Alle nieuwe coronamaatregelen op een rijtje

Sinds zaterdag 13 november zijn we weer gebonden aan een nieuw pakket met maatregelen. De mondkapjes zijn terug van weggeweest, winkels sluiten eerder en er wordt dringend geadviseerd om thuis te werken. In theaters en bioscopen ben je gelukkig nog welkom, maar langs de lijn bij de voetbalclub niet meer. Ook het coronatoegangsbewijs wordt op meer plekken verplicht en er wordt zelfs gesproken over een zogeheten 2G-maatregel. Houd jij het allemaal nog bij? Lees hier alle nieuwe (mogelijke) coronamaatregelen op een rijtje!

Nieuwe maatregelen

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende maatregelen:

 • Houd anderhalve meter afstand op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.
 • Op plekken waar geen coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, is een mondkapje verplicht. Denk hierbij aan de supermarkt of het openbaar vervoer.
 • Niet-essentiële winkels en -dienstverlening zoals kledingwinkels, contactberoepen zoals de kapper en casino’s sluiten om 18.00.
 • Horeca en essentiële winkels sluiten om 20.00.
 • In de horeca is een coronatoegangsbewijs én een vaste zitplaats verplicht. Hierdoor sluiten de kroegen en clubs.
 • Ook voor evenementen geldt de eindtijd van 18.00 uur. Het coronatoegangsbewijs en een vaste zitplaats zijn verplicht.
 • Bioscopen, theaters en concertzalen hoeven zich niet aan de eindtijd van 18.00 te houden.
 • Publiek bij sport, zowel op professioneel- als op amateurniveau, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.
 • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.
 • Ontvang thuis maximaal 4 gasten per dag.
 • Als een huisgenoot besmet is dan gaat die in isolatie. Alle andere (gevaccineerde en ongevaccineerde) huisgenoten moeten in quarantaine.
2G-maatregel

Een term die we de laatste tijd veel op het nieuws voorbij horen komen, is de zogeheten 2G-maatregel. 2G staat voor de twee G’s van ‘gevaccineerd’ en ‘genezen’. Dit impliceert dat je met een negatieve testuitslag geen toegang meer zal krijgen tot plekken waar deze maatregel geldt. Momenteel werken we in Nederland alleen nog maar met 3G, hiermee krijg je toegang als je gevaccineerd, getest of genezen bent. Er wordt echter wel gewerkt aan een wetsvoorstel dat het voor ondernemers mogelijk maakt om zelf te kiezen tussen 3G (gevaccineerd, genezen of getest) of 2G (gevaccineerd of genezen). Hierover vinden nog debatten plaats in de Tweede Kamer.

Boosterprik

Een andere maatregel die het demissionaire kabinet wil gaan inzetten bij de bestrijding van het coronavirus, is de zogeheten ‘boosterprik’. Dit is een derde prik die oude en kwetsbare mensen extra bescherming biedt tegen ziekenhuisopname. Vanaf 18 november vallen de uitnodigingen bij 80-plussers op de mat. Zij kunnen de boosterprik halen bij een GGD locatie bij hen in de buurt. Vanaf 23 november zullen ook de zorginstellingen extra doses van het vaccin toegestuurd krijgen, zodat zij de bewoners die dit willen een extra prik kunnen toedienen. Naar verwachting zullen 60-plussers vanaf eind december een uitnodiging voor de boosterprik ontvangen.

Nóg meer maatregelen?

Vrijdag 26-11 vindt er wederom een persconferentie plaats. Hier zullen naar alle waarschijnlijkheid weer nieuwe, strengere maatregelen worden aangekondigd. Welke maatregelen dit precies zullen zijn is nog niet bekend.

 

 

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

 • Inmiddels zijn er nieuwe maatregelen ! De boven genoemde sluitingstijden kloppen dus niet meer ! Alles behalve supermarkten en drogisterijen (20.00uur) sluit om 17.00uur !

  Beantwoorden
 • A.C.van Rooij,Carolusdreef 5 ,5554BA Valkenswaard
  26 november 2021 15:25

  ik doe graag mee en wens zeer zeker op de hoogte te blijven.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 869 reviews.
Skip to content