De 3 van SIM: apps om vreemde talen te leren

Als 65+’er een taal leren, dat heeft toch helemaal geen zin?! Veel mensen denken dat, maar uit onderzoek blijkt het tegendeel. Juist 65+’ers zouden nieuwe vaardigheden, zoals het leren van een vreemde taal, moeten leren. Sterker nog, het heeft veel voordelen, met name met betrekking tot de cognitieve gezondheid. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk! Hieronder zijn een aantal handige apps om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een nieuwe taal voor u op een rijtje gezet!

Duolingo
Duolingo is een van de bekendste apps als het gaat om het leren van vreemde talen. Als je alleen Nederlands spreekt kun je bij Duolingo enkel Engels leren, maar mocht je al een goede beheersing van de Engelse taal hebben is het mogelijk om vanuit het Engels tientallen andere talen te leren. Bij Duolingo kunt u zelf aangeven of u dagelijks 5, 10, 15 of 20 minuten wil besteden aan het leren van een taal. De app zal dan elke dag een aantal oefeningen voor u klaar hebben staan, op uw niveau. Je begint met het leren van een aantal simpele basiswoorden en dit breidt zich steeds verder uit. Daarnaast is Duolingo volledig gratis! Elke taal in de Duolingo app bestaat uit een heleboel lessen en levert je genoeg informatie om in de vakantie op een terras iets in de desbetreffende taal te bestellen of om een gesprek met iemand aan te gaan. Uiteraard spreekt de app ook woorden en zinnen uit zodat je meteen kunt oefenen met de uitspraak.

 

Memrise
Een andere goede app om talen mee te leren is Memrise. Met Memrise kun je vanuit het Nederlandse diverse vreemde talen leren zoals Spaans, Italiaans, Chinees, Frans, Duits en ga zo maar door. Het concept van Memrise is dat je dagelijks kleine lesjes volgt waarin je een aantal woorden of zinnen leert. Je kan zelf aangeven hoeveel woorden je per dag wenst te leren. Ook kun je in de app de uitspraak van een woord of zin beluisteren en ezelsbruggetjes bekijken als je moeite hebt met het onthouden van een woord. De app is in principe gratis, maar mocht je toegang willen tot de uitgebreide versie zal je binnen de app een betaald abonnement af moeten sluiten. Maar geen paniek: met de gratis versie ben je ook een behoorlijke tijd zoet.

50languages
50languages is zowel via de app als via de website te gebruiken. Mocht u dus geen smartphone hebben, kunt u via de website alsnog aan de slag met een vreemde taal. Via 50languages krijgt u gratis toegang tot een breed aanbod aan talen die u gewoon vanuit het Nederlands kunt leren. Van Hebreeuws tot Litouws en van Turks tot Thais, dit platform heeft het allemaal. U kunt in de taal naar keuze verschillende lessen selecteren. Elke les gaat over een bepaald onderwerp, zoals ‘’familie en vrienden’’, ‘’getallen’’ of ‘’mensen ontmoeten’’. In deze lessen maakt u kennis met woorden en zinnen rondom dit onderwerp. Mocht u al wat gevorderd zijn, kunt u ook lessen volgen over bepaalde grammaticale constructies zoals verleden tijdsvormen, bijvoeglijke naamwoorden en bijzinnen. Voor elke taal zijn 100 van deze lessen, compleet kosteloos, beschikbaar. Genoeg dus om een mooie basis te leggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 739 reviews.
Skip to content