Zo maak je zelf de leukste Whatsapp-stickers!

whatsapp sticker maken

De alom bekende emoji’s zijn inmiddels vast onderdeel in de Whatsapp communicatie. Hiermee kun je net even wat extra’s toevoegen aan je boodschap, erg leuk en ook nog eens handig! Sinds een tijdje heeft Whatsapp nog een andere variant op de emoji toegevoegd, namelijk de sticker. Je kunt een sticker als los bericht versturen, deze kan dus niet achter een bericht worden geplaatst zoals bij de emoji wel kan. Het leuke aan deze stickers is dat je ze zelf kunt maken! Je kunt jouw eigen stickers eenvoudigerwijs ontwerpen met behulp van een handige app. Zo kun je stickers maken met een leuke tekst, bijvoorbeeld een spreekwoord of gezegde, maar je kunt ook stickers maken van foto’s uit je gallerij. Er zijn dus ontzettend veel mogelijkheden om leuke stickers te maken. Ben je benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan verder voor een uitgebreide uitleg!

Stap 1: Download de app
Het maken van stickers doe je niet in Whatsapp zelf, maar in een andere app op je smartphone. Er zijn verschillende apps waarmee je stickers kunt maken, maar een van de makkelijkste apps om te gebruiken is de app Sticker Maker. Je vindt deze app in de Google Playstore.

Stap 2: Sticker pack maken
Open de app wanneer deze gedownload is. Wanneer je de app opent, zie je ‘nieuwe sticker pack maken’ in je beeld staan. Een ‘sticker pack’ betekent eigenlijk zoiets als een sticker mapje, dit is dus een mapje waarin je stickers kunt opslaan. Om een sticker te ontwerpen moet je eerst een sticker pack aanmaken. Dit doe je door op ‘Nieuwe sticker pack maken’ te klikken. Nu kun je de titel van jouw sticker mapje invullen. Vervolgens kun je jouw eigen naam bij ‘auteur’ invullen. Zo ziet iedereen die straks een sticker van je ontvangt, dat je deze sticker zelf hebt gemaakt.

Stap 3: Foto uploaden
Als je de sticker pack hebt aangemaakt, kun je aan de slag gaan met het ontwerpen van stickers! Je ziet allemaal lege vakjes in de sticker pack, als je een sticker wil maken kun je op een van de lege vakjes klikken. Vervolgens kun je een foto uploaden uit jouw galerij, bestanden of de foto rechtstreeks maken via jouw camera. Als je de foto hebt gekozen, kun je aan de slag gaan met het bewerken van de foto. Je kunt er ook voor kiezen om geen sticker van een foto te maken, maar enkel tekst. Zo kun je bijvoorbeeld een sticker maken van een leuke uitspraak, gezegde of spreekwoord.

Stap 4: Sticker ontwerpen
Nu kun je aan de slag met het bijsnijden van de foto. Je kunt de gehele foto als sticker selecteren door op ‘alles selecteren’ te klikken. Ook kun je de foto een kwartslag draaien door op ‘draaien’ te klikken. Als je zelf met je vinger de foto in een bepaalde vorm bij wil snijden, kun je op ‘freehand’ klikken. Als je een persoon wil uitknippen om te gebruiken voor de sticker, kun je gebruik maken van ‘smart select’. Dit is een handig hulpmiddel waarmee automatisch de persoon uit een plaatje wordt geselecteerd. Als je tevreden bent met de foto, kun je eventueel nog een tekst toevoegen door op ‘tekst toevoegen te klikken’. Vervolgens kun je de sticker nog een randje geven door op ‘omtrek’ te klikken. Als jouw sticker helemaal af is, klik je op ‘opslaan’.

Stap 5: Sticker toevoegen aan Whatsapp
Als je de stickers uit uw sticker pack toe wil voegen aan Whatsapp, kun je op de groene knop ‘toevoegen aan whatsapp’ klikken. Het mapje met stickers zal dan automatisch naar Whatsapp geïmporteerd worden. Om jouw stickers te vinden, moet je eerst op de smiley naast jouw tekstbalk klikken.

Vervolgens klik je op het rechter icoontje onder in je emoji menu.

Wanneer je hierop hebt geklikt, zie je de verschillende sticker packs die je hebt gemaakt staan. Als je op een sticker pack klikt, vind je alle stickers die je in dit mapje hebt gemaakt. Door op een sticker te klikken, verstuur je deze automatisch in de chat!

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 738 reviews.
Skip to content