Mochten er medicijnen zijn die u om de paar dagen zijn, kunt u dit ook gewoon instellen. Ook kunt u in deze app een overzicht houden van uw medicatie. Dit kan handig zijn als u met een nieuwe apotheek of hulpverlener te maken heeft. Hetzelfde geldt voor uw medische gegevens. Ook deze kunt u in de app veilig opslaan. De app heeft nog veel meer handige snufjes te bieden, zoals bijsluiters van medicijnen, meldingen als uw medicatie bijna op is en het delen van gegevens met familieleden of andere naasten.
Kortom: deze app is het proberen waard! Het gebruik van deze app wordt dan ook aanbevolen door onder meer het Radboudumc, Epilepsiefonds, patiëntenfederatie en de GGD.

EHBO
Niet alleen uw eigen gezondheid is belangrijk, maar ook die van de mensen om u heen. De EHBO app van het Rode Kruis helpt u handelen in noodsituaties. Met grote, simpele iconen en plaatjes staan de meest voorkomende noodsituaties uitgedrukt en bij elke situatie volgt een stappenplan. Zo laat de app precies zien wat u moet doen wanneer iemand bewusteloos neervalt, iemand zich ernstig verslikt, een heftige brandwond of hevige bloeding optreedt. Ook voor minder heftige situaties biedt deze app stappenplannen. Bijvoorbeeld wanneer er een vinger tussen de deur klemt, u vermoeden heeft van een zonnesteek of wanneer u oorpijn heeft. Een andere handige functie van deze app is dat er een knop in zit waarmee u direct 112 kunt bellen en een kaartje waarop u alle AED’s in de buurt ziet. De informatie in deze app is uiterst betrouwbaar en zorgt ervoor dat u weet wat u kunt doen bij een ongeval.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 760 reviews.
Skip to content