5 handige en leuke Whatsapp functies die u nog niet kent!

Whatsapp tips

Whatsapp kan bijna gezien worden als het nieuwe sms: vrijwel iedereen maakt er gebruik van en het behoort tot een van de meest gangbare communicatiemiddelen. Contact met vrienden, familie, studiegenoten en collega’s verloopt tegenwoordig allemaal via dit platform. Uitspraken als ‘we appen er nog wel even over’ en ‘ik stuur je wel even een appje’ zijn inmiddels diep geïntegreerd in ons vocabulaire. Maar Whatsapp beperkt zich tegenwoordig niet meer tot het enkel versturen en ontvangen van berichtjes: de extra functies en handige hulpmiddelen schieten als paddenstoelen uit de grond! Daarom kunt u hier kennis maken met 6 van deze leuke en handige Whatsapp functies die u waarschijnlijk nog niet kent!

1 Aangepaste meldingen

Whatsapp biedt je de mogelijkheid om verschillende meldingen voor verschillende mensen in te stellen. Zo kunt u bij de ene persoon alleen een trilling instellen, terwijl u bij de ander een wat harder geluid hoort. U kunt groepschats of gewone chats zelfs een stille melding geven, zodat u helemaal geen melding meer ontvangt van deze chat. Dit kunt u bijvoorbeeld doen als u heel veel berichten ontvangt in een bepaalde groepschat. Aangepaste meldingen instellen werkt als volgt:

 1. Ga naar de desbetreffende (groeps)chat
 2. Tik op de drie bolletjes rechtsboven
 3. Tik op ‘contact weergeven’
 4. Tik op ‘stille meldingen’ om het meldingsgeluid helemaal te dempen, selecteer ook of u dit voor 8 uur, een week of een jaar lang wil
 5. Tik op aangepaste meldingen als u deze chat een aangepaste melding wil geven. Selecteer in dit menu wat voor soort melding u wil inschakelen.

2. Bericht met ster markeren

Op Whatsapp worden soms best belangrijke dingen besproken. Helaas kunnen berichten met belangrijke informatie ook makkelijk ondergesneeuwd worden door een stortvloed aan berichten die hierna weer kan volgen. Het kan daarom handig zijn om bepaalde belangrijke berichten te markeren met een ster. Zo kunt u de berichten ten alle tijden terugvinden in het menu ‘met ster gemarkeerd’. Het markeren van een bericht gaat als volgt:

 1. Ga naar het bericht dat u wil markeren
 2. Houd dit bericht lang ingedrukt
 3. Tik op het ster-icoontje rechtsboven

U kunt het bericht nu op de volgende manier terugvinden:

 1. Ga naar het beginscherm van Whatsapp
 2. Tik op de drie bolletjes rechtsboven
 3. Tik op ‘berichten met ster’
 4. Hier vindt u al uw gemarkeerde berichten terug!

3. Emoji van kleur veranderen

Een andere leuke functie op Whatsapp, is het veranderen van de huidskleur van emoji’s. De originele emoji’s zijn uiteraard geel, maar u kunt deze kleur naar wens aanpassen. Van wit tot zwart en alles daartussen. Het aanpassen van de kleur gaat als volgt:

 1. Open uw toetsenbord
 2. Ga naar het emoji menu
 3. Klik op de gewenste emoji (let wel op: het veranderen van huidskleur is uiteraard alleen mogelijk bij emoji’s waar mensen of lichaamsdelen op te zien zijn)
 4. Houd deze emoji een paar tellen ingedrukt
 5. Er verschijnt nu een keuzenaanbod aan gekleurde emoji’s, selecteer hieruit de kleur naar wens
 6. De emoji zal nu voortaan automatisch in die kleur op uw toetsenbord verschijnen. Mocht u de kleur weer aan willen passen, dan kunt u de emoji uiteraard weer gewoon een paar tellen ingedrukt houden en een nieuwe kleur kiezen.

4. Reageren op specifieke berichten

Het kan voorkomen dat er meerdere berichten achterelkaar in een bepaalde (groeps)chat worden gestuurd. Hierdoor is het soms lastig om op specifieke berichten te reageren, zoals in het voorbeeld op de linker foto. Dit kan tot verwarring en vervelende situaties leiden. Whatsapp heeft hier iets handigs op bedacht, namelijk de mogelijkheid om op een specifiek bericht te reageren. Een voorbeeld hiervan ziet u op het rechter plaatje! Als u op een specifiek bericht wil reageren, doet u dit als volgt:

 1. Ga naar het bericht waarop u wil reageren
 2. Veeg nu over het bericht heen
 3. Er verschijnt nu ruimte waar u uw reactie op het bericht kunt typen. Wanneer u op de verzendknop klikt, zal het bericht als reactie op het andere bericht verstuurd worden.

 

5. Dik- of schuingedrukt typen

U heeft het wellicht wel eens voorbij zien komen: iemand die zo, zo, of zo Dit is een leuk en grappig trucje waarmee u uw berichten net iets extra’s kan geven. U past uw tekst op de volgende manier aan:
Dikgedrukt: *plaats uw bericht tussen twee sterretjes*
Schuingedrukt: _plaats uw bericht tussen twee lage streepjes_
Doorgestreept: ~plaats uw bericht tussen twee golfjes~

 

 

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 844 reviews.
Skip to content