De 3 van Sim: apps om je aan je goede voornemens te houden

Aan het einde van een jaar blikt men vaak terug op het afgelopen jaar. Wat is er allemaal gebeurd, wat ging er goed en vooral: wat kan er beter? Met dat in het achterhoofd worden er goede voornemens opgesteld, veelal een reeks (iets te) ambitieuze voornemens om het nieuwe jaar mee te beginnen. Desalniettemin is het een goede zaak om je voor te nemen om dingen anders te doen dan afgelopen jaar. Meer sporten, gezonder eten, meer tijd doorbrengen met familie of vrienden, minder voedsel verspillen, beter slapen en ga zo nog maar even door! Het is altijd moeilijk om je aan goede voornemen te houden, maar deze drie apps helpen je om een aantal van deze goede voornemens daadwerkelijk waar te maken.

  1.  Mijn Leefstijlcoach
    De Mijn Leefstijlcoach app van de Albert Heijn helpt je om gezonder te eten, meer te bewegen en beter te slapen. In de app stel je een aantal doelen, de app helpt je met het behalen hiervan. Om je doel te behalen, doe je mee aan korte challenges. Een challenge is een uitdaging, waarbij je tijdens een afgebakende periode werkt aan een specifieke doelstelling. Een challenge kan je helpen met gezonder eten, beter slapen of meer bewegen. Aan de hand van een reeks video’s volg je de challenge en werk je een aantal dagen achter elkaar aan je doel. De app geeft ondertussen meldingen om te vragen hoe het gaat en of je de challenge al volbracht hebt die dag. Op die manier geeft de app je een zetje in de goede richting, zodat je de voornemen straks zelf vol kunt houden. Je kunt de app downloaden en even rondkijken, als je vervolgens zelf doelen wil stellen en challenges wil volgen moet je een account aanmaken.
  2. Ommetje
    Wil je graag op een laagdrempelige manier meer bewegen? Dan is Ommetje dé app voor jou. De app is ontwikkeld door De Hersenstichting en neuropsycholoog Erik Scherder. De app daagt je uit om dagelijks een ommetje te maken van twintig minuten. Een korte wandeling is zo gemaakt en heeft een positief effect op je gezondheid. Na elke wandeling vertelt Erik Scherder je een leuk feitje over de hersenen, zodat je hoort wat de positieve effecten van je wandeling zijn geweest. Daarnaast beloont de app je voor je dagelijkse wandeling. Je ontvangt medailles als je dagelijks een ommetje maakt en je krijgt speciale beloningen als je voor 09.00 je wandeling maakt. Ook is er de mogelijkheid om een wandelcompetitie aan te gaan met vrienden en familie, extra motiverend dus!
  3. Too Good To Go
    In Nederland gooien we jaarlijks grote hoeveelheden voedsel weg. Zonde, toch? Als je in het nieuwe jaar voedselverspilling tegen wil gaan, download dan de app Too Good To Go! Too Good To Go betekent letterlijk vertaald “te goed om weg te doen”. Hiermee doelen ze op alle supermarkten, restaurants, bakkerijen en traiteurs die dagelijks bakken met voedsel, dat nog prima gegeten kan worden, rechtstreeks de vuilnisbak in gooien. Too Good To Go vindt dit ontzettend zonde en werkt daarom samen met deze voedselproducenten. Zo zorgt Too Good To Go ervoor dat mensen tegen een vriendelijk prijsje aan het einde van de dag een zogeheten Magic Box op kunnen halen. Dit is een tas of doos gevuld met lekker eten: broodjes, baguettes, groenten, salades, fruitsapjes, couscous, sushi of misschien wel een heel tapas menu! Zo belandt dit lekkere eten niet in de vuilnisbak, maar op uw bord. En dat voor een prikkie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 855 reviews.
Skip to content