Blijf fit en vitaal met de Ommetje app!

Apps, Nieuws
ommetje app

De Hersenstichting heeft in samenwerking met neuropsycholoog Erik Scherder een nieuwe en app ontwikkeld: Ommetje! Met deze app wordt u uitgedaagd om er dagelijks even op uit te gaan en een ommetje van minstens 20 minuten te maken. Dit kunt u alleen doen, of gezellig -op gepaste afstand- met een vriend of buurvrouw. Mocht u van zichzelf niet zo’n wandelaar zijn, dan is de Ommetje app dé perfecte uitdaging!

“Vooral nu, tijdens de coronacrisis, bewegen mensen weinig, omdat ze aan huis gekluisterd zijn. Dit heeft grote directe en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet anders”, zegt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Daarom heeft hij in samenwerking met de Hersenstichting de Ommetje app in het leven geroepen. Een dagelijkse wandeling brengt namelijk niet alleen op fysiek vlak veel voordelen met zich mee, maar ook uw hersenen hebben veel baat bij een ommetje per dag. Je wordt er energieker en productiever van en het geeft je creativiteit een boost. Ook krijg je door het maken van een wandeling een beter humeur en stimuleert het de aanmaak van hersencellen. Genoeg redenen voor een dagelijks ommetje dus!

Wat deze wandelapp zo leuk maakt, is dat de app u stimuleert om steeds nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zitten namelijk veel digitale beloningen gekoppeld aan de Ommetje app. Goede prestaties worden beloond met medailles, bijvoorbeeld als u een aantal dagen achter elkaar een ommetje maakt of wanneer u een keer voor 09.00 ‘s ochtends een wandeling maakt. Na elke wandeling vertelt neuropsycholoog Erik Scherder een interessant feitje over de hersenen. Ook is er de mogelijkheid om een wandelcompetitie aan te gaan met vrienden en familie. Tevens kunt u in de landelijke ranglijst zien hoe u het doet vergeleken met andere app-gebruikers. Zo stimuleert de app u op verschillende manieren om elke dag toch even dat ommetje te maken. Leuk, uitdagend en goed voor uw fysieke en mentale gezondheid!

U kunt de Ommetje app nu tijdelijk gratis downloaden in de Google Playstore. Al meer dan 30.000 mensen zijn u voorgegaan en zij hebben bij elkaar al zo’n 2 miljoen minuten gewandeld. Aarzel dus niet en maak vandaag nog een ommetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 626 reviews.
Skip to content