Help een blinde of slechtziende met Be My Eyes

Be My Eyes is een app die gemaakt is om blinden en slechtzienden van hulp te voorzien, door een combinatie van technologie en menselijke verbondenheid. Zo bestaat Be My Eyes uit een netwerk van ziende vrijwilligers en blinde of slechtziende gebruikers. Door middel van een simpel en kort videogesprek kunnen vrijwilligers visuele assistentie bieden aan een blinde of slechtziende. Dit gaat vaak om kleine dingetjes, zoals checken of de lichten aan staan of het bereiden van eten. Een kleine moeite voor een ziende, van grote waarde voor een blinde. De Be My Eyes app is gratis te gebruiken en downloaden.

Hoe werkt het?
Op het moment dat een blinde of slechtziende hulp nodig heeft met het zien van een bepaald iets, zou hij of zij voorheen moeten wachten op hulp van een ziende uit hun omgeving. Dit kan lang duren en vervelend zijn. Met behulp van de Be My Eyes app staat er een heel netwerk van vrijwilligers klaar om de blinde te ondersteunen. De app stuurt een notificatie naar een ziende vrijwilliger die zij op basis van taal en tijdzone aan de blinde gekoppeld hebben. De eerste persoon die opneemt, wordt verbonden met de hulpbehoevende gebruiker en ontvangt live videobeelden van de camera aan de achterzijde van zijn of haar smartphone. Zo kan de vrijwilliger in het videogesprek precies vertellen wat hij of zij voor zich ziet. Een ideale manier om je medemens een handje te helpen! Door het grote netwerk aan vrijwilligers is er vrijwel altijd wel iemand die een klein minuutje van zijn dag vrij kan maken om een ander te helpen.

Waarvoor de app doorgaans gebruikt wordt
De Be My Eyes app kan in principe overal voor gebruikt worden. Hier vindt u een aantal voorbeelden van situaties waarin blinden of slechtzienden beroep kunnen doen op deze app.

  1. Gevallen of verloren voorwerpen terugvinden
  2. Beschrijving van plaatjes, schilderijen of andere kunst voorwerpen
  3. Kleuren bij elkaar laten passen of beschrijven
  4. Lezen van labels
  5. Problemen met je computer oplossen
  6. Boodschappen doen
  7. Achterhalen van de houdbaarheidsdatum van eetbare producten
  8. Jezelf vertrouwd maken in een nieuwe omgeving of jezelf wegwijs maken op een nieuwe plaats
  9. Het onderscheid maken tussen verschillende voorwerpen
  10. Bepalen van aankomst- en vertrektijden van het openbaarvervoer

Indien je een ziende vrijwilliger bent
Als je je hebt aangemeld als vrijwilliger, ontvang je een melding wanneer iemand uit uw land en tijdzone hulp nodig heeft. U ontvangt alleen meldingen tussen 8 uur ‘s ochtends en 9 uur ‘s avonds. Ga er vanuit dat u waarschijnlijk niet de eerste zult zijn die opneemt en niet dagelijks of misschien zelfs wekelijks oproepen zal ontvangen. Mocht u een oproep ontvangen maar niet in de gelegenheid zijn om op te nemen, is dat ook geen probleem. Een andere vrijwilliger zal de oproep beantwoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content