De 3 van SIM: Lezen en luisteren

De 3 van Sim, Nieuws

Het lezen van boeken is allang niet meer beperkt tot papier. Ook online zijn er veel mogelijkheden om boeken te lezen. Digitaal lezen heeft ook zijn voordelen. In de meeste apps is het mogelijk om het lettertype aan te passen of te vergroten en een selectie te maken tussen dag en nacht modus. En denk ook aan luisterend lezen. Het aanbod van luisterboeken wordt steeds groter. Reden genoeg om er in deze 3 van Sim aandacht aan te besteden.

De Bibliotheek
De Bibliotheek heeft verschillende apps om boeken te lezen of te luisteren. Er is een aparte app voor luisteren en een app voor lezen. Het aanbod is groot en de apps zijn prettig in gebruik. Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn heeft de Bibliotheek Passend Lezen. Hier heeft u wel een verklaring leesbeperking nodig.

Tijdschriften en kranten
De meeste papieren kranten en tijdschriften bieden een (gratis) online versie bij een abonnement. Het is erg handig als u niet thuis bent en toch uw favorieten wilt blijven lezen. Informeer ernaar bij de uitgever van uw tijdschrift of krant. Een andere optie is de app Blendle. Blendle heeft een verzameling van tijdschriften en krantenartikelen waarbij u per artikel kunt betalen. U heeft de mogelijkheid om interesses aan te geven en zo een gepersonaliseerd aanbod krijgt uit 120 tijdschriften en dagbladen.

Librivox – de oude klassiekers
Erg leuk is Librivox. Op Librivox vindt u boeken die reeds vrij zijn van auteursrechten, opgenomen door vrijwilligers. Denk aan het werk van Couperus en Charles Dickens. Het zijn uitsluitend luisterboeken. U kunt ze beluisteren via een app  op of de website: http://www.librivox.nl/.

Kijk voor een volledig overzicht van digitale boeken aanbod in de Google Play store: https://play.google.com/store/apps/category/BOOKS_AND_REFERENCE?hl=nl

Heeft u een vraag over dit artikel of een andere vraag? Onze SimCoaches zitten voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Thema volgende maand
Volgend maand bespreken we een ander onderwerp. Welk thema dat wordt? Dat horen we graag van u. Geef uw suggesties door in een reactie onderaan deze pagina en wie weet krijgt u volgende maand al leuke tips over apps die u kunt gebruiken.

1 reactie. Laat een nieuw bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu
De waardering van www.simpc.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 590 reviews.
Skip to content