De 3 van Sim: Leuke fietsapps

[us_single_image image=”19835″]

Nieuw in onze nieuwsbrief is De 3 van Sim; een maandelijks artikel waarin we drie apps of websites rond een bepaald thema bespreken. We trappen af met drie apps rondom het thema fietsen.

[us_single_image image=”19859″]

Fietsnetwerk
Bent u nog niet zo bekend in de buurt waar u wil gaan fietsen, en wilt u er een leuk uitje van maken? Dan de Fietsnetwerk app een aanrader!. Met deze app kunt u eenvoudig een selectie maken van routes in de buurt. Ook is het mogelijk om op plaatsnaam of thema (landelijk, cultureel, historisch etc.) te zoeken. Erg leuk is dat u naast de route ook tips krijgt voor bezienswaardigheden en eetgelegenheden in de buurt.

[us_single_image image=”19915″]

GPS Fiets Bike Computer
Bent u meer iemand van de cijfers en statistieken dan is GPS Fiets Bike Computer mogelijk een interessante app voor u. Bijna alle mogelijke gegevens over uw fietstocht worden voor u bijgehouden. Van afgelegde afstand tot gemiddelde snelheid en zelfs gegevens over het calorieverbruik tovert deze app eenvoudig voor u tevoorschijn.

[us_single_image image=”19917″]

Google maps
Wanneer u gewoon van A naar B wil dan kunt u ook gebruik maken van Google Maps. Het werkt simpel: u voert een bestemming in, kiest voor het vervoersmiddel fiets en Google maps rekent vervolgens een route voor u uit vanaf de plek waar u zich op dat moment bevind. Op het scherm krijgt u de route te zien en de instructies  zijn duidelijk en goed te begrijpen. De app geeft ook aan wat de verwachte reistijd en reisafstand zijn. Al hangt de daadwerkelijke reistijd natuurlijk sterk af van uw eigen fietstempo.

Wanneer u een van deze gratis apps wilt gaan gebruiken dan kunt u deze vinden en downloaden in de Google Play store. En als u vragen heeft over het gebruik of de installatie van de deze apps dan zit onze SimCoach voor u klaar;  een belletje volstaat!

Een ander handig hulpje is een smartphone houder voor op uw fiets. Zulke houders zijn vanaf zo’n €15 te koop. Het grote voordeel is dat u de telefoon dan niet in uw hand hoeft te houden en toch makkelijk op het scherm kunt kijken voor de route.

Tenslotte willen we u er wel op attenderen dat alle navigatie-apps, dus ook de drie besproken apps gebruik maken van een GPS-ontvanger. Hierdoor is de batterij van uw smartphone wat sneller leeg dan gebruikelijk. Plan dus geen toeristische ritjes van een hele dag in met de app.

Thema volgende maand
Volgend maand bespreken we een ander onderwerp. En welk thema dat wordt? Dat horen we graag van u. Geef uw suggesties door in een reactie onderaan deze pagina en wie weet krijgt u volgende maand al leuke tips over apps die u kunt gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content