De 3 van Sim: apps om de leukste boeken te luisteren

Het lezen van een boek is een prettige en ontspannende activiteit, maar heb je er ook wel eens eentje geluisterd? Luisterboeken zijn de laatste jaren onwijs in populariteit gestegen, en dat is niet zonder reden. Luisterboeken hebben namelijk handige voordelen ten opzichte van gewone boeken. Zo kun je ook tijdens een andere activiteit genieten van een mooi verhaal, bijvoorbeeld wanneer je onderweg of aan het schoonmaken bent. Ook is het heerlijk om van een luisterboek te genieten wanneer je lekker in de zon ligt. Daarnaast heb je geen last van de kleine lettertjes en hoef je je minder in te spannen. Zeker de moeite waard om eens te proberen dus! 

1. Kobo Plus

Bij de naam ‘Kobo’ gaat er wellicht al een belletje rinkelen. Dit is namelijk de e-book- en audioboekenservice van Bol.com. Wanneer je op Bol.com een luisterboek bestelt, kun je deze beluisteren via de Kobo Plus-app. Je bestelt een luisterboek al voor enkele euro’s. Je kunt dus gemakkelijk via Bol een leuk boek uitkiezen, vervolgens schaf je deze aan en dan verschijnt hij vanzelf in de Kobo Plus-app. Eenvoudig en snel! Mocht je nou groot fan zijn van luisterboeken, dan kun je ook een abonnement nemen. Je betaalt dan €9,99 per maand om onbeperkt luisterboeken te luisteren. Als je daarnaast ook onbeperkt e-books wil lezen, betaal je €12,99. De eerste 30 dagen kun je kosteloos uitproberen om te kijken of de app bevalt.

+ Ook mogelijk om losse boeken te kopen en te beluisteren, geen abonnement nodig.
+ Mogelijkheid tot gecombineerd abonnement met e-books
+ Maand lang gratis uitproberen
– Alleen op smartphone en tablet beschikbaar

2. Storytel

Storytel is één van de populairste apps als het gaat om luisterboeken. De appt kent namelijk een gigantisch aanbod van meer dan 500.000 luisterboeken, vrijwel elk boek dat je zoekt zult je hier vinden. Ook populaire bestsellers en boeken die pas net uitgekomen zijn kunt je via Storytel beluisteren. De luisterboeken zijn ingedeeld in verschillende categorieën zoals misdaad, non-fictie, romans, geschiedenis, etc. Zo vind je gemakkelijk boeken die jou interesseren. De eerste 14 dagen kun je Storytel kosteloos uitproberen, hierna betaal je €11,99 per maand.

+ Gigantisch aanbod aan (nieuwe) boeken
+ Ook online via pc beschikbaar
– Redelijk prijzig

3. Online Bibliotheek

Ook via de bibliotheek zijn er online luisterboeken beschikbaar gesteld. In de app Online Bibliotheek vind je een aanbod aan luisterboeken dat voor leden gratis beschikbaar is. Voor €42,- per jaar kun je elke 3 weken 10 nieuwe luisterboeken en e-books lenen. Mocht je niet direct een jaarabonnement willen nemen? Dan betaal je €8,99 voor een proefperiode van vier weken. Je kunt de luisterboeken beluisteren via de app, maar ook gewoon via de website van de Online Bibliotheek. Ook kun je de boeken downloaden, zodat je geen internetverbinding nodig hebt om de boeken te beluisteren.

+ Erg voordelig op jaarbasis (€3,50 per maand)
– Maximaal 10 luisterboeken tegelijk in bezit
– Niet altijd het nieuwste aanbod aan luisterboeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 782 reviews.
Skip to content