Apps om je geheugen een steuntje in de rug te geven

Naarmate je ouder wordt gaat je geheugen iets trager werken en kost het meer energie om je te concentreren. Op een aantal geluksvogels na zullen veel mensen ooit in hun leven, of dit nou in lichte of zware mate is, te maken krijgen met vergeetachtigheid. Dit kan frustrerend zijn en voor veel ergernissen zorgen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld wanneer je niet meer weet waar je auto geparkeerd staat of wanneer je een medicijn vergeet in te nemen. Gelukkig zijn er een aantal handige apps die je geheugen net dat extra steuntje in de rug geven!

1. Pil Herinnering en Medicijnen Wekker

De app ‘Pil Herinnering en Medicijnen Wekker’ zorgt ervoor dat je nooit meer vergeet om je pillen, injecties of medicijnen te nemen. Of je nou dagelijks, wekelijks, om het uur of om de dag een bepaald medicijn moet slikken, deze app houdt het allemaal voor je bij. Je kunt al je medicijnen toevoegen en aangeven hoe vaak je deze in moet nemen. Je ontvangt dan meldingen op het moment dat je een medicijn moet nemen en kunt het afvinken als het medicijn is ingenomen. Zo heb je een handig overzicht waarin je medicijngebruik netjes wordt bijgehouden. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je stemming, gewicht hartslag en bloeddruk in de app bij te houden. Mocht je ondersteuning krijgen van een partner of familielid bij het nemen van medicijnen, dan is het ook mogelijk om hem of haar toe te voegen aan de app. Zo krijgt ook deze persoon inzicht in jouw medicijngebruik en kan je erop geattendeerd worden als je toch een medicijn vergeet.

2. ParKing

Niets is zo vervelend als je auto kwijt raken in een drukke straat of grote parkeergarage. Gelukkig heeft de app ParKing hier een oplossing voor bedacht, met deze app kun je namelijk precies opslaan waar je jouw auto hebt geparkeerd. Door middel van de locatie van je smartphone kun je opslaan waar je je auto parkeert. Op die manier kan je telefoon altijd weer terug navigeren naar de locatie waar je auto geparkeerd staat. Ook kun je een foto maken van bijvoorbeeld de straat waar je auto zich bevindt en een notitie toevoegen (bijvoorbeeld: 2e etage vak B). Waar je ook geparkeerd staat, met ParKing vind je je auto dus altijd terug! Let wel op: de app zal een melding geven dat er toegang vereist is tot de locatie van je smartphone. Klik op ‘altijd’ wanneer je deze melding krijgt! Anders kan de app niet goed bijhouden waar je geparkeerd staat en zal je je auto wellicht toch kwijtraken.

3. Wachtwoord Manager SafeInCloud

Voor iedere website of app heb je tegenwoordig een account nodig, en dus ook een wachtwoord. Het onthouden van al deze wachtwoorden is een hele opgave, maar wanneer je altijd hetzelfde wachtwoord gebruikt kun je weer makkelijker gehackt worden. Een handig hulpmiddel is daarom een wachtwoord manager, zoals die van SafeInCloud. Op die manier hoef je namelijk maar één wachtwoord te onthouden, namelijk het wachtwoord van de SafeInCloud app. Met dit wachtwoord krijg je toegang tot de app waar je al je wachtwoorden op kunt slaan. Je kunt de logingegevens van al je accounts toevoegen en gemakkelijk terugvinden in de app. Zo heb je altijd de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord bij de hand. Ook geeft de app bij ieder wachtwoord aan hoe veilig het is, zo kun je zelf controleren of jouw wachtwoorden sterk genoeg zijn en ze eventueel wijzigen als dat nodig is.

3 reacties. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content