5 tips voor een coronaproof kerstdiner

De kerstdagen zullen dit jaar wederom anders dan normaal verlopen. Een groot kerstdiner met de hele familie zit er helaas niet in, maar gelukkig is het tijdens de kerstdagen wel toegestaan om vier bezoekers op een dag te ontvangen. Een kerstbrunch of -diner kan dus gewoon nog plaatsvinden! Wel adviseert het kabinet om wat voorzichtiger te zijn als er iemand boven de 70 bij is. Het kan dus fijn zijn om nog wat aanvullende maatregelen te treffen, om ervoor te zorgen dat het kerstdiner helemaal coronaproof is!  Met deze vijf tips kun je als nog zorgeloos van je kerstdiner genieten.

1. Doe een zelftest

Het is een kleine moeite, maar maakt je kerstdiner toch net even veiliger: een zelftest. Wanneer alle genodigden van te voren een zelftest afnemen, verklein je alweer de kans om besmettingen op te lopen. Een zelftest kost slechts enkele euro’s en is te verkrijgen bij supermarkten en drogisterijen. Je kunt de test gemakkelijk zelf afnemen, in de uitgebreide gebruiksaanwijzing staan de stappen die je moet volgen duidelijk uitgelegd.

2. Anderhalve meter afstand aan tafel

Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je ook aan tafel anderhalve meter afstand houden. Wanneer je een grote tafel hebt kun je natuurlijk gemakkelijk wat verder uit elkaar gaan zitten. Wanneer dit niet lukt, zou je een extra tafeltje (bijvoorbeeld een campingtafel) kunnen neerzetten. Op die manier kunnen de mensen uit hetzelfde huishouden samen aan een tafel zitten en houd je toch afstand van andere huishoudens. Zo kun je samen veilig dineren!

3. Let op de handhygiëne

Het is belangrijk om goed je handen te wassen voor en na het eten en na een toiletbezoek. Het liefst minimaal 20 seconden lang, met water en zeep. Op deze manier voorkom je dat bacteriën zich verspreiden. Ook kun je voor de zekerheid flesjes desinfecterende handgel op tafel zetten. Hiermee kan iedereen zijn handen ten alle tijden schoon houden.

4. Aparte schaaltjes voor gasten

Wanneer er verschillende (borrel)hapjes en gerechten worden geserveerd, kan het handig zijn om aparte schaaltjes te serveren voor gasten. Op die manier hoeft niet iedereen hetzelfde serviesgoed aan te raken en kun je afstand tot elkaar bewaren.

5. Spreek af wie er het meest gaat lopen

Om afstand te bewaren wil je natuurlijk voorkomen dat iedereen steeds op moet staan om te lopen. Kies daarom iemand uit die naar de keuken loopt voor hapjes en drankjes, zodat de rest rustig kan blijven zitten. Zo voorkom je dat je elkaar continu passeert in een drukke keuken en kun je veilig afstand houden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 882 reviews.
Skip to content