Dagverslag van SIM’s jaarlijkse bedrijfsuitje: met blindheid geslagen!

Bij SIM wordt er het hele jaar door hard gewerkt vanuit ons kantoor in Heiloo, maar zo nu en dan vinden wij het ook belangrijk om er een dagje met z’n allen op uit te gaan. Dit doen wij tijdens ons jaarlijkse bedrijfsuitje, dat dit jaar plaatsvond op 13 juni. Na voorgaande uitstapjes als mountainbiken, waterskiën en indoor-golfsurfen lagen de verwachtingen hoog. Maar wat de activiteit dit jaar zou gaan worden, was een grote verrassing. ‘’Dat zullen jullie nog wel zien…’’, werd ons verteld. Achteraf bleek deze uitspraak al een stille hint te zijn.

We moesten om 14.00 stipt bij de pont van IJmuiden verzamelen, want als we het adres al wisten zou er natuurlijk geen verrassing meer zijn. Vanaf hier werd ons opgedragen achter de voorste auto’s aan te rijden, op weg naar de geheime locatie waar het bedrijfsuitje plaats zou gaan vinden. Dus daar reden we dan door IJmuiden, met een stoet van auto’s, nog steeds in spanning over wat we zouden gaan doen die middag.

Op een gegeven moment mochten we de auto’s gaan parkeren en wandelden we met z’n allen naar gebouw toe dat iets weg had van een kerk. De deur werd geopend door een wat oudere man, met een witte stok met twee rode strepen in zijn hand, hij leidde ons vriendelijk naar binnen. We mochten plaatsnemen aan een grote tafel en zodra we binnen waren vielen ons meteen al iets op: aan de muur hing een poster met het braille-alfabet erop. Vervolgens kwamen er nog twee andere blinde mannen en een blinde vrouw de kamer in, en werden we eindelijk uit onze spanning verlost. Zij vertelden ons dat we vandaag zouden gaan ervaren hoe het is om blind te zijn.

We zaten met veel vraagtekens in ons hoofd: Ervaren hoe het is om blind te zijn? Zullen we dan geblinddoekt worden? En wat gaan we dan precies doen? Onze vragen werden al gauw beantwoord; er werd verteld dat we een route gingen afleggen door een honderd procent donkere ruimte, waar we je dus helemaal niks ziet. We zouden beginnen in een ruimte die een park voorstelde, vervolgens een stukje door de stad lopen en eindigen met een drankje doen in een bar. Na de uitleg werd de groep in tweeën gesplitst. We kregen een stok in onze handen geduwd en vol goede moed betrad de eerste groep de donkere ruimte…

In een treintje achter elkaar wandelden we door de duisternis, onder begeleiding van onze blinde gids. De ruimte was zo donker dat het geen verschil maakte of je je ogen open of dicht had. We liepen achter elkaar aan door de ruimte die een parkje moest voorstellen. Dat het een parkje was, was duidelijk te horen aan de tjilpende vogels, geluiden van stromend water en het grindpad waar we overheen liepen. Ondanks alles wat je hoorde en voelde, was het erg lastig om de omgeving om je heen te plaatsen.

Vervolgens liepen we door naar de tweede ruimte. Dit stelde een drukke verkeerssituatie voor. Je hoorde overal om je heen geluiden van auto’s en ander verkeer, maar had geen idee waar het vandaan kwam. Hier moesten we oversteken bij een stoplicht en konden aan een verkeersbord voelen om te kijken of we konden ontcijferen welke tekst er op stond. Dit alles bleek een stuk lastiger dan gedacht.

Als laatste liepen we door naar de bar en discotheek. Hier konden we met muntgeld (want van briefgeld kan je de waarde niet bepalen als je het biljet niet ziet) betalen aan de bar en een drankje bestellen. Vervolgens hebben we met z’n allen aan tafel een drankje gedaan en was er ook de gelegenheid om vragen te stellen aan onze begeleiders. Dit leidde tot interessante gesprekken over het leven als blinde. Vervolgens mochten we nog een dansje doen in de discotheek en waren we alweer klaar. Met ogen die erg moesten wennen aan het licht en een bijzondere levenservaring rijker, liepen we het gebouw uit.

Om deze bijzondere dag gepast af te sluiten, hebben we na afloop heerlijk gegeten bij een visrestaurant in IJmuiden. Onder het genot van een heerlijke maaltijd viel er genoeg na te praten over de bijzondere ervaring die we die dag hadden opgedaan. Al met al was een zeer geslaagd bedrijfsuitje, dat nog lang op ons netvlies gebrand zal staan.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

  • Y Bruinsma
    2 juli 2019 12:05

    In de 13 jaar dat ik SIM heb, heb ik al lang begrepen, dat het een prettig bedrijf is om bij te werken (én klant te zijn) en dat jullie een hecht team vormen. Onderling gaan jullie net zo plezierig en vriendelijk om als met de klanten!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content