De 3 van Sim: de handigste apps om met het openbaar vervoer te reizen

Het openbaar vervoer is een goedkope en duurzame manier om je zorgeloos van A naar B te verplaatsen. Er zijn ontelbare buslijnen, treinverbindingen, metro’s en trams die je naar bijna iedere denkbare plek kunnen brengen. Een nadeel aan ons uitgebreide ov-netwerk: het kan soms best lastig zijn om uit te vogelen welke verbinding je nou moet nemen. En als je even niet oplet, loop je ook nog eens het risico dat je trein plotseling vertraagd is of dat je lang moet wachten bij je overstap. Gelukkig kun je deze problemen gemakkelijk verhelpen door gebruik te maken van een eenvoudige reisplanner!

1. 9292

9292 is inmiddels een van de bekendste reisplanners van Nederland. Je kunt de reisplanner gebruiken als app op je smartphone of als website. Het maakt niet uit met of je nou met de trein, bus, metro of tram reist: 9292 stippelt jouw route altijd keurig uit. Je kunt hiermee je weg vinden door heel Nederland! Ook geeft de app precies aan hoe en hoe lang je moet lopen bij een overstap. Zo ben je altijd op tijd bij je bus, trein, tram of metro. Mocht je een keer je ov-chipkaart vergeten zijn, dan kan je bij 9292 zelfs online een kaartje bestellen. Deze kun je dan op je mobiel scannen als je incheckt. Het design van de app is erg eenvoudig met weinig poespas. 9292 is daarom lekker makkelijk in gebruik!

2. NS

Ook de NS-app ondersteunt je van A tot Z tijdens jouw reis. De app biedt nagenoeg dezelfde mogelijkheden als 9292, maar dan allemaal iets uitgebreider. Zo kun je gedetailleerde informatie zien over eventuele storingen en vertragingen op jouw traject en kun je reizen die je vaak maakt opslaan. De focus ligt bij de NS-app echter wel iets meer op treinverkeer dan bij 9292. Als je weinig gebruik maakt van de trein, is 9292 daarom iets prettiger in gebruik. Ook is de NS-app door de vele verschillende functies minder eenvoudig in gebruik. De app is erg uitgebreid, waardoor je soms door de bomen het bos niet helemaal meer ziet. Mocht je behoefte hebben aan een uitgebreide reisplanner met veel informatie, probeer dan zeker de NS-app uit!

3. Google Maps 

Op Google Maps kun je niet alleen met de auto, de fiets of te voet de weg vinden, maar ook met het openbaar vervoer. Wanneer je jouw startlocatie en bestemming invoert, bedenkt Google Maps alle mogelijke manieren om daar te komen. Je kunt zelf precies selecteren van welke vervoersmiddelen je gebruik wil maken. Zo geeft Maps bijvoorbeeld ook routeopties aan waarbij je eerst een aantal minuten moet fietsen om bij een bepaalde halte of station te komen. Dit soort opties bieden 9292 en de NS-app niet! Daarentegen is Google Maps wel iets minder eenvoudig in gebruik en kan het lastig zijn om tussen alle routeopties jouw reis te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 783 reviews.
Skip to content