5 tips om coronaproof de feestdagen door te komen

Corona of niet, de feestdagen kunnen we natuurlijk niet ongevierd voorbij laten gaan. Een kerstdiner of pakjesavond met de hele familie in één huis gaat wellicht niet lukken, maar gelukkig zijn er een hele hoop andere manieren om de feestdagen, netjes volgens de richtlijnen, samen te vieren. Lees hier 5 handige tips om de feestdagen coronaproof door te komen!

1. Online lootjes trekken

Gezellig afspreken om gezamenlijk lootjes te trekken: normaliter is dit voor velen een vast onderdeel van het sinterklaas of kerst ritueel, maar ten tijde van corona is het toch iets handiger om gebruik te maken van de online variant www.lootjestrekken.nl. Sommigen zijn wellicht al bekend met deze website, online lootjes trekken is namelijk al een aantal jaren erg populair. Dat is niet zonder reden: online lootjes trekken is namelijk super handig en neem je de taak van het lootjes trekken bijna volledig uit handen!

Online lootjes trekken voor jouw groep kun je als volgt doen:

  1. Ga naar www.lootjestrekken.nl.
  2. Klik op ‘Start lootjes trekken’.
  3. Vul je eigen naam en de namen van alle deelnemers in.
  4. Geef vervolgens aan hoeveel lootjes iedereen gaat trekken, één of twee.
  5. Geef aan of je eventuele uitsluitingen wil, waardoor iemand een bepaald persoon dus niet kan trekken.
  6. Vul alle overige details van de sinterklaas- of kerstviering in, je kunt deze stap ook overslaan en dit later doen.
  7. Vul jouw e-mailadres in. Vervolgens ontvang je in je mailbox een bevestigingsmail van lootjestrekken.nl
  8. Klik op ‘ga verder’ in de mail en selecteer de manier waarop je wil dat de lootjes verstuurd worden: via WhatsApp, E-mail, SMS of Messenger.
  9. Vervolgens kun je de uitnodiging voor het lootjes trekken naar iedereen versturen! Wanneer deze uitnodiging door alle deelnemers is ontvangen, kunnen de lootjes getrokken worden!
  10. Iedereen krijgt nu een bericht met zijn of haar getrokken lootje! Deelnemers kunnen via www.lootjestrekken.nl een verlanglijst toevoegen.

2. Live lootjes trekken

Een leuke extra toevoeging aan lootjestrekken.nl, is live lootjes trekken. Dit kun je doen door met de hele groep te beeldbellen via bijvoorbeeld WhatsApp, Skype, Zoom of Google Duo en vervolgens gezamenlijk de lootjes te openen die je via lootjestrekken.nl doorgestuurd heeft gekregen. Zo zie je direct de reacties van alle deelnemers van de groep, extra leuk natuurlijk!

3. Cadeautjes laten bezorgen

Wanneer de corona maatregelen het niet toelaten om met een grote groep samen te komen om kerst of sinterklaas te vieren, is het een leuk alternatief om een online pakjesavond te organiseren. Iedereen laat (eventueel aan de hand van getrokken lootjes) cadeaus bij elkaar thuisbezorgen. Dit kun je doen door een pakketje op te sturen of door een online bestelling bij een webshop te plaatsen en het bij de desbetreffende persoon te laten bezorgen. Vervolgens kun je de pakjes tijdens een gezamenlijke beeldbelsessie openen! Anders dan je gewend bent, maar toch een goed alternatief om met z’n allen nog een beetje samen te zijn.

4. Pré-quarantaine

Twee Nobelprijswinnaars bedachten onlangs een slim idee om toch met een grote groep samen te zijn tijdens de feestdagen. Namelijk: door in pré-quarantaine te gaan! Dit houdt in dat je een aantal dagen of zelfs weken voordat je van plan bent om de feestdagen te vieren, niet tot nauwelijks de deur uit gaat. Zo zorg je ervoor dat je geen sociale contacten legt en de kans op besmetting minimaliseert. Wanneer iedereen waarmee je de feestdagen wil vieren dit doet, kun je gewoon veilig bij elkaar komen! Let wel op: het is erg belangrijk dat iedereen zich daadwerkelijk aan de afgesproken regels houdt!

5. Winterfestijn in de tuin

Een ander leuk alternatief om de feestdagen gezamenlijk coronaproof te vieren, is een winterfestijn in de tuin! Maak een lekker vuurtje of plaats een aantal heaters, trek allemaal een dikke jas, sjaal en handschoenen aan en voilà: iedereen kan gezellig buiten op 1,5 meter afstand de feestdagen vieren! Om het feest helemaal compleet te maken kan je er lekkere warme drankjes en hapjes bij serveren, of er zelfs een heuse winterbarbecue van maken.

buiten bbq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 738 reviews.
Skip to content