Leg je mooiste herinneringen vast in een (digitaal ontworpen) fotoboek

Met slechts één klik op de knop kan ieder moment tegenwoordig worden vastgelegd. Door de haast onbeperkte capaciteit van smartphones om foto’s te maken schieten we met z’n allen een hoop mooie plaatjes. Dit resulteert in volle fotogalerijen, soms zelfs zo vol dat de mooiste foto’s ondergesneeuwd raken. En dat is zonde! Een leuke manier om ervoor te zorgen dat mooie foto’s niet zoek raken in de digitale brij van je galerij, is het maken van een fotoboek. 

Online

Om een mooi fotoboek te maken hoef je tegenwoordig niet meer de lijm en scharen uit de kast te trekken, je kunt namelijk ook online een fotoboek ontwerpen. Upload je foto’s, voeg leuke bijschriften of stickers toe en voilà: jouw fotoboek is klaar. Extra fijn voor iedereen die niet zo handig is met knippen, plakken en knutselen. Je hebt namelijk geen last van bladzijdes die aan elkaar plakken of foto’s die uit je album vallen. Een online ontworpen fotoboek blijft jaren mooi een ziet er strak en netjes uit! Er zijn tegenwoordig een heleboel aanbieders met handige programma’s die het je zo makkelijk mogelijk hebben gemaakt om een mooi fotoboek te ontwerpen. Zo ook onze eigen Hollandse firma: de HEMA. Bij de HEMA kun je op twee verschillende manieren een fotoboek ontwerpen, via de offline editor en via de online editor. Beide zijn programma’s om je fotoboek te ontwerpen. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen beide programma’s:

Offline editor:
– Dit is een programma dat je op je computer of laptop download.
– Je hoeft niet verbonden te zijn met een wifi-netwerk om aan je fotoboek te werken.
– Je fotoboek wordt op je computer of laptop opgeslagen.
– Geschikt voor fotoboeken met veel bladzijdes (waar je dus langere tijd aan werkt).

Online editor:
– Dit is een website waar je jouw fotoboek online ontwerpt.
– Je moet verbonden zijn met een wifi-netwerk om aan je fotoboek te werken.
– Je fotoboek wordt online opgeslagen.
– Geschikt voor fotoboeken met minder bladzijdes die je snel wilt ontwerpen.

Verder is het belangrijk om te letten op het type papier dat je voor jouw fotoboek kiest. Fotopapier zorgt namelijk voor foto’s van hoge kwaliteit, vlakliggende binding en een luxe uitstraling, maar is wel wat aan de prijs. Een fotoboek met gewoon papier kost minder geld, maar zorgt ook voor lagere fotokwaliteit en valt bollend open.

Offline

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker ‘ouderwets’ zelf een fotoboek in elkaar te knutselen. Ook hiervoor kun je bij de HEMA terecht! Met hun snelle fotoservice kun je gemakkelijk alle foto’s van je smartphone of laptop op gewenst formaat laten afdrukken. Wanneer je haast hebt kun je gebruik maken van de foto snelservice, hiermee kun je de foto’s direct nadat je ze online besteld hebt afhalen bij een filiaal bij jou in de buurt. Als je langer de tijd hebt kun je gebruik maken van de wat goedkopere meerdaagse fotoservice, je kunt de foto’s dan binnen een paar dagen gratis afhalen in de winkel of voor een paar euro extra thuis laten bezorgen.

Tip

Als je een fotoboek online wilt ontwerpen, is het raadzaam om dit via een laptop of computer te doen. Op die manier heb je een groot scherm en kun je gemakkelijk een overzicht van het fotoboek zien. Echter kan het voorkomen dat je afbeeldingen opgeslagen staan op je smartphone, en niet op je laptop of computer. Het is dan zaak om je foto’s over te zetten van je smartphone naar je laptop of computer. Ervaar je hier problemen mee? Aarzel niet een raadpleeg onze SimCoaches voor extra ondersteuning! Wanneer je foto’s wilt bestellen om deze af te laten drukken, dan kan dit wel gewoon via een smartphone. Je kunt de foto’s direct vanuit je galerij uploaden en bestellen via de website of app van HEMA.

 

 

 

 

2 reacties. Laat een nieuw bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Krijg als eerste het laatste nieuws

Meld je aan voor Sim e-mails en krijg als eerste inspirerende content, nieuws en exclusieve aanbiedingen te zien.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 826 reviews.
Skip to content