Apps om uw natuurwandeling nóg leuker te maken!

Apps, De 3 van Sim, Nieuws

Hoewel we al maanden van mooi weer genieten, is de zomer nu officieel begonnen. Hoog tijd om lekker de natuur in te trekken en te genieten van alles wat de natuur ons in dit mooie seizoen te bieden heeft. Om uw wandeling of fietstocht wat extra’s te geven, zijn er een aantal leuke apps die u kunt installeren om meer te weten te komen over flora en fauna. Deze apps halen de natuurliefhebber bij iedereen naar boven! Want wat is er leuker dan prachtig vogelenzang horen, en dan ook nog eens ontdekken van welke vogel dit komt? En wanneer u een vreemd beestje ziet, is het toch super gaaf om te weten welk dier dit is? Bent u benieuwd naar deze apps waarmee u op laagdrempelige wijze meer te weten komt over de natuur om u heen? Lees dan vooral verder!

Dierenzoeker
De dierenzoeker app helpt u om dieren en insecten die u tegenkomt te identificeren. Aan de hand van een aantal categorieën kunt u alles invullen wat u weet over het dier. Bijvoorbeeld in welk seizoen u het dier heeft gespot, welke kleur het heeft, of het veren heeft, waar het op lijkt, etc. Door deze simpele vragen over wat u over het dier weet, kan de app u precies helpen uit te vogelen welk dier u heeft gezien. Bij elke vraag die u beantwoordt, vallen er dieren af. Zo blijft er uiteindelijk nog maar één optie over en dat is dan hoogstwaarschijnlijk het dier wat u heeft gezien. Wanneer er nog maar één dier over is, geeft de dierenzoeker app hier allemaal leuke en interessant informatie over. Deze app daagt u uit om dieren uit uw omgeving te identificeren op een gemakkelijke en laagdrempelige wijze. Ontzettend leuk om te doen en ook nog eens erg leerzaam!

PictureThis
Een andere leuke app om de natuur in uw omgeving beter te leren kennen, is PictureThis. De naam van de app zegt het al: ‘Maak er een foto van’. En dat is ook precies hoe deze app werkt: wanneer je een mooie of bijzondere bloem of plant ziet, kun je hem vastleggen in de app met je camera. Vervolgens vertelt de app om welke bloem of plant het gaat en kunt u er informatie over lezen. Erg leuk en leerzaam! Om u nog meer te leren over verschillende bloemen en planten, vindt u op de homepagina van de app ook nog eens verschillende artikelen over bloemen en planten. Deze artikelen gaan bijvoorbeeld over het verzorgen van kamerplanten en het beschermen van de tuin tegen onkruid. Daarnaast heeft de app nog een andere leuke functie, namelijk de verken-pagina. Op deze pagina ziet u een wereldkaart waarop u kunt navigeren naar elke plek die u wilt. Vervolgens kunt u op de kaart zien welke bloemen en planten daar groeien. Kortom: dit is dé app voor elke bloemen- en plantenliefhebber!

BirdNET
Wanneer u een dier kunt zien, kunt u gemakkelijk gebruik maken van de Dierengeluiden app. Wanneer u een dier niet kunt zien maar alleen maar kunt horen, wordt dit lastig. En laten er nou net ontzettend veel dieren zijn die u vooral hoort en niet goed ziet, namelijk vogels. Daarom is er een app ontwikkeld om vogelgeluiden te koppelen aan vogels. Zo weet u tijdens uw wandeling precies welke vogel er nou zo aan het tjilpen is! De app werkt als volgt: wanneer u een vogelgeluid hoort, opent u de app en drukt u op ‘opnemen’. Nu wordt er een korte opname gemaakt van het vogelgeluid. Vervolgens vertelt de app u precies van welke vogel dit geluid komt! Als u wil kunt u dan nog meer informatie over deze vogel lezen door op de naam te klikken. De ogenomen vogelgeluiden worden automatisch opgeslagen in uw persoonlijke archief van observaties. Ook is er een pagina in de app, genaamd ‘uw omgeving’, waar u kunt zien welke vogels zich in uw omgeving bevinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 627 reviews.
Skip to content